Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Kinofil
ScifiWorld
Srdce Erinelu
warcraft.bonusweb.cz
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1835 lidí

Celkem návštěvníků
14788878

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně...


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
5.1. 2004
Narozeniny profesora Tolkiena!; Nejčtenější články za rok 2003; Proč nebude hned tak natočen Hobit ani Silmarillion; Peníze a hodnocení - aneb jak si vede Návrat krále v řeči číselVerze pro tisk

Narozeniny profesora Tolkiena!
Jsem hlava dubová, zapomněl jsem včas upozornit v novinkách. Ale vy si to jistě pamatujete sami! 3. ledna bylo již 112. výročí narození profesora Tolkiena! Doufám, že jste měli po Silvestru ještě dost sil, a pořádně to oslavili! A pokud ne, můžeme zavzpomínat třeba na TolkienConu...

 


Nejčtenější články za rok 2003
Patří k dobrému zvyku zpravodajských webů uvádět na začátku nového roku přehled nejčtenějších článků toho předchozího. Pravda, s tabulkou by asi ještě trochu zamávalo několik článků z prosince (především recenze na Návrat krále), které jsou stále čteny, ale i tak. Mimochodem již nějaký ten pátek je k dispozici nová stránka, na které najdete přehledy nejčtenějších a nejvíce komentovaných článků za poslední měsíc a celkově.

Nejčtenější články:

  1. Vše o oficiálním traileru na Návrat krále! - k dispozici popis obsahu, celý trailer v mnoha různých kvalitách, překlad a galerie fotografií snímek za snímkem. Článek bude postupně doplňován (naposledy pondělí 6.10.)
  2. 1. lekce elfštiny a Sindarin ze Společenstva Prstenu
  3. Geniální trailer na Návrat krále ke stažení!
  4. Ukázky z Návratu Krále!; Několik novinek o Návratu Krále!; Chcete vidět rozšířené Společenstvo Prstenu v kině?; Několik dalších nominací a ocenění pro Dvě Věže
  5. Trailer na Návrat krále! Jeden a půl minuty děje! V článku k dispozici odkazy na stažení a několik desítek screenshotů 
  6. Pán Prstenu nebo jeho otrok?
  7. 2. lekce elfštiny - psaní v tengwar (určeno naprostým začátečníkům s alespoň tak špatnou pamětí jako je moje)
  8. Ukázka z Návratu Krále - kompletní verze o délce skoro dvě minuty! (doplněno 20.5. v 21:16)
  9. Bitva o hosting je u konce, válka se serverem teprve začíná... finační i jiné problémy webu, které v důsledku mohou vést k úplnému zastavení provozu. Pomůžete?
  10. Komentovaný seznam `chyb` ve filmu Dvě Věže - nenáviděné i milované téma se vrací v plné síle

Nejvíce komentované články:

  1. Pán Prstenu nebo jeho otrok?
  2. Komentovaný seznam `chyb` ve filmu Dvě Věže - nenáviděné i milované téma se vrací v plné síle
  3. Posvěcující mýtus J. R. R. Tolkiena
  4. Vše o oficiálním traileru na Návrat krále! - k dispozici popis obsahu, celý trailer v mnoha různých kvalitách, překlad a galerie fotografií snímek za snímkem. Článek bude postupně doplňován (naposledy pondělí 6.10.)
  5. 1. lekce elfštiny a Sindarin ze Společenstva Prstenu
  6. Den D - Dvě Věže v ČR! Jaké to bylo? Zajímavý zážitek z půlnoční premiéry? Fotografie? (doplněno 16.1. v 12:15) 
  7. Čtyřdisková verze Společenstva k dispozici a Dvě Věže k předobjednání; `Aktuálně politická` Variace na rozhovor Gandalfa se Sarumanem; Pragocon 22. - 23. února; Pán Prstenů míří do vesmíru
  8. Rozšířené Dvě věže v ČR - kde se co `podělalo` a kdy můžeme film čekat? Také máte radost? Článek bude průběžně doplňován (naposledy 28.11. - problémy s poškozenými disky)
  9. Bitva o hosting je u konce, válka se serverem teprve začíná... finační i jiné problémy webu, které v důsledku mohou vést k úplnému zastavení provozu. Pomůžete?
  10. Jaký byl Tolkien Con? Reportáže, fotografie a především vaše názory - jaký pro vás byl víkend mezi fanoušky díla profesora Tolkiena? (doplněno 22.1. v 0:08)


Proč nebude hned tak natočen Hobit ani Silmarillion
Téma filmového zpracování Hobita a dokonce Silmarillionu je často diskutovaným tématem posledních dní. Koluje spousta nesmyslných teorií a lidé snad nečtou, co vše bylo už okolo napsáno. Proto ještě jednou shrnuji všechny zásadní informace, snad v tom bude konečně jasno...

Nedávno jsem informoval, že New Line by si po Pánu prstenů ráda střihla i Hobita. Režírovat by jej mohl opět Peter Jackson, který s touto ideou souhlasí, ale momentálně nemá čas a vidí i několik zásadních právních problémů. New Line má totiž má zakoupena práva na zfilmování knihy, ale práva na distribuci vlastní UNITED ARTISTS/MGM. Takže proč by mu New Line nabízela natočit film, který nemůže distribuovat, nebo pryč by mu totéž nabízelo UNITED ARTISTS/MGM, kteří film zase nemohou natočit? Jak je vidět, všechny možné zprávy o tom, že "Peter Jakcson dostal nabídku..." se asi nezakládají na pravdě. Podobný problém byl s právy na Spider-mana a vyústil v to, že film byl po dvě desetiletí v rukou právníků místo filmařů. Snad Hobita nečeká stejný osud.

Snem mnoha fanoušků jistě je vidět pár scén ze Silmarillionu. Taková armáda se stovkami Balrogů v čele a draky na obloze ženoucí se proti liniím elfů... celá bitva Nirnaeth Arnoediad... no nebyla by to paráda? Tak si o tom stále nechte jen zdát. Práva na Pána prstenů a Hobita prodal sám profesor Tolkien ve finanční tísni, ale ty na Silmarillion stále vlastní jeho syn Christopher. John Howe, který se podílel velmi těsně na filmu Pán Prstenů a Christophera dobře zná, prohlásil, že: "Christopher práva nikomu neprodá, ať bude nabídnuta jakákoliv suma. Silmarillion je velmi pevně spjat s jeho otcem a nikdy nebude přepracován do filmové podoby, dokud je Christopher naživu."

Jinak ohledně Silmarillionu doporučuji tyto vtipné články, první i s fotkami:

 

Peníze a hodnocení - aneb jak si vede Návrat krále v řeči čísel
Návrat krále je nádherný, výjimečný film. To distribuční společnosti ale nezajímá tolik, jako kolik peněz se mu podaří vydělat. Na následujících řádcích najdete několik zajímavých čísel a rekordů jak Návratu krále, tak i pro porovnání předchozích dílů. Uvidíme, jak si film povede v ČR, ale vzhledem ke kritickému vyprodání půlnočních premiér a narvaných sálech od čtvrtka po celý víkend to jistě nebude špatné. Film jde v ČR v rekordních 41 (doufejme kvalitních) kopiích a má zaděláno na nový rekord tržeb za první víkend! A to i přes to, že je delší než Dvě věže, takže se nemusí stihnout tolik projekcí.

Jinak pokud jde o hodnocení filmu, tak na Rottentomatoes je ze 190 profesionálních recenzí pouze 7 spíše záporných. Na IMDB je je průměrné hodnocení 9.0/10 při 34,654 hlasech. Na domácí CSFD má film při 30 hlasech průměrné hodnocení 94%. Diváci na webu Cinemy hodnotí 93% při 64 hlasech. Zde na webu je zatím pouze 8 hodnocení, průměrná známka 9.75/10. Na TheOneRing.net najdete celkem 5.875 diváckých recenzí a hodnocení, průměrná známka fanoušků je 4.7/5, přičemž nejslaběji je hodnocena složka střihu (pro srovnání - Společenstvo má na TheOneRing průměrnou známku 4.6 při 14.843 recenzích a Dvě věže pak 4.5 při 12.405 recenzích).

Do této chvíle, za pouhých 19 dní, utržil Návrat krále ve spojených státech $291,987,000. Tím se dostal v tabulce filmů z roku 2003 na třetí místo a nic mu nestojí v cestě dostat se na místo první. Na vedoucí snímek Hledá se Nemo mu chybí "jen" necelých 50 milionů, tedy něco přes týden, pokud budeme uvažovat, že tržby budou neustále klesat. Pro zajímavost - Dvě věže mají u devatenáctého dne promítání uvedeny tržby $261,031,601 a celkové pak $339,789,881. Další velký hit loňského roku, Matrix Reloaded, má k 19. dni uvedeny tržby $234,183,237 a celkové pak $281,576,461. Už v tuto chvíli jej tedy Návrat krále porazil. U Matrixu Revolutions (možná je to z textu poznat, tyhle dva filmy opravdu nemám rád) je výsledek ještě zajímavější, ten má k 19. dni pouze $125,382,792 a celkově pak $138,008,923.

Zajímavé jsou výsledky v tabulce nejrychleji utržených 100, 200, 300 a 400 milionů. Pravda, zde hraje obrovskou roli zdražování lístků během let, ale pro zajímavost a trochu té ješitnosti, že ten "náš" film je na tom dobře, je fajn si tyto tabulky uvést. 

Nejrychlejších 100 milionů:

  1. Spider-Man  3 dny
  2. The Matrix Reloaded 3 dny
  3. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 4 dny
  4. The Lord of the Rings: The Return of the King 4 dny
  5. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 5 dní

Nejrychlejších 200 milionů:

  1. Spider-Man 9 dní
  2. The Matrix Reloaded 11 dní
  3. The Lord of the Rings: The Return of the King 11 dní
  4. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones 12 dní
  5. The Lord of the Rings: The Two Towers 12 dní

Nejrychlejších 300 milionů:
Zde téměř jistě padne rekord a nová jednička bude Návrat krále

  1. Spider-Man 22 dní
  2. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 28 dní
  3. The Lord of the Rings: The Two Towers 34 dní
  4. Titanic 44 dní
  5. Finding Nemo 51 dní

Nejrychlejších 400 milionů:
Zatím pouze tři filmy, přidá se Návrat krále?

  1. Titanic 66 dní
  2. Spider-Man 66 dní
  3. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 67 dní

Tohle všechno jsou ale pouze tržby ve Spojených Státech. Odhady o ostatních zemí mluví o aktuálních tržbách pro Návrat krále ve výši zhruba $385 milionů. I v této kategorii pravděpodobně Návrat krále zboří nějaký ten rekord, protože celkové tržby Dvou věží jsou v této kategorii $582,986,784. Návrat krále má průměrně od 27% lepší tržby než předchozí díl, v některých zemích až o 40%. Ještě nikdy se nic podobného nepovedlo. Není znám případ, že by třetí díl trilogie vydělával více než jeho předchůdci takovýmto způsobem. Návrat krále snadno překonává rekordy v mnoha zemích a má velkou šanci dosáhnout na druhé místo v tabulce finančně nejúspěšnějších filmů (nepředpokládá se, že by dokázal překonat Titanic).  

V ČR překonal film Dvě věže všechny stávající rekordy návštěvnosti filmu za první víkend v ČR, včetně rekordu drženého Společenstvem. 138 868 diváků zanechalo v pokladnách za první víkend celkem 16 419 981 Kč. Za celou dobu promítání pak utržil tuším okolo 75 milionů korun. Uvidíme, jak si s tímto rekordem třetí díl poradí. Šance jsou velké...

Přečteno celkem 15894x, verze pro tisk

Další článek - Jak se připravit na premiéru Návratu krále; Hobit bude? Aneb co napsala Premiere; Několik zásadních tipů pro návštěvu Návratu krále...

Předchozí článek - Prsten zničen, Středozem zachráněna, úkol splněn! Aneb takové malé rozloučení s tímhle webem... nebo spíš s autorem...

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Fairendil, poidáno 22.1. 2004 15:52:21
Mělo by to jít. Nedávno jsem to zkoušel na Siemensu C55 který je v těchto věcech podobný a šlapalo to. Mimochodem je to logo 101
asfaloth, poidáno 22.1. 2004 11:58:26
Rairendil: diki, snáď sa mi to podarí :-)
Fairendil, poidáno 15.1. 2004 21:44:03
@ll: Na WAPu foxcentrum.mysteria.cz/wap nebo webu foxcentrum.mysteria.cz mám ke stažení zadarmo barevná pozadí, polyfonní melodie, ale taky černobílá loga a obyčejné loga.
Lúthien: asfaloth: mezi černobílými logy je samozřejmně i logo pán prstenů a to by mělo jít jak na A55 tak na A50.

Fairendil, poidáno 15.1. 2004 21:41:07
Darthie: Už jsou i na wapu a všechny ve formátu midi
Lúthien, poidáno 13.1. 2004 21:47:35
A když už sme u toho?tak taky na A50,prosím.
asfaloth, poidáno 12.1. 2004 14:14:26
zase jedno off topic: vie niekto z vás, či sa niekde dajú stiahnuť logá PP na siemens(A55)
pip, poidáno 10.1. 2004 15:39:07
Lidi, je tu naděje ohledně hobita, přečtěte si tenhle článek :-))))) http://www.premiere.cz/content/view/full/15407/
Darthie, poidáno 9.1. 2004 17:43:57
Fairendil: Super, diky. :-) Tie melodie su v akom formate? V mojej Nokii su to vsetko MIDI subory.
Fairendil, poidáno 9.1. 2004 15:32:44
Maximus a ostatní: Na http://foxcentrum.mysteria.cz jsem právě dokončil přesun barevných log pána prstenů (164) na wap. Zatím je to ozkoušeno na s55, m55 a sl55 ale může to fungovat i na jiné. Melodie jdou zatím stáhnout jen z webu ale brzy budou na wapu taky.
Eldar, poidáno 8.1. 2004 19:17:28
Neviem,kde to napisať tak to píšem sem.
Vzialenosť medzi Dnom pytle a Minas Tirith som nameral podľa mapy na 1300 míľ.Trasa je cez Sarnov brod a Rohanskú bránu.Na presnosť sa nespolieham.

Darthie, poidáno 7.1. 2004 14:48:11
Pridavam sa k Maximovi, tiez by som si rada stiahla LOTR zvonenie do svojej Nokie 3100. :-D
Maximus, poidáno 6.1. 2004 7:52:32
Nevite, kde se daji sehnat barevne loga a zvoneni z Pana prstenu na mobil? Kde se daji stahnout primo do telefonu napr. pres wap? Vim, ze jsou u Eurotelu, ale bohuzel nejsem jejich zakaznikem, tak mi je pristup zamezen. Dekuji za odpovedi
Maximus, poidáno 6.1. 2004 7:52:32
Nevite, kde se daji sehnat barevne loga a zvoneni z Pana prstenu na mobil? Kde se daji stahnout primo do telefonu napr. pres wap? Vim, ze jsou u Eurotelu, ale bohuzel nejsem jejich zakaznikem, tak mi je pristup zamezen. Dekuji za odpovedi
Turgon, poidáno 5.1. 2004 22:41:42
nemohl by se silmarillion z části nahradit natočením dodatku Návratu Krále? není tam vše ale...
el, poidáno 5.1. 2004 22:15:07
Nebyla to zádná osklivá,spinavá,vlhká díra,plná konecku zízal......byla to hobití nora a to znamená komfort.
A za okny jiste kvetly capí nusky....

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 5.1. 2004 19:51:41
Amící jsou comicsový národ, Spiderman tam drží dost rekordů...
pip, poidáno 5.1. 2004 19:14:51
jednička: to je Fakt, copak spiderman je něco ekstra? mě přijde dost průměrnej
Eowynn, poidáno 5.1. 2004 18:55:36
Hm, čte se to hezky... JInak jsem taky mězi těmi, díky kterým jsou první představení vyprodaný. Nebude náhodou někdo 15.ledna ve Village Cinema Anděl od 16 hodin? (I když podobných bláznů tam asi bude plný sál:-)
Arwen, poidáno 5.1. 2004 18:43:21
To jsou ale číslíčka ....... :-O
jednicka, poidáno 5.1. 2004 18:43:00
fakt nechápu,jak může být na těch prvních místech zrovna Spiderman...
pip, poidáno 5.1. 2004 18:10:46
Tuhle fotku TOKLIENA jsem ještě neviděl a to mě překvapuje
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Znamení
DVD za 399,- či 499,- Kč



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!