Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1802 lidí

Celkem návštěvníků
14784902

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně... ochutnávky v Praze a blízkém okolí


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
25.12. 2002
Peter Jackson o změně charakteru Faramira ve filmu; Dvě Věže pokračují v diváckém úspěchu po celém světě; Miniatury pro bitvu v Helmově žlebuVerze pro tisk

Peter Jackson o změně charakteru Faramira ve filmu
V jednom z rozhovorů prozradil režisér více o tom, co vedlo scénáristický tým změnit postavu Faramira způsobem, který se fanouškům knihy příliš nezamlouvá. Jeho vysvětlení je logické a snadno pochopitelné. Můžeme jen litovat, že si filmové zpracování naší milované knihy žádá i oběti tohoto druhu. V knize je Faramir čistý, vznešený, netouží po moci, kterou mu Prsten nabízí. Ve filmu podstatně potemněl, Prsten jej doslova vede na špatnou cestu...

Peter Jacskon: Na krátký čas, jistě. Udělali jsme tuto změnu, pokud ji chcete použít jako příklad, a jde přesně o situaci, kdy se role filmaře a spisovatele zásadně liší. Děláte rozhodnutí jako tvůrce filmu a, správně či špatně, měníte věci, o kterých si myslíte, že potřebují změnit. Do této epizody v tomto konkrétním snímku jsme potřebovali přiměřené množství napěti. Frodo a Sam jsou v zajetí. Putování se stává ještě komplikovanějším právě kvůli faktu, že jsou vězni. V knize jsou vězni pouze po krátký čas. Ale pak, v knize velmi rychle, Tolkien tuto zápletku opouští a odhaluje nám Faramirovu ryzost. V jednom místě Faramir říká: "Ale už se neboj! Já bych tu věc nevzal, i kdyby ležela u silnice."

Pro nás, filmaře, takovéhle věci přinášejí poměrně dost velký problém, protože jsme strávili spoustu času v minulém i tomto filmu, abychom ukázali Prsten jako neuvěřitelně mocný. A pak přijde nová postava a řekne "Ach, ten mne vůbec nezajímá." A jde přímo proti tomu, co se nám podařilo ustanovit, přímo proti našim vlastním pravidlům. Ve filmu jistě potvrzujeme, že by Faramir neudělal to, o co se Boromir pokusil, a má dostatek sil říct "Ne, jdi svou vlastní cestou. Nyní již chápu." Chtěli jsme to udělat poněkud obtížnějším, mít zde více napětí než bylo v knize. Ale to je přesně to, odkud rozhodnutí tohoto typu přicházejí.

Peter dále mluvil o tom, že podle něj jsou Dvě Věže v některých ohledech nejslabší z celé trilogie. Že sice mohl umístit všechny nezapomenutelné okamžiky z knihy i do filmu, ale některé jiné bylo nutné zvýraznit a další přidat, jako například více rozvést napětí z toho, co musejí udělat, které je mezi Frodem a Samem, jenž ve filmu vyústí v hádku a dokonce "souboj". 


Dvě Věže pokračují v diváckém úspěchu po celém světě
Je hloupé, že informaci o tom, jak dobře si Dvě Věže po světě vedou, mohu předat jen ve formě zisků tohoto filmu. Ale už je to tak, my lidé si prostě potrpíme na čísla. Samozřejmě, máme tu i oslavné, v zásadě vytýkající jen drobnosti, recenze ve všech zemích, kde již film běží. Ale nejlepší obrázek o úspěchu filmu podávají narvaná kina po minulý víkend. Následující text pochází z www.boxofficemojo.com

Pán Prstenů: Dvě Věže už s nadějí hledí na tržby přes miliardu dolarů, hlavně díky ohromujícím číslům z 26 území a odhadu New Line, která očekává, že film si povede o 20-25% lépe než Společenstvo Prstenu, které na tržbách po celém světě získalo 860 milionů dolarů. Pokud se Dvěma Věžím podaří miliardu dolarů překonat, budou tak teprve druhým filmem, který to dokázal. Poprvé se to podařilo Titanicu s tržbou po celém světě 1.8 miliardy. Po pouhých pěti dnech mají Dvě Věže po celém světe celkem 190 milionů dolarů, z toho 87.9 milionů mimo Spojené Státy, což je o 38% více než u předchozího dílu.

Ve Velké Británii pětidenní promítání na 1,160 plátnech přineslo celkem 20.9 milionů. V Německu  jsou tržby 19.4 milionů z 1,266 pláten historickým pětidenním rekordem. Skandinávské země celkem přinesly 10 milionů. Ve Finsku 58 kopií filmu přineslo přes víkend neuvěřitelných 662,838 dolarů a přidáno k tržbám z předchozích dní to dělá celkem 1,023,950 dolarů. V Dánsku Dvě Věže překonaly rekord s  tržbou 2.75 milionů, což je o 65% více než u Společenstva - a 19. prosinec byl rekordně nejúspěšnějším dnem s 825,646 dolarů. Švédsko přineslo 3.5 milionu ze 151 a Norsko 2.7 milionu z 96 pláten. Dvě Věže uchvátily ve Francii diváky tak, že ti nechali na pokladnách 9.8 milionů z 973 pláten. Následuje Španělsko se 7.1 milionů ze 471 pláten, Jižní Korea (5.8 milionů) a Mexiko (3.1 milionů z 553 pláten).

Ve čtvrtek 19. prosince zlomil film rekord utržením 377,509 dolarů na Novém Zélandě a stanovil i nový rekord pro víkend, kdy získal 1,179,862 dolarů ze 103 pláten. Domovina Petera Jacksona a místo natáčení filmu ocenilo práci všech, kteří se na filmu podíleli...

Podle Rolfa Mittwega z marketingu a distribuce New Line je zvýšený úspěch Dvou Věží proti Společenstvu způsoben třemi faktory: 15% nárůstem v počtu současných promítání na 5.400, zvýšením počtu diváků díky masivním prodejům DVD a VHS a také tím, že Společenstvo běželo na placených kanálech ve Spojených Státech a Jižné Koreji. 

Pozn. do všech výpočtů se ale jistě promítne to, že o existenci jakéhosi Společenstva Prstenu v kinech se lidé dozvídali postupně, filmu pozvolna propadali a i současní fanoušci jej viděli poprvé třeba až dva měsíce po premiéře. Dnes všichni tito lidé jdou co nejdříve po uvedení dalšího dílu a počet návštěvníků tak bude dle mého názoru klesat rychleji, než tomu bylo u Společenstva... i když to zase mohou "zachránit" několikrát opakované návštěvy právě těch nových fanoušků :o)
  

Miniatury pro bitvu v Helmově žlebu
Z www.lordoftherings.net přeložila WeeDee, díky moc!

Bitva v Helmově žlebu není jen největší akční scénou ve Dvou věžích, je to i jedna z největších bitev v celé trilogii. Takže, co je tajnou zbraní Petera Jacksona při tomto obrovském filmařském výkonu? Sekce miniatur. Alex Funke, šéf vizuálních fotografických efektů sekce miniatur pro Pána Prstenů, mluví o nesmírně těžkém úkolu svého týmu a spoustě úžasných vymožeností ve vytváření Helmova žlebu. 

„Připojil jsem se k Pánu Prstenů už před začátkem natáčení živých scén a začal pomáhat v přípravě sekce miniatur, které jsme začínali dělat v podstatě z ničeho. Našli jsme si prázdnou budovu, udělali ji vzduchotěsnou a postavili jsme tam všechno zařízení pro kontrolu pohybu včetně čtyř obrovských dunících výbav, které na Novém Zélandě předtím vůbec nebyly. Nejprve jsme začali nazývat naši práci „maxiatury“, protože i když jsme pracovali s miniaturami, někdy se tyhle věci nakonec staly obrovskými. Helmův žleb je toho dobrým příkladem.

Požadovaly se od nás tři rozdílné sady, ze kterých jsme dvě postavili přímo na místě Helmova žlebu, v kamenolomu u Wellingtonu, protože jsme potřebovali volný prostor. První sada byla ta, které jsme říkali „částečné stavby v životní velikosti“. Byly to části opevnění a cesty, které byly dost velké, aby na nich hráli sami herci. Obsahovaly i skutečné místnosti pro žebříky, skutečný oheň a tak dále. Potom byla ještě „poloviční“ sada, kterou jsme používali pro celkové záběry pevnosti. Právě proto, že tato sada nebyla krytá před živly, nebyla určena na drobné detailní záběry, neboť by se stejně mohla zřítit při prvním dešti. Pro skutečné detaily jsme vytvořili ve studiu 1/35 sadu, kterou jsme jako jedinou použili pro všechny záběry "z vrtulníku" - jak u hradeb, tak i všechny záběry nad věží, protože tohle by s „polovičním“ modelem nešlo.

Když byla sada hotová, mohli jsme určit způsob vytváření záběru a Peter jen schválil umístění kamery. Poté jsme ještě mohli dělat „hyper detaily“ přesně toho, co měla kamera snímat. Také proto jsme používali vyšší stupně prašnosti nebo lepší kvalitu trávy a tak podobně. Protože vytváření trávy správné výšky nebo tvoření udusaných mezí, skrz které pochodují vojska, je právě to, co vás donutí věřit, že jde o skutečné místo .

Jedna z hlavních částí obležení Helmova žlebu je něco, co Peter chtěl přesně podle svých představ. Chtěl, aby skřeti zvedli žebříky a opřeli je o stěnu, a aby je obránci odstrčili a oni spadli dolů. Znělo to jednoduše, až na to, že ty žebříky by musely být v reálném světě 100 stop vysoké, a to se nikdy nedalo natočit. Tudíž se to muselo udělat částečně miniaturně a částečně digitálně. Použili jsme 1/35 sadu a začali s pohybem malé kamery shlížející na hradby a na obránce. Byli tam střelci střílející šípy, lidi vrhající kopí, a viděli jsme také žebříky objevující se na hradbách. Když skřeti šplhali nahoru, obránci začali žebříky dlouhými tyčemi odstrkávat, dokud nedosáhly svislého bodu a nespadly na zem. Tedy prostředí akce jsou miniatury a poté nastupuje výpočetní technika, která dostane obránce nahoru na zeď a skřety programu Massive dolů pod ni.

V efektech jsme se snažili simulovat živé záběry v mále velikosti, což znamenalo, že jsme museli pohybovat kamerou, aby to vypadalo jako akční pohyby. Abychom mohli tohoto dosáhnout, museli jsme pohybovat kamerou velmi blízko k naší sadě, kdy vstupuje na scénu kamera s kontrolou pohybu. To je takzvaný motorem řízený systém s dohlížejícím počítačem, který vám nabízí pohyby kamery pokaždé přesně stejným způsobem, dokud nedostanete záběr, který potřebujete. 

Jiný kus téhle skládanky je speciální čočka, což je vlastně jen dlouhý periskop jako v ponorce, jenže tenhle má na konci čočku kamery. Toto jsme využili, protože jsme často potřebovali točit opravdu blízko k modelu a obyčejnou kamerou by to nešlo.Představuje to například hercovu úroveň očí a bod jeho výhledu.

Poprvé jsem četl Pána Prstenů v roce 1961 a od té doby jsem ji četl pravděpodobně každý rok znovu. Nikdy jsem si ale nemyslel, že podle ní někdo někdy opravdu bude dělat film. Naštěstí Peter řekl, že tohle není o efektech, nýbrž že je to o vyprávění milovaného a velmi dojemného příběhu. Když vidíme jen efekty, pak děláme tuhle práci špatně. Peter je plně oddaný tomu udělat film, který je přesvědčivý.“

Přečteno celkem 26877x, verze pro tisk

Další článek - Oficiální informace o předprodeji lístků na premiéru a filmovém maratónu; Jak se připravit na premiéru; Elijah Wood a Peter Jackson o Návratu Krále; Nové video o zbraních a zbrojích

Předchozí článek - Nové fantastické video a fotky Gluma; Skin Dvě Věže pro WinAmp; Co vše bylo vystřiženo ze Dvou Věží?; Jak probíhalo natáčení akčních scén v Helmově žlebu; První víkend Dvou Věží ve světě...

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




assasa, poidáno 14.7. 2006 2:44:42
http://www.dupa-pornole-tit.cv.wegrow.pl
http://www.dupczenie-porno-squirt.cv.wegrow.pl
http://www.lizana-cipcia-sexmaszyna.cv.wegrow.pl
http://www.golasy-rosjanki.cv.wegrow.pl
http://www.pornograficzny-porno-tv-porno-pizdziska.cv.wegrow.pl
http://www.erotyka-porno-amateur.cv.wegrow.pl
http://www.cipulki-pizda.cv.wegrow.pl
http://www.lachociagi-porno-dymac.cv.wegrow.pl
http://www.pierdolone-cipencje-starsex.cv.wegrow.pl
http://www.anal-tv-dla-doroslych.cv.wegrow.pl
http://www.cycki-porno-pussy.cv.wegrow.pl
http://www.sexfilm-porno-pizdziska.cv.wegrow.pl
http://www.analnie-pornole-prostytutki.cv.wegrow.pl
http://www.wytryski-porno-erotik.cv.wegrow.pl
http://www.duprncje-porno-sexlinki.cv.wegrow.pl
http://www.tv-pornole-anal-pornole-pieprzyc.cv.wegrow.pl
http://www.jebane-cipcie-golasynie.cv.wegrow.pl
http://www.tvsex-porno-come.cv.wegrow.pl
http://www.pornole-pornole-softcore.cv.wegrow.pl
http://www.ruchanie-porno-analny.cv.wegrow.pl
http://www.cycuszek-SEX.cv.wegrow.pl
http://www.sperma-gej.cv.wegrow.pl
http://www.porno-strona-lole.cv.wegrow.pl
http://www.porno-pornole-biust.cv.wegrow.pl
http://www.golasy-porno-tv.cv.wegrow.pl
http://www.fiuty-porno-zdjecia.cv.wegrow.pl
http://www.less-pornole-jebanie.cv.wegrow.pl
http://www.sexi-walic.cv.wegrow.pl
http://www.tvsexe-porno-tv-porno-Gej.cv.wegrow.pl
http://www.biusciki-porno-tv-porno-clit.cv.wegrow.pl
http://www.fiuty-porno-tv-porno-PORNOLE.cv.wegrow.pl
http://www.cyce-fuck.cv.wegrow.pl
http://www.dziwka-porno-amatorki.cv.wegrow.pl
http://www.sexfotki-dupki.cv.wegrow.pl
http://www.nago-pornole-naturyzm.cv.wegrow.pl
http://www.sexwoman-porno-tv-porno-girls.cv.wegrow.pl
http://www.anal-porno-tv-porno-huj.cv.wegrow.pl
http://www.pierdolenie-pornole-alternative.cv.wegrow.pl
http://www.duprncje-lesbijki.cv.wegrow.pl
http://www.pipki-pornole-fiut.cv.wegrow.pl
http://www.piss-jebac.cv.wegrow.pl
http://www.erotyka-pornole-domination.cv.wegrow.pl
http://www.dymanie-porno-tv-porno-laska.cv.wegrow.pl
http://www.pornografia-cum.cv.wegrow.pl
http://www.erotik-porno-tv-porno-pornusy.cv.wegrow.pl
http://www.lesby-pornole-naturysci.cv.wegrow.pl
http://www.oral-tv-ulicznica.cv.wegrow.pl
http://www.pornole-avi.cv.wegrow.pl
http://www.jebanie-sexo.cv.wegrow.pl
http://www.cipki-erotic.cv.wegrow.pl
http://www.dziwki-bisexual.cv.wegrow.pl
http://www.oraltv-dla-doroslych.cv.wegrow.pl
http://www.tvoral-chuj.cv.wegrow.pl
http://www.sexvideo-pieprzenie.cv.wegrow.pl
http://www.anal-porno-tv-porno-private.cv.wegrow.pl
http://www.dziwka-porno-brunetki.cv.wegrow.pl
http://www.cipy-porno-dating.cv.wegrow.pl
http://www.nago-porno-homo.cv.wegrow.pl
http://www.wytryski-naturysci.cv.wegrow.pl
http://www.analtv-porno-pornography.cv.wegrow.pl
http://www.oraltv-blondyn.cv.wegrow.pl
http://www.erotyczne-porno-tv-porno-facial.cv.wegrow.pl
http://www.dupa-porno-cycki.cv.wegrow.pl
http://www.sex-stronki-x-wagina.cv.wegrow.pl
http://www.znane-pornole-jebać.cv.wegrow.pl
http://www.pornograficzne-porno-homo.cv.wegrow.pl
http://www.pierdolenie-pornole-sexshop.cv.wegrow.pl
http://www.anal-porno-pedaly.cv.wegrow.pl
http://www.cipencje-porno-tv-porno-blondyn.cv.wegrow.pl
http://www.sex-pornole-kotki-pornole-ćipa.cv.wegrow.pl
http://www.piss-live.cv.wegrow.pl
http://www.pornograficzny-sexkamery.cv.wegrow.pl
http://www.wytryski-pornole-real.cv.wegrow.pl
http://www.sexfoty-porno-men.cv.wegrow.pl
http://www.cycuchy-SEKS.cv.wegrow.pl
http://www.erotic-porno-Seks.cv.wegrow.pl
http://www.cycuchy-pornole-pictures.cv.wegrow.pl
http://www.pornoland-cycuszki.cv.wegrow.pl
http://www.sperma-orgie.cv.wegrow.pl
http://www.oralnie-pornole-Seks.cv.wegrow.pl
http://www.seks-porno-dupcie.cv.wegrow.pl
http://www.cipulki-porno-softcore.cv.wegrow.pl
http://www.tvporno-tv.cv.wegrow.pl
http://www.pornograficzne-obciagara.cv.wegrow.pl
http://www.toples-porno-tv-porno-money.cv.wegrow.pl
http://www.tvsex-porno-tv-porno-pornography.cv.wegrow.pl
http://www.sexwideo-free-pics.cv.wegrow.pl
http://www.ulicznica-sextra.cv.wegrow.pl
http://www.kurwa-pornole-mate.cv.wegrow.pl
http://www.sexmachina-amatorki.cv.wegrow.pl
http://www.znane-pornole-lust.cv.wegrow.pl
http://www.softcor-matrymonialne.cv.wegrow.pl
http://www.analtv-pornole-asia.cv.wegrow.pl
http://www.dupa-dupki.cv.wegrow.pl
http://www.platne-porno-sexstar.cv.wegrow.pl
http://www.analtv-porno-dziweczki.cv.wegrow.pl
http://www.sexfilm-porno-tv-porno-pornusy.cv.wegrow.pl
http://www.analne-pornole-play.cv.wegrow.pl
http://www.analtv-pornole-pieprzenie.cv.wegrow.pl
http://www.sexmachina-pornole-cipka.cv.wegrow.pl
http://www.sexfilmy-live.cv.wegrow.pl
http://www.pornograficzne-dupodaje.cv.wegrow.pl
http://www.kurtyzana-sex-publicznie.cv.wegrow.pl
http://www.sex-pornole-nastki-pornole-pedały.cv.wegrow.pl
http://www.erotyka-porno-pictures.cv.wegrow.pl
http://www.ospermione-cipencje-ospermione-cipencje.cv.wegrow.pl
http://www.tvsex-lady.cv.wegrow.pl
http://www.nago-pornole-SMBD.cv.wegrow.pl
http://www.cipencje-callgirl.cv.wegrow.pl
http://www.sexvideo-porno-Sex.cv.wegrow.pl
http://www.tv-porno-gej.cv.wegrow.pl
http://www.sexfilm-porno-tv-porno-explicit.cv.wegrow.pl
http://www.toplesy-dick.cv.wegrow.pl
http://www.sixy-porno-tv-porno-eros.cv.wegrow.pl
http://www.erotik-porno-pierdolenie.cv.wegrow.pl
http://www.sexfoty-porno-tv-porno-men.cv.wegrow.pl
http://www.sexmachina-porno-kobiety.cv.wegrow.pl
http://www.cipencje-come.cv.wegrow.pl
http://www.sex-pornole-nastki-pornole-playboy.cv.wegrow.pl
http://www.cycuchy-pornography.cv.wegrow.pl
http://www.sixy-porno-nago.cv.wegrow.pl
http://www.sex-pornole-nastki-pornole-asian.cv.wegrow.pl
http://www.ulicznica-prywatne.cv.wegrow.pl
http://www.toples-porno-tv-porno-geje.cv.wegrow.pl
http://www.softcor-porno-blondyn.cv.wegrow.pl
http://www.palcowka-free&nbsp.cv.wegrow.pl
http://www.tvanal-dick.cv.wegrow.pl
http://www.porno-porno-film-porno-pictures.cv.wegrow.pl
http://www.pipki-money.cv.wegrow.pl
http://www.tvsexe-porno-tv-porno-asia.cv.wegrow.pl
http://www.fiuty-porno-tv-porno-big.cv.wegrow.pl
http://www.dymanie-porno-tv-porno-tv.cv.wegrow.pl
http://www.pipki-pornole-nago.cv.wegrow.pl
http://www.seks-pornole-squirt.cv.wegrow.pl
http://www.tv-pornole-porno-pornole-sekshop.cv.wegrow.pl
http://www.sexwoman-porno-PORNOLE.cv.wegrow.pl
http://www.cycuszek-publicznie.cv.wegrow.pl
http://www.softcore-porno-tv-porno-gole.cv.wegrow.pl
http://www.dymanko-porno-tv-porno-jebanie.cv.wegrow.pl
http://www.duprncje-sexy.cv.wegrow.pl
http://www.pornosy-porno-tv-porno-golasy.cv.wegrow.pl
http://www.cycki-big.cv.wegrow.pl
http://www.tv-porno-porno-porno-nude.cv.wegrow.pl
http://www.pierdolenie-money.cv.wegrow.pl
http://www.tvporno-pornole-laski.cv.wegrow.pl
http://www.dupcie-bisexual.cv.wegrow.pl
http://www.dziwka-porno-cipki.cv.wegrow.pl
http://www.sexfilm-porno-boob.cv.wegrow.pl
http://www.dymanko-nago.cv.wegrow.pl
http://www.tvoral-porno-cock.cv.wegrow.pl

Lollitka, poidáno 6.1. 2003 13:36:34
Já bych se toho Faramira tak nebála. Počkejte si až na Návrat krále, tam je o něco víc a určitě se ukáže, že není takovej... záporák.
Aleon, poidáno 31.12. 2002 10:40:48
no - Peter Jackson me ted trochu zklamal - ohledne toho Faramira - to podle me neni zadny zavazny duvod!!!
Legsie, poidáno 29.12. 2002 20:19:19
.
Arsiméné, poidáno 29.12. 2002 12:04:54
No, o Faramirovi jsem psala už jinde, tak jen k Jacksonovu "argumentu". Zákony filmu jsou asi jiné, ale jeho argumenty mě nepřesvědčily. Chvilka napětí tam ostatně JE- když Sam vybreptne, že jde o Prsten a Faramir se na okamžik opájí skutečností, že má hobitky ve své moci...(vzdáleně, ale jen vzdáleně mi to připomíná Galadriel, když jí Frodo nabídl Prsten.) Nemyslím, že "napětí není nikdy dost". Mám pocit, že ve filmových adaptacích se to vůbec často s dramatičností přehání (zato Frodův útěk před Černými jezdci přes Bruinenský brod je dramatičtějčí v knize
el, poidáno 27.12. 2002 22:27:30
Arim:dík! (no nazdar,málem jsem to pustila dětem..8/ )
Arim, poidáno 27.12. 2002 7:58:23
El: To je jednoduchy, je to na prvnim disku, das vyber kapitol, najedes na Elrondovu radu, das kurzor dolu, uplne dole se objevy obrazek prstenu, pak staci dak select, a je to. Akorat u toho nejsou CZ titulky. Jinak jeste na druhem disku je trailer na Dve veze, sestrihany ze vsech tri oficialnich. Dostat na nej se da stejnym zpusobem. Scene selections, zaverecne titulky, kurzor dolu, a v pravym dolnim rohu se objevy obrazek dvou vezi :-)
el, poidáno 27.12. 2002 1:29:23
titanius,Bel:jo,Warneři jsou hnusný a čekání je děsný a teď si představte,že jedeme na Šumavu a měli bychom to do Německa co by dup....jenže na to nechci brát jedenáctiletou dceru...Zodpovědnej rodič je někdy chudák...:o((( auííí
el, poidáno 27.12. 2002 1:20:06
Mno...zajít ještě jednou do kina není úplně od věci...ale Ježíšek nám naježil rozšířenou verzi(mňam mňam)a možná by to působilo neúplpně? Mimochodem,Bele,sliboval jsi,že sem někam dáš návod,jak se dostat na "skrytý" bonus-parodii na radu v Roklince.Ne a nemohu to najít.Nemohl bys mne nasměrovat???Dííík
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 26.12. 2002 21:24:43
Legsie: teď to běží v obnovené premiéře, minimálně v pár kinech po Praze...
Legsie, poidáno 26.12. 2002 20:56:23
Lucille:Já jsem lepší :-) viděla jsem FOTRa až na VHS.A teď je mi líto,že jsem to v kině neviděla
Lucille, poidáno 26.12. 2002 0:41:51
Ja jsem teda extrem - FOTR jsem videla az 4 mesice po premiere
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.12. 2002 23:33:53
titanius maximus: já už to sice viděl, ale po pravdě je to pro mne skoro stejně hrozné. Poprvé v kině to je pro člověka, který se tím denně zabývá, docela nářez. Pořádně si to nevychutnáš, přiliš zpracováváš příval "dat" spíš než vlastního filmu. Samozřejmě, mohu si to sehnat na CDčku. Ale to nechci. Chci to, sakra, vidět zase v klidu v kině... auíííí ...
titanius maximus, poidáno 25.12. 2002 23:24:50
Co dodat... PJ rules a mě čím dál víc štvou Warneři, protože všude už to běží, jen my se tady nemůžeme dočkat a jen si čteme čísla, kolik lidí už film vidělo, recenze, který tím jak jsou všechny nadšený celý čekání ještě zhoršujou, a vůbec... budou to dlouhý tři týdny.
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!