Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1663 lidí

Celkem návštěvníků
14790443

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
20.1. 2003
Jaký byl Tolkien Con? Reportáže, fotografie a především vaše názory - jaký pro vás byl víkend mezi fanoušky díla profesora Tolkiena? (doplněno 22.1. v 0:08)Verze pro tisk

V tomto článku se setkáte s reporty z Tolkien Conu, odkazy na informace a tak podobně. Stránky http://tolkiencon.panprstenu.info budou postupně doplněny o texty přednášek a seminářů, možnost objednat si CD či DVD s videozáznamem a tak podobně. Budu rád, pokud se k celé akci vyjádříte v komentářích. Vaše připomínky a podněty nám jistě příště pomohou spoustu věcí vylepšit...

Tolkien Con z pohledu organizátora...
Pokud vás mrzelo či zarazilo, že přes víkend nebyl aktualizován tento web, jistě jste správně pochopili, že důvodem byl Tolkien Con, který probíhal v Praze od pátku až do neděle. Mnohem více o programu a tak podobně získáte v reportech dalších lidí, má kratičká zpráva bude pohledem jednoho z organizátorů a v podstatě i přednášejícího. Takže jdeme na věc...

Hned na začátku vám všem zúčastněným musím poděkovat. Byli jste skvělá parta a jsem vděčný za to, že se neobjevila žádná skupina "rušivých elementů". Vše probíhalo v přátelského atmosféře v příjemném souznění a to se mi moc líbilo. Kvality účastníků ocenila i televize a další média. Jak mi sdělil pan Chlumský z ČT, nestává se jim často, aby byl každý oslovený kvůli rozhovoru úplně v pohodě, schopen v klidu a souvisle mluvit na kameru a ke všemu i k věci.

Další poděkování patří přednášejícím a aktérům dalších doplňujících programů. Tolkien Con byl (alespoň pro mne) první akcí tohoto druhu, kdy bylo možné jít na každou přednášku či seminář na předem ohlášené místo a v programu uvedený čas :o) Výjimkou se stala tradičně Františka Vrbenská, kterou jsme již při plánování programu umístili až na jeho úplný závěr, protože nám bylo jasné, že pokud má její přednáška trvat od devíti do jedenácti, ještě ve dvě ráno bude probíhat živá diskuse a Františka dál přednášet... což se také stalo a i za to musím poděkovat.

A aby nebylo těch děkování dost, to další patří aktérům divadelního představení. Byla to paráda. Obzvláště musím vyzdvihnout výkon Andreho v roli mlynáře. Andre nejdříve strhnul pozornost fantastickou a velmi vážnou přednáškou Pojetí zla a Melkorův pád, aby večer předvedl, že krom role vysokoškolského profesora by se mohl živit i jako profesionální bavič... 

S celým Conem byla spousta práce. Sebral nám hromadu času. Díky Mladé frontě a Lidovým novinám, kterým předal člověk, který Con vůbec neorganizoval a neúčastnil se ho, chybné informace, na něj přišlo poměrně hodně neregistrovaných lidí, které bylo nutné z kapacitních důvodů poslat pryč a to nám bylo opravdu hodně líto. I tak nás byl úctyhodný počet (postupně se prostřídalo hrubým odhadem 320 lidí) a přípitek ke 111. narozeninám profesora Tolkiena stál za to. Celá akce nám dala strašně moc. Ukázala, že fanoušci Tolkienova díla jsou skvělá parta lidí, která dokáže strávit víkend opravdu moc příjemným způsobem.

V nejbližších hodinách se zde objeví první desítky fotek z Conu (a někde skrytě i z afterparty JCsoftu), snad potěší všechny zúčastněné i ty, kteří nakonec přijet nemohli. V závěru tohoto textu najdete 35 otázek, které jsem vám pokládal ve znalostním kvízu. Mám pocit, že rekord byl pouze tři špatné odpovědi.

Na tomto místě bych také rád řekl něco k tématu Tolkien Con 2004... nic nevylučuji. Tato akce byla pořádána především kvůli důležitému výročí profesorova narození, ale za rok se můžeme oficiálně sejít třeba kvůli premiéře Návratu krále. Tak uvidíme, určitě se o všem dozvíte tady na stránkách. Stejně jako o dalších akcích, které Společnost přátel díla profesora J.R.R. Tolkiena pořádá.

Jan "Belcarnen" Čeřovský, 20. 1. 2003


Tolkien Con - fotografie od Gwynbleidda


Tolkien Con - fotografie od Wulfa

Report z TolkienConu jak jej sepsala Ruby
Tak čím vlastně začít…? Dělo se toho tolik a všechno stojí za velmi podrobné popsání a rozvedení. Ale to by se pak tenhle report nedal vůbec číst… Takže radši rozumně stručně… :-)

Idea oslavy Tolkienových 111. narozenin se vynořila z hlav několika vyvolených z řad Společnosti přátel díla JRRT a jednoho šílence, co má na svědomí tyto stránky :-) Pracovali jak mourovatí a výsledkem byly tři úžasné dny přetékající přednáškami, semináři, živými diskuzemi, báječnými písničkami a vůbec skvělou atmosférou. Prostě to stálo za všechnu tu dřinu a nervy, kterými za to zaplatili, a já jsem jim za to strašně vděčná. Také si dovolím vyslovit přání, které je pro ně v tuto chvíli asi malou noční můrou, tedy že by se takováto setkání mohla stát každoroční tradicí…

Ale k samotnému popisu velkolepého TolkienConu…
Pro mě začal už několik dní předtím, kdy jsem zvažovala možnost vlastní přednášky na téma draci, ale nakonec se projevila má přirozená bázlivost (no dobře, tak jsem teda měla strašnou trému ;-)) a nedostatek času a já se této myšlenky vzdala. Kostým jsem však ušít stihla a přes mé obavy se nakonec dal i nosit. Dokončila jsem ho na poslední chvíli, v den půlnoční premiéry Dvou Věží; mou recenzi na tento dlouho očekávaný filmeček najdete tady, mezi ostatními diváckými recenzemi.

V pátek 17.1.2003 jsme společně s Belem dorazili do školy, kde se celý ten cirkus měl odehrát, jako úplně první a trošku vynervovaní možností, že jsme na špatném místě, jsme čekali na ostatní. Proběhla dohoda a platba u paní ředitelky, která nám skutečně hodně vyšla vstříc a dokonce dovolila využít víc prostor školy, než bylo původně dohodnuto. Do tělocvičny, která byla myšlena jako jediné místo na spaní, by se totiž všichni prostě nevmáčkli, bylo tedy potřeba velké množství z nich rozhodit i po chodbě a do některých tříd. To už dorazily i nejrůznější materiály a začali přicházet první účastníci. Času bylo málo, všichni organizátoři pobíhali sem a tam a zaměstnávali, koho mohli. Nakonec se ale všechno stihlo, lístky na film i informace ke Conu přišly do správných rukou a samotný Con mohl začít.

Úvodní řeč byla pronesena v tělocvičně, kde se všichni dozvěděli, co rozhodně nesmí, co třeba i mohou a co by se jim mohlo stát, kdyby nějaké to pravidlo porušili :-) Pak následovala první přednáška, kterou schytal naprosto nepřipravený Belcarnen. Zvládl to ale skvěle, když přednášku nechal zvrhnout v zodpovídání dotazů na Návrat Krále. Přesně třičtvrtě hodiny před začátkem Dvou Věží se všichni vydali na působivý pochod pozdně večerní Prahou, při které byli točeni nadšeným televizním štábem. Neubránila jsem se přitom představě Prvorozených, putujících na Západ :-D Trošku nás sice roztrhaly semafory, ale nakonec jsme dorazili včas. Já film viděla podruhé a už jsem si ho tak neužila, možná trochu i kvůli něčemu, co jsem při tomto sledování skutečně nečekala – tedy kvůli skupince lidí sedících nade mnou, která se neustále o něčem bavila, pochechtávala se na nevhodných místech a dost často něčím šustila.

Po kině jsme se rozprchli do všech stran, ať už zpět do školy, domů nebo někam do hospody. Ráno se vstávalo těžce, ale nakonec jsme se vyhrabali. Zatímco Bel vyrazil do rádia, aby se propotil živým vysíláním, já se rozhodla před první sobotní přednáškou trošku projít a cestou něco zakousnout. Do školy jsem dorazila právě včas na Monstrovo velmi geometrické pojednání o Ainur, ke kterým se ale už jaksi nedostal. I tak to bylo velmi odborné, velmi složité a překvapivě i pro mne občas pochopitelné :-) Z přednáškové třídy jsme se přesunuli do tělocvičny, kde vedl Silent seminář o rasismu v Tolkienových knihách. Myslím, že jsme se nakonec všichni shodli, že Tolkien rasista naprosto určitě nebyl. Celá debata probíhala v příjemné atmosféře, takže mi přišla krátká. Teď už nás ale čekalo další přemisťování do druhého patra, kde Andre všechny strhl svou dynamickou přednáškou o Melkorovi, Ungoliant a Zlu jako takovém. Protrpěl si i tak trošku dotěrného kameramana, který měl nejspíš zálibu v detailních záběrech. I tak šlo beze sporu o nejlepší přednášku celého Conu, zvlášť v kombinaci s následující a vlastně plynule navazující Láďovou úvahou o zdrojích světla a nesvětla, která probíhala v pohodě a pochopení.

Tady jsem se rozhodla přece jen si na chvilku odpočinout, a tak jsem opustila Andreho, trošku tápajícího při dalším semináři, který měl být původně o Silmarillionu a mýtech, ale protože hlavní přednášející Eružel nemohla přijet, nakonec se diskuze plynule přelila ke Dvěma Věžím. Při své přestávce a hledání Bela, který si mezitím odskočil na oběd, jsem nakoukla i do Poetické čajovny, kde se zrovna rozebírala slavná písnička Jede Bulva Cvalimír, kterou jsem ale neslyšela, což mě mrzí. Prošla jsem i kolem hráčského doupěte, ale většině her tohoto druhu stejně nerozumím, takže o tom bude muset poreferovat někdo jiný. Následující přednáška od Laisi FInwen mě tak trošku zklamala. Čekala jsem nové informace o skřetech, ale s výjimkou úplného začátku, kde byla i velmi pěkná scénka, ve které si zašermovali ohavný skřet a Monster jakožto rytíř-zachránce unesené elfí holčičky (jedné z Laisiných dcer), a krátké Láďovy vsuvky o zbytkovém dobru skřetů, se o skřetech řeklo více méně jen to, že si za to, že jsou skřeti, můžou sami a že jim v podstatě jde pomoci, ale naděje je mizivá. Celé zbývající dvě hodiny se mluvilo o elfech a jejich kultuře, až na výjimky věci, které jsem už znala. Ve vydýchaném prostředí narvané tělocvičny bylo sledování velmi tiše a pomalu mluvící Laisi dost náročné a mnoho jejích posluchačů usnulo nebo odešlo. Mrzí mě to, protože zrovna na tuhle část Conu jsem se těšila.

V přestávce mezi Laisi a dalším programem jsem se s několika dalšími lidmi usadila v organizátorské místnosti, dozvěděla jsem se, že Bel koupil skleničky na přípitek, na které jsme ráno zapomněli, a k tomu ještě láhev dobrého vína, takže jsme i trošku ochutnali. Andre se mezitím učil svou roli mlynáře a narychlo dával dohromady nějaký kostým. Nakonec se mu obojí povedlo, divadelní představení o Farmáři Jiljím bylo perfektní a sklidilo zasloužený potlesk. Pak už si všichni přinesli skleničky, bouchlo se šampaňské a Jana Syrovátková pronesla působivý proslov na počest profesora, se stylovou číší v ruce. Všichni jsme ťukali sklenkami, hrníčky i plastikovými kelímky a usrkávali bublinky. Prostě úžasný den :-)

Po oficiálním přípitku se začali někteří lidé balit a definitivně odcházet, hodně jich rozjelo afterparty v okolních i vzdálenějších restauracích a hospůdkách, další se usadili v tělocvičně a užívali si koncertu. Po něm byla na řadě Františka Vrbenská, již známá svými nezapomenutelnými přednáškami. Zůstali jsme s ní dvě hodinky, které utekly jak nic, a museli jsme ke své velké lítosti odejít, protože jsme měli dohodnuté posezení a hlavně večeři v blízkém Tipsportu. Po vynikajícím jídle, doplňovaném diskuzemi o jednotlivých přednáškách, o filmu a řečmi úplně o něčem jiném, jsme se uhnízdili u Kahlan Amnell, která propůjčila svůj byt k pokračujícím radovánkám :-) Já a Bel ještě s Fanaurwen jsme to ve čtyři ráno zabalili a odešli se zase aspoň na pár hodin prospat.

Nedělní program totiž začínal znalostním kvízem, který si na sebe vymyslel Bel. Sešlo se překvapivě hodně lidí, i když někteří jen jako diváci. Celkem bylo položeno a co nejlépe zodpovězeno 35 otázek, všichni zúčastnění dostali jako bolestné obrázek, ti nejúspěšnější pak i ryze komerční předměty, jako například akční figurku plastového Legolase nebo hru Magický trojúhelník polepenou obrázky Oka. Já vyhrála Nazgúla i s koněm, kterému rudě svítila očička, když jste ho tahali za uzdu. Prostě nádhera :-D Pak ještě přišlo na řadu oficiální ukončení Janou, velký úklid a pomalý rozpad účastníků do všech světových stran. Skupinka pěti nejvěrnějších ve složení já, Belcarnen, (v)Eru, Láďa a Celebrin Edhel vyrazila na čínu a já krátce nato na vlak směr domov.

Byl to báječný hypersraz s neuvěřitelnou účastí, která se průběžně pohybovala kolem 300 lidí, z nichž dobrých 250 obsadilo kino. I při této kumulaci lidí nejrůznějšího věku, pohlaví i druhu nedošlo k žádným výtržnostem nebo jakkoli nevhodnému chování, všichni spolupracovali a společně vytvářeli nezapomenutelnou atmosféru TolkienConu. Namárie.


Scalexův report z TolkienConu:
TolkienCon byl velmi nudný. Žádné překvapení... přednášky začínaly včas, byly tam, kde byly psané v programu, nic se nepřesouvalo... zkrátka, nuda nuda, šeď šeď.

Všude courali divný lidi v divnejch hadrech, mávali dřevěnejma šavličkama jako blbečci, kudrnatili si vlasy a podobně. Vůbec se mi nelíbíli a vůbec nechápu, co tím chtěli naznačit.

Rovněž přednášející byli slabí. Mluvili tiše a monotónně, takže mne to uspávalo, nebo mluvili tak nahlas, že se u toho spát nedalo. Navíc pořád mleli jen o Tolkienovi, jako kdyby to tam někoho zajímalo.

Taky organizátoři se na celou akci pěkně vyflákli a celou dobu se jen mediálně zviditelňovali před kamerami a mikrofony, zatímco návštěvníci mezitím trávili nudné chvíle na únavných přednáškách, deskových hrách, divadle, koncertech a podobných otravných věcech. Jako by to nestačilo, do kina nás pořadatelé neodvezli limuzínami, jak bylo původně slibováno, ale hnali nás přes půl Prahy v mrazu a slotě. V kině nás pak posadili na ta nejhorší místa (já se krčil na míste F 10) a pustili nám jakýsi patrně sovětský válečný film, protože ty chodící stromy znám z Mrazíka, a ten plešatej vyhublej, co žral syrový maso, hrál v bitvě o Stalingrad... dobře si ho pamatuju. Zpátky nás opět hnali pěšky, jako by to prvně nestačilo.

A pak nás ani nenechali pořádně vyspat a od rána do nás hustili ty přednášky. Já šel na tu o světle a nesvětle, páč jsem elektrikář a tahle problematika mne zajímá, ale co tam ten hejhula mlel za nesmysle, to jsme na učňáku nebrali. 

Taky jsem se šel podívat na elfí jazyk. Ale zklamalo mne to. Čekal jsem, že to bude něco k snědku, jako je uzený jazyk. Místo toho tam byla nějaká paní a mluvila srbochorvatsky.

Večer po tom nepovedeném divadle, kde například mlynář vůbec neměl bílou zaprášenou čepici a pes nevrtěl ocáskem, se konal přípitek. Původně jsem si myslel, že proti tomuto bodu programu nebudu mít žádné výhrady, ale mýlil jsem se. Umrněná troška bublavého vína v plastovém kelímku nebyla podle mého gusta. Naštěstí všichni okolo mne poslouchali projev jakési slečny na židli a tak jsem stíhal upíjet z okolodržených kelímků a užil si tak přípitek více než ostatní.

Dosyta napitý jsem chvíli poslouchal následující koncert, ale nehráli nic od Tří sester ani od Rammsteinů a tak jsem se šel vyspat do jedné třídy.

To jsem tomu dal. Za chvilku tam přišla nějaká teta a začala tam povídat o mýtech. Já proti vybírání mýtného nic nemám, ale proč o tom přednášet pár hodin před půlnocí a pár hodin po půlnoci. Naštěstí se tam pár lidí začalo dohadovat a já se radoval, že bude rvačka. Ale nebyla. Jednak je to tam samej slušňák a za druhé to ta teta vždycky nějak uklidnila. Příště si na ni dám pozor.

No zkrátka, nebylo o co stát a kdo tam nebyl, rozhodně neudělal chybu. V televizi Nova dávali mnohem lepší program a já doufám, že pořadatelům došlo, že dělat takovéhle akce je zbytečné, protože se to v podstatě nikomu nelíbilo a všichni odjížděli pěkně votrávení a zpruzení.

1) Prvním králem Arnoru byl
a) Elendil
b) Isildur
c) Anárion

2) Symbolem Gondoru a Arnoru je
a) Bílý strom a loď
b) Bílý strom a sedm hvězd
c) Bílý strom a věž

3) Glumovu píseň pro film Dvě Věže nazpívala:
a) Enya
b) Emiliana Torinni
c) Isabel Bayrakdarian

4) Haldira ve filmu hraje:
a) Craig Parker
b) Mark Ferguson
c) Harry Sinclair

5) Fëanor měl:
a) sedm synů
b) osm synů
c) devět synů

6) Znakem Dol Amroth je
a) Bílá severní hvězda
b) Bílý kvetoucí strom
c) Bílá labutí loď

7) Přes jaké hory vstoupili Sam a Frodo do Mordoru?
a) Přes Ephel Dúath
b) Na pomezí Ephel Dúath a Ered Lithui
c) přes Ered Lithui

8) Celebrimborův otec byl:
a) Celegorm
b) Carathir
c) Curufin

9) Herec, který ztvárnil Legolase, se narodil v:
a) USA
b) Velké Británii
c) Austrálii

10) Herec, který ztvárnil Sarumana, je vysoký:
a) 196 cm
b) 193 cm
c) 185 cm

11) Túrin a Tuor byli:
a) bratranci
b) bratři
c) dvojčata

12) Původní jméno Minas Tirith bylo
a) Minas Morgul
b) Minas Ithil
c) Minas Anor

13) Velké beranidlo, použité při obléhání Minas Tirith se jmenovalo
a) Gothmog
b) Morgoth
c) Grond

14) Kdo nezemřel na Pelennorských polích?
a) Forlong
b) Húrin Vysoký
c) Hirluin

15) Moriquendi jsou:
a) zelení elfové
b) temní elfové
c) šedí elfové

16) Kolik obezděných kruhů tvořilo Minas Tirith?
a) 5
b) 7
c) 9

17) Jaký věkový rozdíl je mezi Boromirem a Faramirem?
a) 2 roky
b) 3 roky
c) 5 let
18) Kdo zavázal ke splnění přísahy Stínové vojsko mrtvých?
a) Elendil
b) Isildur
c) Arathorn

19) Gandalf je třikrát nesen Pánem orlů Gwaihirem, kam?
a) Edoras, Orthank, Mordor
b) Edoras, Caras Galladon, Mordor
c) Minas Tirith, Caras Galladhon, Mordor

20) Kolik dní putoval Boromir do Roklinky, aby našel odpovědi na hádanku ze sna?
a) 60 dní
b) 99 dní
c) 110 dní

21) Kde byl vyroben Gandalfův meč Glamdring?
a) Roklinka
b) Gondolin
c) Morie

22) Jak se jmenovalo Gil-galadovo kopí?
a) Orcrist
b) Aiglos
c) Ereinion

23) Elendilovi synové byli
a) Elros a Elrond
b) Elladan a Elrohir
c) Isildur a Anárion

24) Kolik dětí celkem má Elrond?
a) 2
b) 3
c) 4

25) Kde se narodila a kde zemřela Arwen Undómiel?
a) Lothlórien, Minas Tirith
b) Roklinka, Minas Tirith
c) Roklinka, Lothlórien

26) Kdo vylovil z Velké řeky prsten?
a) Glum
b) Sméagol
c) Déagol


27) Kolik bylo Palantírů, které do Středozemě přivezl Elendil?
a) 5
b) 7
c) 9


28) Jaká byla barva šípu, který jako volání o pomoc posílal Gondor Rohanu?
a) černá
b) bílá
c) rudá

29) Mundburg je
a) rohanské jméno pro Minas Tirith
b) skřetí jeméno pro Minas Tirith
c) skřetí jméno pro Barad-dur

30) Kdo byl otcem Elendila?
a) Valandil
b) Amandil
c) Sorondil

31) Jak se jmenoval Červivcův otec?
a) Gálmod
b) Gríma
c) Glarmod

32) Herec, který ztvárnil Froda, má oči:
a) Modré
b) Zelené
c) Hnědé

33) U kterých z hobitů byste se mohli setkat s vousy?
a) U Plavínů
b) U Statů
c) U Chluponohů

34) Architektem elfích staveb se pro film stal:
a) John Howe
b) Alan Lee
c) Ted Nasmith

35) Kdo nosil Vilyu, Prsten vzduchu?
a) Gil-galad a Celeborn
b) Gil-galad a Elrond
c) Galadriel a Celeborn

 

Přečteno celkem 23862x, verze pro tisk

Další článek - Dvě Věže a rekordní návštěvnost v ČR; Fenomenální finanční úspěch, ale filmové ceny nepřicházejí...; Co nás čeká a nemine - termíny DVD a VHS

Předchozí článek - Dnes začíná Tolkien Con; Rozhlasové hry Společenstvo Prstenu a Dvě Věže ke stažení; Video - souboj Legolase s Boromirem; Dvě Věže a tržby ve světě; Zajímavá recenze na Dvě Věže

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Arsiméné, poidáno 2.4. 2003 19:18:00
Taky jsem měla pro změnu pocit, že někam patřím, i když 99,9 procent účastníků jsem neznala.
ARAGORN9, poidáno 1.4. 2003 14:07:10
TOLCIJEN CON byl super
Calarien, poidáno 21.2. 2003 19:10:53
Vím, je trochu pozdě, ale kdyby snad někdo nevěděl a měl zájem: V Instinktu 4/2003 vyšla o conu docela pěkně zpracovaná reportáž od paní Spáčilové, i s pár fotkami(např. velké foto hobita Maeglina:-))
Malhviel, poidáno 20.2. 2003 8:35:15
Na conu to bylo prostě hrozně fajn. měla jsem pocit, že někam patřím, což se mi nestává zase tak často, takže - dík!
Astray, poidáno 19.2. 2003 18:27:27
Belcarnen: Aha... no, aspoň něco... Kdyžtak si příště vezmu vlastní kameru :-)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 18.2. 2003 22:21:16
Astray: ano... nemůžeme to moc ovlivnit, to je na "médiích" co to točila...
Meg, poidáno 18.2. 2003 18:13:08
xaint:no jasně,pamatuju si tě.tebe se nedalo přehlídnout:)

Lasiríen, poidáno 18.2. 2003 13:11:36
xaint:A pamatuješ si mě??(Ten blázen v kožené bundě co tam v sobotu strašil už v 7ráno..)
Astray, poidáno 17.2. 2003 18:42:57
Hmm... jenom takovej dotaz. Jak to vypadá s těma CD (eventuelně DVD) se záznamem ? Pracuje se na tom ?
xaint, poidáno 8.2. 2003 21:49:59
no jeden z dverniku jsem byl ja. Ten v cernem oblecku, s brejlema, co po kazdym chtel prukazku :-))
Legolas, poidáno 5.2. 2003 14:03:24
Jo a jak tak koukám na množství těch komentářů,přestávám se divit,že chybí místo... :-)
Legolas, poidáno 5.2. 2003 14:02:15
Nenajde se tady někde dveřník z conu?Nějak jsem zapomněl jeho jmeno.....Všechno si přece pamatovat nemůžu,že?
Lobca, poidáno 29.1. 2003 21:29:04
Cauky lidi zdravim vsechny hlavne ty se kterejma jsem se s holkama (Arwen,Ruza) na conu seznamila pujdete na Pragocon???
Michal Kara, poidáno 24.1. 2003 19:17:25
Sauronek 23.1. 2003 21:08:19: Jak se jmenuje nevim, ale vim, ze je z Karlovych Varu :-)
Scalex, poidáno 24.1. 2003 14:09:46
v(Eru): Rád, pokud mi to pracovní shon a jízdní řád Českých drah dovolí. 8^)

(napsal bych ještě i manželka, ale pak by to vypadalo, že jsem pod pantoflem a manželka mi řekla, že když řeknu, že jsem pod pantoflem, že mi nařeže... takže pod pantoflem nejsem a manželku do toho seznamu nenapíšu)

(v)Eru, poidáno 24.1. 2003 14:01:11
Scalex: zajdi zase někdy na sraz :-)
Con byl moc příjemnej, jen musím říct že když jsme v neděli po afterparty a po 2,5 hodinách spáku jeli tramvají na místo činu a Láďa začal rozebírat nějaké Tolkienointelektuální téma, měla jsem poprvé v životě pocit, že už toho mam všeho plné zuby, ale naštěstí jen na pár milisekund :) Takže myšlenka uspořádat Con k výročí Tolkienova úmrtí mě ani nestihla napadnout :-))
Díky všem organizátorům jakož i přednášejícím atd., můj první Con se opravdu povedl :-)

Legolas, poidáno 24.1. 2003 7:49:44
No,takže jak se dneska mate???
Sauronek, poidáno 23.1. 2003 21:08:19
Wulfovy fota. Predposledni radek, druha fotka - ta divka v modrem - mate na ni spojeni??? Kdo to je? Dik.
Lindatirion, poidáno 23.1. 2003 19:39:37
To Legolas: sorry, adresa viz nekolik komentaru nize.
Lindatirion, poidáno 23.1. 2003 18:53:49
To Legolas: Huh, stahni si zip ze stranky Texty a hledej, hledej...
Halis, poidáno 23.1. 2003 14:08:59
Verenys: Kdybychom tusili takovy zajem, budou i vetsi prostory rovnou. Kdyby se dost lidi prihlasilo do 6.1., byli jsme ochotni misto konani zmenit (nebo rozdelit na dve mista). Takhle nezbyvalo nez 12.1. stopnout dalsi prihlasky a vzit pouze predem registrovane.

Legolas: Ted koukam, ze o par komentaru nize mas stranky PS.

Legolas, poidáno 23.1. 2003 13:37:01
Nemate tady někdo slova k písnicce Arwen Undomiel od Poetickeho spolecenstva????
Scalex, poidáno 23.1. 2003 11:22:00
Do příště ale musím vychytat pár věcí. Například nesmím zapomenout brčko nebo gumovou hadičku. S tou by se mi okolní kelímky navštěvovaly snadněji.
pivli, poidáno 23.1. 2003 7:36:48
Csalex:páni,já při čtení Tvého příspěvku dostala šílený záchvat smíchu!Vystihls to přesně!!!:))
werenys, poidáno 22.1. 2003 20:39:20
Bylo to senza i když bych uvítala větší prostory,ale vím jakou to dá honičku něco připravit.DĚKUJI VŠEM ORKŮM (organizátorům to je taky dobrý).Komu se spíš líbí Nova měl zůstat doma třeba by se přihlásil někdo komu by se to líbilo.Ještě jednou DÍKY bylo to dobrý a říká se:Chybymy se člověk učí.Já dodám jen:Učíme se celý život kdo si myslí,že to nepotřebuje je vlastně mrtvý.
Arsiméné a Ar Pharazon, poidáno 22.1. 2003 19:17:19
Scalexi, tvá reportáž je senzační. Úplně s tím souhlasíme. Ale jsme rádi, že jsme při přípitku nestáli v tvé blízkosti!!!!
Emer Eledhwen, poidáno 22.1. 2003 19:06:38
Sanuman: ...hlavně na fórum a velkým písmem!!!
Calarien, poidáno 22.1. 2003 18:59:37
Scalex: Už jsem se dlouho tak nenasmála jako nad tvou reportáží. Jen doufám, že to opravdu byla ironie:-)Ale taky vím, že přesně takhle by o akcích typu Tolkien Con smýšlela většina národa...
Saruman Bílý, poidáno 22.1. 2003 18:13:06
Jo, zajímalo by mě, jestli někdy něco o Conu bude v TV, kdo bude mít informaci, tak pište!
Legolas, poidáno 22.1. 2003 13:31:57
Děkujeme za recenze.Bylo to tam fakt super(o jak jsem originální)
Eskarina, poidáno 22.1. 2003 8:01:50
Hm, jak to tak ctu, zacinam cim dal vic litovat, ze jsem tam nemohla zustat. Byli tam vazne skveli lidi - skoda, ze neni neco podobneho pro Zemeplochu. To Maeglin: Celou dobu v deskovych hrach, ne? Mels na nejake prednasky vubec cas?:)

Hm, s tim natacenim - to bude celkem zajimave, ale nevim - videla jsem kameramana jak natacel dve bavici se holky, zabiral je ze vsech uhlu... Asi bych byla trochu nervozni;)

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 22.1. 2003 0:14:01
Scalex: díky za report! :o)
Lindatirion, poidáno 21.1. 2003 23:12:03
Dovoluji si vam oznamit, ze stranky (polomytickeho) Poetickeho Spolecenstva se snad uz konecne rozbehly na finalni adrese: http://poetspol.web4u.cz.

Za zminku snad stoji par veci:

a) nahravek tam nikdy nebude moc, a to kvuli technicke kvalite (ci spise nekvalite) tech existujicich. Nicmene pokud nekdo nabidne 100 MB prostor platny jeste za 6 let s FTP uploadem zadarmo, budu rad, treba ho casem zaplnim. Rozhodne _nema_cenu_ mi psat o CD apod.
b) asi si vsimnete, ze web je dvojjazycny; vsechno jeste neni prelozene, nicmene budu na tom pracovat. Pokud je nekdo znaly Tolkienova jazyka, uvitam jakekoliv korekce.
c) fotky tam nebudou pac zadne nejsou, tedy alespon ja je nemam
d) specialne zpevnik, resp. texty se budou konstantne menit - jeste porad je co opravovat - stahujte vzdycky cerstvou verzi. Mozna casem pribudou i noty, uvidime.
e) uvitam linky na zajimave sity
f) no a samozrejme pokud ma nekdo nejaky napad, resp. je ochoten s nim pomoci (= realizovat), budu taky rad. Napr. autorske (t.j. vlastni) pojednani o jinych autorech, pisnich atd... Pokud mozno i v anglictine :)
g) klidne dejte vedet lidem o kterych vite ze maji radi Tolkiena, potazmo vyplody PS. Promotion je promotion.

Aelinwen, poidáno 21.1. 2003 19:47:36
Jo,Con byl naprosto skvělej.Díky všem!
pivli, poidáno 21.1. 2003 15:32:08
:))) mamče,pochopitelně.:))
pivli, poidáno 21.1. 2003 15:31:00
Teda vážně mne mrzí,že jsem musela po přípitku odejít a nedělní program už jsem musela oželet.Co se dá dělat,i tak to bylo bezva.No,v testu bych stejně neobstála,ještě stále se memůžu rozhodnou,jaké má představitel Froda oči.:)))Dnes od pěti jdu na TTT znovu,potřetí,slíbila jsem naší mace,že s ní půjdu,ještě to neviděla,tak hurá do kina.Zjistila jsem,že se tam sejdem se spoustou lidí z práce.Zakázala jsem jim jíst popcorn a šustit.by to nebylo jak v pátek v kině,kdy mne dostal jeden účastník conu,oblečený v kostýmu,za opaskem mobil a plné ruce chipsů a kukuřice.a chroupal a chroupal...:)))
Eversmile, poidáno 21.1. 2003 14:36:39
Ruby! Já ti toho Nazgúla zavidím!!! :-D
adolescent, poidáno 21.1. 2003 13:49:25
Byli z FAMU? Ti dva s kamerou, co natáčeli pochod do kina a míhali se tu a tam i v sobotu, byli co já vím z FSV, mí spolužáci. Chtějí z toho destříhat dvacetiminutový a pětiminutový kousek. Ale třebas tam těch studentských zástupců sedmé velmoci bylo víc.
Maeglin, poidáno 21.1. 2003 13:20:00
Pokud mohu mluvit za sebe, tak se mi Con velice líbil. Něvěřil jsem, že se plno lidí, kteří se vidí poprvé skamarádí. Mluvím z vlastní zkušenosti. Nikoho jsem tam neznal. Jenom možná tak pořadatele z fotek z tohoto Webu a přitom jsem si mohl s kýmkoliv pokecat o čemkoliv. Ano a to si myslím, že na takových setkáních je to hlavní a nejdůležitější. Samozřejmě nesmím opomenout i přednášky. Někomu se líbily jedny a někomu zase druhé. Mě se docela!!! líbila přednáška od Laisi Finwe, ale mohla se jmenovat jinak, spojení hrané scénky s přednáškou bylo vskutku velice zajímavé a zábavné.
Jinak se klaním všem kdo se podíleli na přípravě divadla. Ať už to byli ti co připravili kostýmy nebo nastudovali hru. Všichni byli naprosto sqelí. Sice nevím jak dlouho před Conem to secvičovali. Vůbec bych se nedivil, kdyby se secvičovali v sobotu během dne. Protože každý z nich sqěle improvizoval, a to je správné.

K mediím: zaslechl jsem zvěsti, že teď v pátek v Kinoboxu může něco být, protože tam lítali s kamerou VAC (Vachler Art Company), dále prý v GamePage. Z tisku tam byl časopis Instinkt, fotograf převážně fotil hrací scénu v prostředním patře. A potom samozřejmě studenti z FAMU. Těch si nemohl nikdo nevšimnout. Kamera a potom manualní osvětlovač, který občas držel mikrofon. Sice to mají jako studentskou práci, ale chtějí to protlačit na ČT2. Pokud by jim ČT2 věnovala 1 hodinu bylo by to super, ale to stejně výhledově až někdy duben, květen,červen.
Pokud samozřejmě máte někdo jiné zaručené zprávy, dejte vědět kdy a kde se objeví Con v bedně či novinách.

to Eskarina: ten hobitek jsem já, ale bosejch lidí tam bylo víc. Pokud vím tak jedna hobitka.

Smaug, poidáno 21.1. 2003 11:13:08
Podobné akce jsem se zúčastnil poprvé a absolutně mě nadchla. Díky všem organizátorům - jistě jste s tím měli spoustu práce, ale věřte mi: stálo to za to!
Báječná atmosféra Tolkien Conu lze asi nejlépe vystihnout tímto: zatímco budete-li se bavit o (ne)smrtelnosti skurut-hai či podobnosti Středozemě s Evropou kdekoli na světě, okolní lidé si budou ťukat na čelo, tak byla-li taková debata vedena právě na Conu, všichni zúčastnění to naopak absolutně uznali:)).

hustey, poidáno 21.1. 2003 10:35:55
cau nevite o nejakych strankach jako sou tyhle akorat na harryho pottera ?
Morgaine, poidáno 21.1. 2003 9:44:20
Tolkiencon:Povedl se.Kdyz vynecham vycitky k nekterym jinym prednaskam,(ktere vznikly tktez spis jen diky rozporu nazvu a obsahu prednasky) tak musim velice pochvalit Laisi, presto ze mnohym vic vadilo ze v prednasce o skretech vic mluvila o elfech.Atmosfera:Vyborna..Zpivani v telocvicne...pohoda..A nejlepsi byla debata ktera se strhla pri Frantiscine prednasce...krome toho, ze jseme se dostaly pres probirani druhe svetove valky k kritice filmu, odehralo se tam neco, co stalo za to.Myslim,ze pro nezucastnene se to neda popsat jinak nez obsirne rozebrani smyslu Pana prstenu, filmu a vztahu mezi nimi..Coz by nebylo tak vyjmecene, kdyby pri ni nedoslo k nalezeni rozumnych zaveru, snad i vyreseni nektrych otazek a kdybych od par lidi neslysela, ze se jim prednaska prinesla vic Tolkiena nez film samotny.....

Cele se to protahlo do jedny, a osobne jsem odchazela s pocitem, ze konecne vim, jaky jsem si vlastne vytvorila na vec nazor(ktery byl predtim znacne neurcity a nedotvoreny) , vim co si mysli ostatni..a pritom s nimi dokazu souhlasit.
Jinak mensi pokracovani debaty pozdeji spojene se zpivanim se ocitlo v cajovne a trvalo az do rana.Tolik, jako moje kratka a strucna recenze celeho conu.Doufam, ze si ostatni, co tam byli si odnesli domu stejne dobrou naladu jako ja.

Wulf, poidáno 21.1. 2003 4:58:42
Na cony jezdívám docela běžně :o), ale TolkienCon byl nádherně.. hmmm... dá se říci komorní?
Všechno pěkně pohromadě, na každém kroku jsem potkával své známé, tři paralelní programovéí linie, takže se absolutně nedalo nic stíhat, tak tak jsem nacházel čas odskočit se napít...
Doufám, že ačkoliuv byl první, nebyl poslední, když už se tak úžasně vydařil!
Hrozně mne mrzí přednášky, které jsem zmeškal, nicméně ty, na kterých jsem byl, stály také zato!
Bele, už teď se těším na to DVD! :-)
All: Těší mne, kolik nových lidí jsem poznal (ačkoliv dost jsem jich znal už předtím z fóra), a už se těším na nějaké další setkání - kdekoliv, třebas na ElfConu či TaurConu, které se svým zaměřením podobají TolkienConu nejvíc, budou v březnu a květnu, čili docela brzo :o)
Takže... na shledanou! :)

MEGAJOHN, poidáno 20.1. 2003 23:59:49
Eskarina: Ten hobitek se jmenuje Maeglin a vyskytuje se na zdejším diskuzním fóru :-)

Jinak Con byl velmi velmi skvělý :-) Ale mám takový pocit, že už to tu padlo ;-)

Tinwe, poidáno 20.1. 2003 21:46:31
Vlastně co říct, aby člověk neopakoval to, co již řekli ( vlastně napsali :-) mnozí? T-con byl prostě SUPER!! Moc dekuji všem organizátorům a všem, kdo se podíleli na bezvadné atmosféře. Jsem moc ráda, že jsem tam mohla být.
Tar-ara z Galdoru, poidáno 20.1. 2003 21:07:17
Ta ná alcarin! To je nádherné, už se těším. I když účet ze stahování asi dostane zabrat... A kdopa tam všechno vůbec natáčel? Ne, že by tam těch kamer bylo málo :-). Kde bude kdy co k vidění? Čistě ze zvědavosti :)))
Eskarina, poidáno 20.1. 2003 21:05:44
prosim;) chtela bych jen jmeno toho skveleho hobita:) vazne mi ucaroval:) neznate ho nekdo?:) jinak spanek v telocvicne vyvrhelu byl fakt super;) meli jste tam byt:) nekdy se vydame na ten sloni pochod...
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 20.1. 2003 20:54:05
Tar-ara: z Conu se objeví všechny dostupné věci zde. Budou k dispozici videa a tak vůbec.
Televize tam byla :) a nejen ta :) Bude z nás dokument, reportáž a tak vůbec :)
Díky všem za ty milé komentáře

Olórin, poidáno 20.1. 2003 20:49:21
Trochu mimo T-Con, nevíte někdo, kde by se dal sehnat meč ??? Marně sháním za nějakou reálnou cenu :-(
Tar-ara z Galdoru, poidáno 20.1. 2003 20:44:05
Con byl absolutně skvělý. Všechna čest i dík organizátorům! Doufám, že se bude opakovat (a prodlužovat). Zvláště musím pochválit přednášky Laisi Finwen (díky za Quenyu)a samozřejmě Františky Vrbenské (úžasné, jako vždy). Také divadlo se povedlo. Snad smím doufat, že se co nejvíc věcí z conu objeví na nějakých stránkách. Takže ještě jednou DÍKY!!!
Heathlen, poidáno 20.1. 2003 20:21:11
Tolkien Con byl naprosto nezapomenutelný!!! Moooc se mi tam líbilo a jsem hrdá, že jsem tam byla. Ty lidi tam byli pohodový a fantastický! Přednášky dokonalý, pořadatelé pohodáři a tak by to mělo být pořád!!! :o)
Cali, poidáno 20.1. 2003 19:50:48
Byla jsem na takovéhle akci prvně a moc se mi líbila. Velké díky všem organizátorům a taky se přimlouvám za založení tradice, člověk si prostě čas od času potřebuje i osobně "pokecat" se stejně "potrefenými".
Eskarina, poidáno 20.1. 2003 19:50:16
Byla to opravdu uzasna akce (souhlasim s pravidelnym poradanim:))) Snad kdyby meli prednasejici mikrofon, bylo by to lepsi:) Bohuzel jsem musela odjet neplanovane driv, tak jsem pripitek promeskala. Snad priste. Jen tak mimochodem, meli jste vazne uzasne kostymy:) Nejlepsi byl hobitek, ktery doopravdy chodil bosky, btw: neznate ho nekdo?:) A mam pocit, ze v telocvnicne i pres povoleni stejne nikdo rano nekokrhal:)
Šarkan, poidáno 20.1. 2003 19:49:08
To tam jako byla i televize???
Erchamion, poidáno 20.1. 2003 19:27:48
Chtel bych moc podekovat vsem, kteri pripravili tenhle con. Byla to skvela akce, na ktere jsem se dovedel spoustu novych veci, poznal prima lidi (ahoj Arsimene a Pharazone:-)) a skvele se pobavil. Nekolik zazitku z tehle akce ve me zustane navzdy (hlavne elfska oslava noveho roku) a moc se primlouvam za to, aby tato akce nezustala ojedinela. Vubec by mi nevadilo, kdyby se z toho stala tradice...
Saruman Bílý, poidáno 20.1. 2003 19:21:40
Tolkien Con byl skvělý, odnesl jsem si spoustu informací, zážitků a poznal nové lidi. Přípitek byl velmi dobrý a celková úroveň Conu byla velmi vysoká....
Meg, poidáno 20.1. 2003 18:49:27
Con byl opravdu super!Jsem moc ráda,že jsem tam byla,i když jsem jela až z Olomouce(ještě teď je mi z té jízdy špatně)Ale fakt nelituju.
Arsiméné, poidáno 20.1. 2003 18:44:19
Bylo to úžasné a všechny přednášky/semináře, které jsem viděla, se mi moc líbily. Obzvlášť o skřetech a elfech, protože jsme se dověděli plno neznámých a krásných věcí a dokonce si tam prožili elfskou oslavu Nového roku (ach jo, proč se u nás na Silvestra jen žere, chlastá, vyvádí nebo se sledují bavičovské hlouposti v televizi?). A děkuju za všechny legrační výroky, třeba o instantních nazgúlech.
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 20.1. 2003 17:47:45
Emer se mi nenahlásila, takže jsem ji asi přehlédl. Stejně mne mrzí, že jsem si se spoustou lidí nemohl v klidu popovídat, nebo je úplně minul... prostě toho bylo moc :)
Srazy v Praze se konají každé pondělí a Brno je na tom podobně :)

Renno, poidáno 20.1. 2003 17:45:18
Sice jen na chvili, presto velmi rad, jsem se stal ucastnikem teto necekane prijemne kratochvile a uz ted si myslim, ze oslavit umelcovy 112. narozeniny neni uplne od veci...;-)
adolescent, poidáno 20.1. 2003 17:35:12
Mě by tedy rozhodně nevyhovoval. Příliš bych toho nenaspal:) A Emer měla hezké šatíčky (to abyste neřekl, že jsem suchopárný akademik a hledím si jen toho duševna...)
Emer Eledhwen, poidáno 20.1. 2003 17:24:02
Ať žije Andre! Ty jeho Conový výstupy byly fakt sqělý!!! A nemoh by Con být tak dvakrát do roka? (A nebo čtyřikrát? Co takhle každý víkend? Mně osobně by vyhovoval celoroční Con. :-)
adolescent, poidáno 20.1. 2003 17:16:48
Konečně jsem se dohápal na JCS, a tak i já přilévám svou trošku do mlýna. Na žádném conu jsem v životě nebyl a nelituji toho, poprvé jesm byl na Tolkienconu a nejspíše bych litoval, kdybych byl nešel. Bylo tam moc lidí a vedro, ale to není zcela v moci organizátorů, což je ovšem případ kolidujících termínů přednášek. Zúčastnil bych se rád všeho, leč nešlo to. Alespoň jsem konečně viděl všechny VIP lidičky, již mi normálně splývají kdesi za hranicí mýtů a legend (Františka či Bronec..). Za rok musí být další con - třebas holt i mimo Prágl. "Normální" cony mi nic neříkají, jsa podělán do JRRT a praničeho jiného.
Beladona, poidáno 20.1. 2003 17:04:34
to altariel: diky, super, uz tisknu:-)
altariel, poidáno 20.1. 2003 16:37:48
Pivli: Laisi má své stránky - www.volny.cz/laisi.finwen, kde najdeš mimo jiné "elfí reálie", ve kterých je víceméně vše, co se dalo slyšet na přednáškám.
Organizátorům conu: Díky moc, bylo to opravdu super a připojuji se k hlasům pro zavedení tradice :-).

Beladona, poidáno 20.1. 2003 16:20:50
Andre by mel obcas neco sepsat pro tenhle web, bylo to uzasny!
Olórin, poidáno 20.1. 2003 16:18:31
Juj, dvakrát... A ještě jednou špatně :-o
Olórin, poidáno 20.1. 2003 16:16:42
Tím Belovým seminářem myslím Jak se dělá web o PP.
Olórin, poidáno 20.1. 2003 16:16:39
Tím belovým seminářem myslím Jak se dělá web o PP.
Olórin, poidáno 20.1. 2003 16:13:57
T-Con byl úžasný !!! Naprosto skvělá byla přednáška Andreho o "Pojetí Zla a Melkorově pádu" A myslím, že Bel měl bezkonkurenčně ''nejoptimistější'' začátek semináře, co se na T-conu vyskytoval :-))) Dál musím zmínit výrok jednoho ze zúčastněných, který si vysloužil potlesk (zrovna jsme řešili regeneraci Prstenových přízraků):"Takže Sauron má instantní Nazguly..." Na konci opravdu DĚKUJI všem pořadatelům! Je to velká výzva, ale prosím, prosím smutně koukám,- ZOPAKUJTE Tolkien-Con, pan profesor, já i další (doufám) vám budeme vděční :-)
pivli, poidáno 20.1. 2003 14:53:50
Já už tam taky byla,díky.Asi nějaký momentální problémek..))
Annaí, poidáno 20.1. 2003 14:31:09
To Pivli : teď jsem na té stránce byl, abych si ověřil, že neposílám něco, co neplatí. Stránka se mi normálně otevřela...
To Legolas : e-mail je na ní také...

pivli, poidáno 20.1. 2003 14:23:42
Legolas:no,ukázalo se mi,že stránka byla odstraněna.Už jsem to pak dál nestihla zkoumat.:)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 20.1. 2003 13:51:39
Kontakt na Laisi je například uživatel "Laisi Finwen" tady na diskuzním fóru, chodí tam pravidelně :)
Přihodil jsem vám první sadu foteček a za chvilku i další reportek...

Legolas, poidáno 20.1. 2003 13:34:09
pivli:Jak nechodí?
Legolas, poidáno 20.1. 2003 13:33:19
Anaí:moc díky.Neznáš náhodou její email,když už jsme u toho?
pivli, poidáno 20.1. 2003 13:32:15
ten kontakt na Laisi Finwen nějak nechodí.:(
Legolas, poidáno 20.1. 2003 13:31:46
exot:Proč by víla nemohla pít pivo?Když má žízeň.....
pivli, poidáno 20.1. 2003 13:30:18
ad Exot:mno,víla moc nejsem,ale to pivo piju jen občas.já raději dobré vínko.:))Z Dorviňonu,třeba.
Annaí, poidáno 20.1. 2003 13:14:53
To Legolas : Laisi Finwen :
http://www.fantasyplanet.cz/eporedax/qart.asp?ID=171

pivli, poidáno 20.1. 2003 13:05:17
ad Exot:To je v pohodě!Vymyslel to jeden kamarád,jako zkratku jména.Pivo si ovšem občas ráda dám.:))
Legolas, poidáno 20.1. 2003 12:54:37
Con byl opravdu super!Možná by neuškodily nějaké fotky.Jedna z divadla je opravdu málo...Že vám tam dole zasahuju do debaty,taky souhlasím s tím,že by se měl c.opakovat každý rok.Nesepíšeme petici?Ale stejně,nejlepší byly přednášky od Laisi Finwen.Nemáte na ni někdo kontakt?
pivli, poidáno 20.1. 2003 12:32:40
ad Exot:píšu to ve spěchu,vždy jen zaběhnu k PC a zase letím,takže se občas upíšu,no.A jsem ta Pivli.:)))))Souhlasím s Ruby,že by z toho mohla být krásná tradice.Každý rok oslavit narozeniny profesora TOLKIENA!:))
Ruby, poidáno 20.1. 2003 11:51:51
Ano, díky moc, bylo to fantastické. Za rok se to musí zopakovat, byla by škoda kdyby ne. Mohla by z toho být nádherná tradice, takové druhé vánoce, ale ještě lepší :o)
pivli, poidáno 20.1. 2003 11:32:27
Con byl vážně skvělý.překvapilo mne,kolik opravdových odborníku se prezentovalo na seminářích.Profesor tolkien by myslím měl radost.:)))Díky všem pořadatelům i přednášejícím.:)))
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!