Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 2146 lidí

Celkem návštěvníků
14787807

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně...


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
13.11. 2002
Další informace o soundtracku ke Dvěma Věžím; Ukázky skladeb ze soundtracku Dvou Věží (doplněno 18.11); Nové video - rozhovor s hobity; Rohanská vlajka na prodej; Jak to tedy bude s rozšířeným DVD? Už je to definitivní?Verze pro tisk

Další informace o soundtracku ke Dvěma Věžím
Seznam skladeb najdete v již dříve uveřejněném článku.

Na následujících dvou obrázcích máte možnost vidět obálku soundtracku a popis obsahu:

Na soundtracku Dvou Věží se již nepodílela Enya a nahradila ji trojice jiných umělců. Ne tak známých, ale o to více budou muset veřejnost skutečně zaujmout svým výkonem a ne jen slavným jménem. 


Emiliana Torrini - č. 19 - Glumova skladba

Tato zajímavá jednadvacetiletá zpěvačka vyrostla na Islandu, odkud pochází i její matka. Otcem je pak Ital. Spoustu času trávila s babičkou na vzdáleném východě Islandu či u strýčka v Německu. Etnický mix příbuzenstva a tak trochu kočovné dětství jsou jistě jedním z důvodů, proč je její hudba tak zvláštní. V mládí získala pouze zběžný úvod do hudby - trochu klasiky, Italského popu i Islandského folku.
http://www.emilianatorrini.net/

 
Isabel Bayrakdarian - č. 8 - Večerníce

Mladá sopranistka s úžasným hlasem, i přes svůj věk je přesto zaběhlým profíkem. Podmanivý hlas a elektrizující vystoupení jí přinášejí stále větší popularitu. V posledních letech zvítězila např. na Metropolitan Opera Competition v roce 1997 či Plácido Domingo's Operalia 2000.
http://www.bayrakdarian.com/ 


Sheila Chandra - č. 14 - Dech života

Narodila se v Londýně rodině imigrantů z jižní Indie. Svůj hlas "objevila" ve dvanácti letech na divadelní škole. Od této chvíle věděla, že chce být zpěvačkou. Nebyla nijak zvlášť zatažena do hudebního byznysu. "Nevím, jak vyrobit příležitost. Ale byla jsem rozhodnuta, že až moje šance přijde, budu připravena."

A teď to nejdůležitější, na co už asi všichni čekáte ...

Ukázky skladeb ze soundtracku Dvou Věží
Britská stanice Classic FM vymyslela výborný způsob, jak zvýšit počet posluchačů. Rozhodla se pravidelně uvést několik skladeb právě ze soundtracku ke Dvěma Věžím. K dispozici jsou zatím Rohanští jezdci , Jízda Eorlovců, Večernice a Bílý Jezdec. Vždy k dispozici v několika různých kvalitách ...

Na webu www.soundtrack.net se objevila sada ukázek z různých skladeb. Server je střídavě přetížen a zase jede, snad budete mít štěstí.


Nové video - rozhovor s hobity
Na Toronto Exhibit web TheOneRing.net natočil několik rozhovorů s herci z Pána Prstenů. V prvních z nich uvidíte Billy Boyda a Dominica Monaghana (Smíšek a Pipin). Vše je ve formátu QuickTime MOV


 


Rohanská vlajka na prodej ...
Za necelých 50€ (asi 1500 Kč) si můžete zakoupit repliku vlajky, která vlaje nad rohanskými válečníky. Rozměry jsou 150 x 100 cm.

 

Jak to tedy bude s rozšířeným DVD? Už je to definitivní?
Původní verze Společenstva se od poloviny září do konce října se prodalo téměř 21.000 kusů DVD a přes 80.000 VHS. Pro srovnání – nejprodávanějším titulem vůbec je na DVD Matrix - 24.000 kusů a na VHS Titanic - 130.000 kusů. S těmito čísly ještě hodně zamíchá první díl Harry Pottera, který má ambice dopadnout ještě lépe než Společenstvo. Proto není divu, že velká pozornost se upírá i k rozšířené verzi Společenstva, jak jistě spousta z vás tady na stránkách sleduje. Warner Bros. vydali nedávno toto prohlášení:

V souvislosti se opožděným uvedením čtyřdiskové verze DVD Pán prstenů: Společenstvo prstenu bychom rádi veřejnosti osvětlili pozadí problému, který se bohužel netýká jen tohoto konkrétního titulu, ale všech DVD s českou výbavou obecně.

Na základě sílícího zájmu majitelů DVD přehrávačů o české audio 5.1 na titulech, které uvádíme na trh, se české podbočce Warner Bros. podařilo přesvědčit americkou centrálu, aby začala produkovat lokalizované verze (české obaly, český dabing a titulky, česká menu, titulky u bonusových materiálů atd.). Protože ale není možné technicky možné, aby se vyráběly disky pouze pro naši malou republiku (Harry Potter je zatím jediná výjimka), vznikl tzv. středoevropský lokalizovaný disk, na kterém jsou kromě české verze i jazykové verze ostatních malých teritorií.

Toto řešení s sebou bohužel vedle většího komfortu pro konečného spotřebitele nese i riziko, že se některé teritorium opozdi s dodáním podkladů, nebo dodá podklady chybné a uvedení středoevropské verze DVD se tím zdrží pro všechna zúčastněná teritoria. 

Tak se bohužel stalo, že naše společnost v poslední době oznámila uvedení titulu, který jsme posléze nedostali včas, a proto jsme jeho uvedení museli "odložit" - např. Dannyho parťáci, Protiúder atd. 

Aby se tato situace už neopakovala, rozhodli jsme se nyní nabízet DVD zákazníkům až ve chvíli, kdy bude zboží spolehlivě dodáno do Prahy na náš sklad. Tak jsme se pochopitelně rozhodli i v případě prodloužené verze Pána prstenů. Současně důrazně apelujeme na dramaturgická i technická odděleni Warner Bros. aby se tituly, které jsou určeny k lokalizaci ve střední Evropě, začaly vyrábět včas tak, aby se stihl termin nejvýhodnějšiho uvedeni titulu na VHS / DVD a nemusely se terminy posouvat daleko od filmové premiéry v kinech jenom proto, že DVD není hotovo včas.

Celoevropský start Pána prstenů byl posunut ze 6.11. 02 na konec listopadu, např. v sousedním Německu to bude zřejmě 28.11.2002. Warner Bros. Česká republika na základě dosavadních zkušeností oznámí termín až tehdy, kdy bude Pán prstenů fakticky dodán. Věříme, že to bude v průběhu listopadu a že se objeví na trhu nejpozději první týden v prosinci.


Warner Bros. Česká republika
marketing


Informace jistě zajímavé, ale po pravdě ... uvěřím tomu, až budu mít DVD na stole. WB si v poslední době natolik protiřečí, že žádná jejich "oficiální vyjádření" už neberu vážně. Uvidíme, jak to bude s dárkovým balením, které by se mohlo na trh dostat v době premiéry Dvou Věží. Zajímavá je také cena, kterou údajně WB pro rozšířenou edici stanovilo - 1200 Kč je více než příznivé za 4 disky nacpané skvělým obsahem. 

Přečteno celkem 25792x, verze pro tisk

Další článek - Jak mluví Stromovous?; Bonusy na rozšířeném DVD, jak je získat a proč nejdou v Evropě; Sex ve Dvou Věžích a nová věková přístupnost! (doplněno v 16:25); Pán Prstenů v South Parku; Massive - několik obrázků a informací; Zajímavé rekordy z Dánska!

Předchozí článek - Recenze na rozšířené Společenstvo Prstenu - jak působí na fanouška původního filmu? Které nové scény jsou nejlepší? Stojí zato film vůbec vidět?

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Lucille, poidáno 29.11. 2002 18:24:19
Dotaz: Ve White riderovi, tak okolo jedne minuty, se mi ozve takova...ovce? koza? taky to tam mate?
Arsiméné , poidáno 24.11. 2002 18:09:02
Co se týká Harryho Pottera, pozor: Na filmu mi nezáleží, ale na knížku mi nesahat!
elf_s, poidáno 23.11. 2002 13:38:56
nemohli by to chudému elfovi věnovat zadarmo???
pivli, poidáno 21.11. 2002 10:21:35
tak jsem si pustila rohanské jezdce a přitom koukám z okna,kde se doslova valí mlha,no,je to bomba!:)))
Lolllitka, poidáno 20.11. 2002 12:11:21
Pustila jsem Rohanské jezdce v učebně výpočetky jednomu klukovi aniž bych mu řekla, o co jde. Povídá: No to je jasný, hudba z nějakýho válečnýmu velkofilmu. A navíc dost dobrá.
Shodan, poidáno 16.11. 2002 23:29:40
Udajne nejhorsi co nas muze postihnout je 16.12.2002. Takze se to snad do Vanoc prece jen stihne.
dARKsIDE, poidáno 16.11. 2002 22:57:16
2Maximus, hudba je sqjela - motivi tech tracku sou presne takovy co slysis v trauilerech na TT. A samozrejme se navazuje na minulej dil .. takze je to podobny. Kdo ma rad scenickou hudbu .. tak tomu se to bude urcite zas libit ;)
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 16.11. 2002 21:23:05
Shodan: ano, ceny už jsou více méně známé, ale termíny stále nic moc :-/
Shodan, poidáno 16.11. 2002 21:13:47
Cena na vsech e-shopech uz spadla na 1199, takze to vypada nadejne. A darkova edice jen za 1999! O tom uz bych byl ochotnej premejslet. ANO !!
Galadrielka, poidáno 16.11. 2002 15:30:05
Sandy:No mě HP taky moc nezaujal ale hned ho odsuzovat,alespoň chápu co na něm vidí narozdíl třeba od Pokemonů

Maximus, poidáno 14.11. 2002 13:26:30
K tomu soudntracku: Jake jsou ty mp3? Jsou neco na zpusob prvniho dilu - choraly, atd? Nechci je slyset a chci si pockat az to budu mit na orig. cd, ale zajima me, jak to zni :-)
MEGAJOHN, poidáno 14.11. 2002 13:09:40
Uz aby tam byla ;-)
mj ty ukazky jsou pekneee :-)

Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 14.11. 2002 11:40:14
Cena 1200,- možná je, ale osobně jsem to už dřív tipoval na zhruba dvojnásobek té klasické, asi na 1500,- kč. Uvidíme, kdy a za kolik to bude. Jak jsem psal už několikrát, jakékoliv zprávě od WB uvěřím až ve chvíli, kdy ji potvrdí fyzické DVD na pultě :)
Arim, poidáno 14.11. 2002 10:07:14
No to je sice hezky, ale prepocitavat se to teda urcite neda ...
Shodan, poidáno 14.11. 2002 10:04:01
Na ty cene neni nic divnyho. Kdyz sem se pred nekolika mesicema dival treba na Amazon tak tam uz cenu davno meli a v prepoctu to vychazelo zhruba tak na tech 1200 takze nic novyho.Ale naopak darkova edice ma stat az 3500 takze tady se necham prekvapit co WB vymysli
Arim, poidáno 14.11. 2002 9:50:14
Mimochodem, nevite nekdo, jak to bude s tim soundtrackem ke Dvoum Vezim v CR, kdy se bude prodavat a bude k dostani i ta extended edice se dvouma CD ??? Ja se ptal uz na dvou e-shopech, z jednoho me neodpovedeli, a z druhyho, ze nic nevedi ...
Arim, poidáno 14.11. 2002 9:47:10
Nahodou, Harry Potter je docela pekna pohadka ...
Sandy, poidáno 14.11. 2002 9:08:11
Harry Poter je stejně ubohej shit!
Arim, poidáno 14.11. 2002 8:55:43
No ta cena bude urcite vyssi, na bestdvd dostali od WH novy ceny, a tam stala 4DVD verze 1342Kc v predobjednavce, a podle novejch cen to bude cca 1600Kc, takze nevim kde tu cenu 1200 kdo vzal ...
Dana, poidáno 14.11. 2002 7:37:41
Taky uverim, az ji budu mit v ruce. A co se tyce ceny - je super (taky uverim az ji zaplatim) a pochybuji, ze nekdo bude platit vice. U predobjednavek se bude cena upravovat podle skutecnosti.
dARKsIDE, poidáno 14.11. 2002 6:46:09
Huaa, Cena 1200!!! To je teda bomba ... uz se tesim na vanoce :) A ti coz si ji pred nedavnem predobjednali za 1700 a vic -> nekdo to zaplatit musi ;)
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!