Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1039 lidí

Celkem návštěvníků
14938668

English version here



[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

21.1. 2004 18:32:40LáďaJá a kniha: Eetl nikolikrát nejen ji, ale i další díla JRRT
Psal jsem recenzi na film po etapách, po odstavcích, takže je trošku nesourodá a taky se nevyjadřuje ke všemu. Snažil jsem se kromě věci, co se mi nelíbili, nebo ne tolik, vyzdvihnout taky to, co se mi líbilo, protože film se mi jako celek líbil (napodruhé více, přesně jako u Společenstva) a vypadá podivně, když ho někdo ztrhá a pak dá 9/10. Tady se to ale nějak trošku víc čeká, ono kdyby se nelíbil, nebudeme se vůbec patlat s recenzemi. A líbil se mi více než TTT, těžko říci, jestli víc než kinové Společenstvo; jsem třeba rád, že kinové Společenstvo mělo jednu hlavní linii a tak jsme se nedočkali střihu ve scénách jako je můstek v Khazad-dum. Tohle bohužel zůstalo v ROTK z TTT, prostě momentálně zvyk u „akčních“ scén, dělat kupu rychlých střihů, i například doprostřed střetu Eowyn s Pánem nazgúlů, atd. S tím se holt nedá už nic dělat. A nebudu se příliš vyjadřovat k jednotlivým hercům, když nic nepíšu, jsem vesměs spokojen.

Úvodní scéna se Sméagolem a Déagolem dobré, působili trošku zhuleně, ale oni ani intelektem překypovat zrovna neměli. Pobavili mne pouze Déagolovi montérky alá Hornbach.
Glumova role je jinak skvělá, vůbec, když se mluví o možných nominacích na oskara, proč ne Glum? :)
Velice mě potěšilo, když Stromovous říká: „Mladý pán Gandalf“, to je skvělá hláška, přesně tohle mi v TTT chybělo (že neřekl „mladý Saruman“). Přivítání v Železném pase je vůbec skvělá scéna (přestože s nimi nejel Theodén a díky tomu tam ani nemůže být jedna z mých nejoblíbenějších hlášek z knihy: „Skvělý děda, ohromně zdvořilý“)
Jak jsem slyšel (nepamatuji se), tak se v Hobitovi píše, že čarodějové spí s otevřenýma očima, je milý detail, že si někdo vzpomněl, ovšem jen pro fajnšmekry.
Příjezd Gandalfa s Pipinem s výhledem na Minas Tirith je pěkný, mimochodem je vtipné, že kolem je široširá step, daly by se čekat vesničky a pole, ale na to autoři filmu ovšem nemysleli :-)
Pozdější zažehnutí majáků je krásná scéna a proč si jí kazit detaily, jako je počítačové zapálení ohňů a naprosto nepravděpodobné vatry na Matterhornech. To vím a stejně se mi to bude líbit i potřetí.Možná kdyby měli víc času, ještě by si zarenderovali víc i s tímhle, ale ono byli tvůrci filmu poměrně dost termínem tlačení, i když to vypadá, že času bylo dost.
Scéna s vizí Arwen a synem mi vůbec nevadila, proč by taky měla. Když se později odhalí v kápi v Aragornově stanu Elrond, napadlo mne sice ihned: „Suprise to see me, Mr.Aragorn?“, ale to se snad dá omluvit, ne?
Vůbec, ten Aragornův sen o mrtvé Arwen by měl údajně být ve skutečnosti to, co Sauron odhalí Aragonovi v Palantíru, když do něj nahlédne (a co by mělo být v prodloužené verzi)
A poté rozhovor s Eowyn, její reakce, a vše kolem, mi přijde velmi přirozené.

Dialogy Pipina s Gandalfem jsou vesměs vtipné a sednou tam (hobiti jsou vůbec skvělí).
Denethor to nakonec musel odnést, on není ani tak špatně vzhledem ke knize, jen je to trochu vyhnané do afektovaného extrému, včetně onoho chroustání rajčete. Někdy se ozve čistě knižní Denethor, jako když např. přijímá Pipinův slib. Asi se zdá tak pro diváky čitelnější, nemusí nad ním nečtenáři bádat, co proč a jak. Ta scéna s útokem je jinak, rajče nerajče, velmi silná a Billy Boyd zpívá opravdu krásně.
Východ vojska z Minas Morgul je velmi působivý, tady je dokonce působivější, že Witch-king vylétne na nosiči a nejede na koni. I zelenkavé podbarvení Minas Morgul je dobré, jako města smrti.
Odula. Nejsem zklamám, protože znázornit, že to není jen pavouk, ale osobnost, bylo asi nad síly filmařů. Je fakt, že ta lahvička i zvolání byly celkem zbytečné, protože působení lahvičky nebylo větší, než by zvládla baterka (ale zase baterku oni přece neměli;-)), ale celkem to jde. Fakt je, že prostě nečtenář knihy si bude říkat, ti toho nadělají, prostě velkej pavouk, nic víc, ale s tím se nic nenadělá. Snad se to dalo nahradit trochu tím tajemnem, jak o něm mluví v recenzi Andre, ale těžko říct.

Bitva. Působivé, jen bašty by se asi tak snadno neměli rozkládat v jednotlivé kameny po prvním zásahu, ale jinak jsou záběry na statisícovou armádu úchvatné, chápu, že Denethora to mohlo v tu chvíli dorazit. S tím srážením holí to ovšem trošku přehnali, ještě tak mohl Gandalf u toho křičet: „Z rozkazu Valar přebírám velení!“. Návrat Faramira by byl lepší, kdyby se s ním vraceli 2-3 jezdci, no a scéna upálení? Oni prostě dochází Američané k závěru, že když se píše dramatická scéna, tak má být naprosto afektovaná. Takže když Pošustová (které asi viděla jen titulky v angličtině a ne film) překládá stejně jako v knize: „Tak odchází Denethor, syn Ecthelionův (anglické –passing-, by umožnilo i „končí“, atd., ale Tolkien tam vlastně chtěl to „odchází“), zní to jako černý humor. Opravdu odchází...jakoby mu za patama hořelo. Těžko se dá pak cítit nějaká tragika. Ale ten černý humor tam sedne, když už tak už ;-)
Škoda, že je lehce odmytologizována brána v Minas Tirith, podle mě by bylo působivé, kdyby Pán nazgúlů, klidně i na nosiči (mohl přistát v dráze Grondu, někde za ním), vykřikl mocná slova v černé řeči s každým úderem Grondu, až by se brána rozlétla. To tam chybí, mohl by se pak s Gandalfem klidně i střetnout jinde než v bráně, to už je jedno, prostě myslím si, že by to ocenili i nečtenáři (a ta velká zvířata, některými kritizovaná, jsou mimochodem v knize zmíněna ;-)).
Střetnutí s Gandalfem, které bude na rozšířené verzi, bych byl rád viděl i na velkém plátně, třeba místo extempore Legolase na olifantovi, které mi nevadí, jen mi vadí, když je tam na úkor podle mě daleko lepších, navíc knižních a důležitých, scén.

A následuje příjezd Rohirů, uchvatná scéna, i se sluncem za zády, právě jak jsem si to představoval. Jedou na smrt; jak odpověděl Theodén: „Ne, nemáme dost sil, přesto se s nimi utkáme“. To, co znělo v TTT jako fatalismus, je teď pochopení, vlastně jsme ani Gondoru nic nedlužili, ale není jiné volby, není uniku před nastupující temnotou, pokud nebude zastavena, čeká nás stejně jen smrt a máme-li zemřít, pak zemřeme se vztyčenými hlavami a ne jako krysy v doupatech, ne jako ovce na porážku (je to tu naprosto nepatřičné, ale proto se vždy přiblížím k dojetí, vzpomenu-li si na povstání posledních padesáti tisíc ve varšavském ghettu)
A scéna, kdy proráží linie, kdy skřeti pochopí, že tihle se prostě nezastaví, je natolik silná, že jsem na slzy ani neměl čas, tak jsem si připadal uchvácen.
Jízda proti Olifantům je šílenstvím, dalo by se říct, proč nevymyslí něco lepšího, nedojedou do města apod. Ale město je ještě kus cesty, z druhé strany nepřítel a pokud nedá Theodén rychle rozkaz něco udělat, jeho vojáci zpanikaří. Navíc se s ničím podobným ještě nesetkali, prostě je nakonec nic chytřejšího nenapadlo. Padne jich mnoho, ale ta scéna je úžasná v tom, že co by vyznělo jindy jako podivnost, vyplyne zde jako přirozené. Tak veliké je jejich hrdinství a síla, že dokážou zvládat i ty olifanty! (v PJ podání spíše sauropody, kdo viděl seriál BBC Putování s dinosary, vzpomněl si).

Scéna s Witch-kingem a Eowyn, pro mne jedna z vrcholných scén celého Pána prstenů. Mrzí mne, že dialog a scéna je zkrácena, že tam chybí ono...“strnul v náhlé pochybnosti“, poté, kdy se mu odhalí jako žena, ale hlavně mne mrzí, že byl zrušen archaický jazyk a místo „Hinder me? Thou fool! No living man may hinder me.“, zní jen: „You fool! No living man can kill me.“ Upřímně to nechápu, protože univerzální hotelové bible v Americe tam to -thou, thee a thy-, mají ve všech žalmech. Ale jinak, jestli má cep nebo palcát, na tom nezáleží, zato když padne nosič, je to úplně úchvatné jako v knize: „.Ze zkázy povstal černý jezdec...“, tak tohle jsem si přesně takhle představoval.
Armáda mrtvých aneb ektoplazma rulezzz. Osobně si myslím, že Tolkien měl na mysli přízraky v jemně viditelné stínové podobě (taky jim říká „šedé“, ne zelené) a to, čím působili na své protivníky byla hrůza, že oni vlastně nikoho nezabíjeli přímo (jak je také téměř explicitně v knize řečeno), což by ale nakonec tak nevadilo, ani jak je Aragorn vyzývá, ani jak vypadají. Problém je jinde. Celé to budí dojem, že bitvu vyhrála armáda přízraků a ostatní tam jeli úplně zbytečně, Rohani mohli zůstat doma. To přeháním, protože Minas Tirith by do té doby bez Rohanů padla, ale spíš si divák řekne, že kdyby se ten blbej Elrond zvednul o pár dní dříve a Aragorn je vyzvedl o pár dní dříve, tak mohli smést nepřítele na pláni někde za Anduinou. A jak si správně všiml Gimli, mohl jim pak Aragorn říct: „Bezva hoši, ale co kdybyste ještě než vás pustím, šli vyčistit Mordor? Když už jste to nejsmrtonosnější vojsko na Zemi...“ No nic, ale je to asi největší prohřešek filmu, stačilo přitom vlastně jen zkrouhnout jejich působení, nemuseli se rojit jako vosy na olifanty ani vyjet jako zelená voda proti gravitaci na celou Minas Tirith. Možná stačilo jen kdyby vyjeli v přístavu, rozehnali velkou část vojska a pak se objevili normální vojáci, např. pod zástavami z Dol Amrothu a dalšími (nečtenářům by to bylo fuk, co na těch zástavách přesně je).

Scéna, kdy se domlouvají vyrazit, aby odvrátili pozornost Oka, je dost důležitá kvůli nečtenářům, aby konečně pochopili, že celá Pelleonorská pole, stejně jako Helmův žleb, atd., opravdu není hlavní linie, že osud Středozemě se rozhodne na svazích Hory osudu a oni mohou jen dát Frodovi šanci.
Souhlasím s kupou dalších, že skřeti v LOTRovi oproti knize působí jako odporné zplácaniny s hřebíky v ksichtě, s těžce leproidním vůdcem v čele (asi nadbytečné neurony), zatímco oni byli taky „lidé“, když si vezmete dialogy s Uglúkem v knize či dialogy právě Šagrata s Gorbagem ve věži nad Cirith Ungol. A taky má oblíbená hláška: „Slyšel jsem, že voddělali jedničku“ :), tu jsem ale ani neočekával.
Chápu, je nemalý problém znázornit, že se Oko dívá. Ale prostě režie musela počítat s tím, že si leckdo jako já řekne: „Ten reflektor si mohli odpustit“ (a v tu chvíli se nade mnou při premiéře ozvalo od Andreho: „To mi hrozně připomíná německou strážní věž :-)“, takže jsem si říkal, když žář osvětlí Froda, že by se mohlo ozvat něco jako: „Hande hoch! Keine falsche Bewegung!“ (neozvalo).
Všimli jste si taky, že optický dojem je, že se Barad-dur a Hora Osudu nacházejí tak 3-5km od sebe a stejně tak daleko i od Morannonu? Ale tohle zase nijak nevadí.
Když napochoduje vojsko před Černou bránu, Aragornův projev a následná reakce „for Frodo“ s vrhnutí se alá kamikaze asi daleko líp vyzní až v prodloužené verzi, kdy tam bude předtím scéna, jak vyjdou Ústa Sauronova a předají jim mithrilový kabátek a meč, atd. a že si vlastně myslí, že je Frodo mrtvý a že je možná jen otázkou chvil, kdy Saruron dostane Prsten a začne nabývat znovu podobu a plnou moc. Takže už jim možná zbývá opravdu jen zemřít. Přílet orlů je působivý (o symbióze orlů a můr by se dalo leccos zajímavého napsat :), ale je to pěkné), skoro jsme ani nedoufal, že je tam opravdu PJ dá. Ale vlastně musel, jak by dovezli Froda se Samem?

U zničení Prstenu by bývalo bylo lepší, kdyby scéna nebyla dvojená a Glum, když ukousne prst a prohlíží si ho a poskakuje (hraje k tomu i příhodná hudba), tam na ten druhý skok prostě spadl jako v knize. A ne, jak je obvyklé v amerických filmech, že konec je vždy nadvakrát, nestačí hlavního záporáka napoprvé propodnout a zastřelit, je třeba ho napodruhé rozmixovat v sekačce...No nic, prý bylo ztvárněno, že Frodo váhá, jestli se nepustit (v jinak oblíbené, režiséry, scéně s visením za ruku), zajímavé by to bylo, hlavně až kdyby se pustil, ale to si dovolit PJ nemohl. No, nejde o nic zásadního. Jinak je to povedené, a povedené i dál a dál...Až do okamžiku Legiho vstupu do místnosti, protože on má zřejmě působit jako protipól ke Gimlimu a tak zatímco všichni ostatní vypadají přirozeně, Legolas-moviestar se drží zásady: „Proti mně je i márnice k popukání“ a pouze pronáší drsné věty typu „The Eye of enemy is moving (už asi tisíc let...), „Blood was split this night“(a kterou noc ne...), apod. Ale to je jen k zasmání.
Pád Barad-dur. Bylo by působivější, kdyby do zaražené scény jako v knize Gandalf zvolal ono: „Stůjte muži Západu, stůjte a čekejte, toto je hodina soudu. Ten, který nesl Prsten, splnil své poslání.“, leč není to tam, a pak si také říkám, že nechápu proč, když by to bylo i efektnější divácky (a pořád toužili tam toho Saurona nějak dostat), se po pádu Barad-dur i s okem, z vybuchujícího oblaku nevynořila přízračná hrozící černá postava proti nebi, která by se rozplynula jako v knize. Takhle to trošku vypadá jako když se odtržením vrcholku Barad-dur přerušilo vedení, Oku došel proud a udělalo blik. Ale pořád je to ještě dobrá scéna. A propadnutí země je pěkně mytologické, i to, že se zastaví před nimi. A Morannon měl nějak každopádně spadnout.

Domy uzdravování chybí, ale budou pravděpodobně na DVD, včetně toho, jak se sešli Faramir s Eowyn, doufám (8/10 změny proti knize známkuju jako za očekávanou prodlouženou verzi, v kinoverzi by to bylo 7/10).
Korunovace - Objetí s Arwen, mně ta scéna přijde hluboce přirozená, a ne kvůli tomu, že byl dlouho bez ženský, ale kdyby to neudělal, nechoval by se jako opravdový člověk (chtěl jsem napsat „normální“, ale to by mi většina začala do toho kecat, že on přece vůbec není normální, ale o to tady vůbec nejde). Prostě většina (já taky) by to udělala, tak proč považovat za ideál někoho, kdo ne? On má být král všech lidí, ne nějaký „král“ podle nějaké umělé „etikety“.
Když pak Aragorn říká: „Přátelé, vy se neklaňte...“, a pokloní spolu se všemi, vyhrkly mi do očí slzy, to je nádherné, pro mne jeden z nejsilnějších momentů filmu, a vůbec jsem si, ani napodruhé, nevšiml, jestli jsou hobiti všichni stejně velcí nebo ne (kvůli entímu nápoji).
Hezký je příjezd do Kraje (tím že je zrušeno Vymetení Kraje, je to místo, kde jsou lidé-hobiti úplně mimo mísu), a hodně působivá je scéna v hospodě, kdy tam smutně sedí u korbelů, a přemýšlí co dál, mají snad na spory o délce mrkve říct: „My jsme přece zachraňovali svět?“
Šedé přístavy mohly být větší, mohla být větší loď a kdesi cosi, ale to je koneckonců jedno. A nejvíc dojemně na mne nepůsobily Šedé přístavy, kde to je „prvoplánovité“, ale až když se Sam vrací domů, vyběhne mu malá Elanor naproti a on pronese poslední větu knihy i filmu, tak to mne dostalo a podruhé mi vyhrkly slzy.
 9/10 [Celkové hodnocení]
 
 9/10 [Vizuální dojem]
 10/10 [Hudba]
 9/10 [Herecké výkony]
 8/10 [Zpracování zmin oproti knize]
[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

Oznámkujte recenzi (jako ve škole)

1

2

3

4

5

cMLPAS, poidáno 21.08.2023 15:45:30
Then, it was collected by centrifugation, and was washed and suspended in PBS <a href=http://viagr.art>does women take viagra</a>
zkiulMFdG, poidáno 05.08.2023 13:15:29
Integrity of the kidneys, liver, and heart <a href=https://acialis.mom>bu y cialis online us</a> There is no proven treatment for PTLDS; long term antibiotics have not been shown to help
Upsenueni, poidáno 15.06.2023 0:05:02
Nonprofit group devoted to offering free, evidence based mental well being and wellness sources There are 17 references cited in can lasix make blood sugar go high What Is Diabetes this article, which <a href=https://finasteride.one&g t;how effective is propecia</a>
artipLE, poidáno 16.2.2023 16:33:23
From the Division of Clinical Pharmacology, Department of Medicine, Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, TN C <a href=https://nolvadex.pics> where can i buy nolvadex</a>
Trearoham, poidáno 12.2.2023 17:25:21
enterocolitica, along with other representative Yersinia spp <a href=https://brandcialis.best& gt;cheap generic cialis</a>
aftElltaw, poidáno 11.2.2023 16:26:07
<a href=http://brandcialis.best&g t;buy cialis 20mg</a> Fifth, linkage to the national death registry enabled the analyses on cause specific mortality with complete case ascertainment
pefeams, poidáno 6.2.2023 4:01:45
Serious Use Alternative 1 St John s Wort will decrease the level or effect of prednisone by affecting hepatic intestinal enzyme CYP3A4 metabolism <a href=https://aviagra.best>b enefits of taking viagra daily</a> levitra nizoral krema cena Northstar, founded by former Goldman Sachs s banker Walujo, last year bought a majority stake in Singapore listed NeraTelecommunications Ltd and has offered to buy theentire company for around 146 million
HetAidedo, poidáno 4.2.2023 18:06:56
<a href=http://lasix.mom>lasix without prescription</a> And Leng Chao and Lowering High Blood Sugar does lasix raise blood sugar his subordinates are glucose number for diabetes Maryland all young people with strong blood and energy, determined to forge ahead, and naturally they are not convinced by such old things as bald headed males
Boubolo, poidáno 1.2.2023 13:08:00
Though he had the option to return home after recuperating in a hospital in Hawaii, Lt <a href=https://zithromax.buzz> ;azithromycin (zithromax)</a>
Spoonsove, poidáno 1.2.2023 10:51:51
However, some may lead to serious emergencies <a href=https://clomid.homes>c lomiphene side effects</a>
Empinly, poidáno 31.1.2023 7:40:15
<a href=http://brandviagra.sbs> ;is it safe to take 200 mg of viagra</a> 19 Beclin 1 deficient embryos are, however, smaller than wild type embryos and they die around embryonic day 8, because of their inability to undergo remodeling and proper differentiation of ventral endoderm
CimaEffiz, poidáno 31.1.2023 3:00:29
This move seems to have a Can U Cure Type 2 Diabetes treatment of diabetic neuropathy pain familiar feeling <a href=https://stromectol.skin&g t;what is ivermectin</a>
Zedicerce, poidáno 28.1.2023 0:24:25
Analyses were performed by the sponsor and confirmed by an analyst at the San Francisco Coordinating Center <a href=https://cialis.boats>g eneric cialis for sale</a> Additionally, when looking at individual genes and operons found among the significantly enriched or depleted hits, some interesting patterns emerge
Shoutle, poidáno 26.1.2023 15:32:34
<a href=http://zithromax.top>z ithromax z-pack</a> 3 Data suggest that patients concerns are merited; cognitive deficits are pronounced during treatment
Omisure, poidáno 25.1.2023 16:34:03
I also got EWCM for the first time this month <a href=https://cialis.autos>p urchase cialis online</a> Hyperthermic intraperitoneal doxorubicin pharmacokinetics, metabolism, and tissue distribution in a rat model
Haubals, poidáno 24.1.2023 3:09:27
Canadian Liver Foundation Toxic Hepatitis <a href=https://stromectol.one> ;stromectol 3mg tablets</a>
utexped, poidáno 23.1.2023 23:06:41
Use during pregnancy or do not work to my back care plan of your brain <a href=http://cialis.autos>bu y cialis online with a prescription</a> A compound that is substantially limited estrogenic effects can be one that has less than about 2, 3, 5, 10, 20, or 100 fold estrogenic activity relative to a compound with estrogenic activity, e
reatmerce, poidáno 23.1.2023 16:27:03
I miss the days when I could just put it up in a pony tail and be on my way <a href=http://brandviagra.sbs> ;viagra what does it do</a> Micheal dlcINMuwEYaqk 6 27 2022
EmpilldiX, poidáno 16.1.2023 18:19:06
Cryptocurrency for online casino games by the end of the article, offering the best an entertaining and suitable platform for handsome payouts. Locked down at home, the focus here is online slot machine games. It is also worth mentioning that once players start winning they shouldnt increase the size of their bet, sunset brings with it a sleeping ogre. The best Bitcoin slot machine developer is Microgaming. However, you can find quality Bitcoin slot games from BetSoft, PlayTech, Bgaming, and more. You can find free Bitcoin slots at many sites along with free Bitcoin spin offers for new players. Matched Gambling Crypto As for the market share claimed by SmartPlay.tech, the game market volume is 88% in land-based casino versus 12% for online platforms. This means that the launch of the world’s first slot cryptomachine and RLT tokens have great prospects compared to analogues on the online casino market. https://coachellavalley.us/com munity/profile/lesterfielder36 / Upgraded but still having issues? Contact us 13 versions of live poker, baccarat, roulette, and blackjack; 14 video poker variants, 5 online blackjack games, 4 virtual roulette wheels, and keno make their appearance here. Poker has been a popular game for centuries, and its appeal has only increased with the introduction of online casinos. Today, you can find several casinos dedicated to this card game and its variants, and the game’s development has not stopped there. With the introduction of Bitcoin and other cryptocurrencies, Bitcoin Poker has emerged, offering players numerous advantages of the traditional card game. Here we go through some of the best Bitcoin poker games and casinos to play at! Ignition: Low wagering requirements make this the best place to work off a large first deposit bonus. In addition to a fully stocked casino, there’s also a poker room with huge tournaments up to $1,000,000. The first deposit bonus is 100% up to $1000.
anehype, poidáno 18.12.2022 10:52:00
To examine the effect of ERRα modulation on cell proliferation, we obtained MDA MB 231 cells with stable reduction in ERRα expression 10 <a href=https://cialis.pics>ci alis buy</a> 58 In a case control study of 11 SPK and 10 PTA patients, 72 h mean glucose concentration measured after 4 month posttransplant was significantly higher in patients with graft dysfunction at 5 years, whereas no association between fasting glucose, OGTT, HbA1c, and graft dysfunction could be detected
actilaVaw, poidáno 13.12.2022 20:16:10
5 fold by the addition of endoxifen of which 44 were increased and 31 were decreased Figure 6C <a href=http://sviagrass.monster& gt;herbal viagra pills</a>
dinuoug, poidáno 13.12.2022 11:41:35
<a href=http://accutane.one>ac cutane</a> Since these changes may be asymptomatic, ophthalmologic examination at periodic intervals is desirable in patients receiving prolonged therapy
Emonsed, poidáno 13.12.2022 9:18:08
The oocyte becomes surrounded by several layers of granulosa cells known as the cumulus oophorus <a href=http://cialis.homes>bu y cialis online with a prescription</a>
sountee, poidáno 12.12.2022 13:31:37
<a href=https://clomid.one>whe n to start clomid</a> Endometrial granulomas are rare
Balvark, poidáno 12.12.2022 10:57:46
A modest increase in serum PRL levels 15 20 ng mL has been detected in men after orgasm, and could be contributing to the after orgasm refractory period 112 <a href=https://ccialiss.top>w here can i buy cialis on line</a> Nutritional insufficiencies and increased oxidative stress are at the core
ratadorix, poidáno 8.12.2022 15:35:02
In addition, the synthetic ESR1 mutation Inv mut AA2 was activated in a dose dependent fashion by these anti estrogens FIG <a href=http://clevitras.cyou> vente levitra prix</a>
plodish, poidáno 7.12.2022 13:53:15
This action masked termination apparently locks the drug into DNA as the proofreading enzymes are unable to remove gemcitabine from this position 94, 95 <a href=https://stromectol.pics&g t;stromectol online canada</a>
updalia, poidáno 21.11.2022 7:43:42
1 in developed countries <a href=https://clomid.mom/>bu y clomid express shipping</a> Tokyo 2008; 54 3 244 249
lefssoulk, poidáno 20.11.2022 17:12:33
Middelkamp Hup MA, Pathak MA, Parrado C, Goukassian D, Rius Diaz F, Mihm MC, et al <a href=https://clomid.mom/>cl omiphene for men</a>
Waiquex, poidáno 19.11.2022 21:21:04
<a href=https://lasix.autos/>l asix</a> p force sublinguales Still, experts seem to think that, at 35, this might be the device many can get behind, especially given its simple purpose of just making it easier to get the video content you are watching on your other devices on that bigger screen
cermmulge, poidáno 16.11.2022 21:16:28
The presentation of each recommendation was followed by discussion and checking consensus <a href=http://doxycycline.world/ >doxycycline pneumonia</a> PMID 35117951 Free PMC article
OccusaKal, poidáno 16.11.2022 9:56:00
This is partly attributed to the beneficial influence of 7 Willison, T <a href=https://stromectol.ink/&g t;where can i buy stromectol ivermectin online</a> Security Council mandate that would address that and turn MISCA into a U
Vostupe, poidáno 10.11.2022 10:34:45
<a href=http://nolvadex.one/>w hat does tamoxifen do to the body</a> JAC developed the experimental model, provided funding, and edited the manuscript
Pypeappog, poidáno 7.11.2022 0:01:58
<a href=https://nolvadex.one/> buy nolvadex online</a> Fassl A, Brain C, Abu Remaileh M, Stukan I, Butter D, Stepien P, Feit AS, Bergholz J, Michowski W, Otto T, Sheng Q, Loo A, Michael W, Tiedt R, DeAngelis C, Schiff R, Jiang B, Jovanovic B, Nowak K, Ericsson M, Cameron M, Gray N, Dillon D, Zhao JJ, Sabatini DM, Jeselsohn R, Brown M, Polyak K, Sicinski P
Sespike, poidáno 6.11.2022 16:18:25
<a href=https://priligy.me/>me dicamento priligy estudios clinicos</a> in her official capacity as Commissioner of the United States Food and Drug Administration, and against Defendant Donna E
tatriatty, poidáno 5.11.2022 21:53:37
Relieve blockages in your liver <a href=http://priligy.me/>bes t site to buy priligy</a> VanLeeuwen et al 11 recently reported the results of a case control study from the Netherlands Cancer Registry
coobbykal, poidáno 29.10.2022 0:01:24
The slices were then washed with PBS T three times for 10 min each and incubated with goat anti rabbit IgG antibody Alexa Fluor 647 1 200 in PBS T at 4 C overnight <a href=https://stromectol.autos/ >stromectol france</a> Priority C patients have conditions that can be safely deferred until the pandemic is over
EmaichSah, poidáno 14.10.2022 14:06:26
<a href=http://bestcialis20mg.com />is generic cialis available</a> Also see how much B6 is in popular B vitamin supplements and our Top Picks
juirway, poidáno 14.9.2022 6:21:37
<a href=https://tamoxifenolvadex. com/>tamoxifen moa</a>
Disredo, poidáno 13.9.2022 5:27:41
<a href=https://tamoxifenolvadex. com/>tamoxifen half life</a> It was possible to achieve higher live birth rates per patient and reduce dropouts with oocyte accumulation in a study by Cobo, et al.
Advogma, poidáno 11.9.2022 3:31:42
<a href=http://clomida.com/>cl omid</a> By implementing this Causing plan, you will greatly stimulate natural testosterone production, speed up the recovery process and greatly protect your physique.
enfople, poidáno 10.9.2022 3:23:46
<a href=http://clomida.com/>bu y clomid</a> no pun intended.
huloubY, poidáno 5.9.2022 3:21:25
Il farmaco è usato dagli uomini di tutto il mondo, permettendo loro di tornare al loro stile di vita normale <a href=http://vtopcial.com/>g eneric cialis for sale</a>
outfido, poidáno 3.9.2022 5:15:40
<a href=https://buypriligyo.com/& gt;priligy review</a> If anyone out there is going through issues with ED, please try this medicene
Affenotef, poidáno 1.9.2022 1:29:08
The Conjured Trace Dir <a href=http://cialisfstdelvri.co m/>real cialis no generic</a>
OrbimiJer, poidáno 5.12.2020 16:53:29
big slots games for free http://onlinecasinogameslots.c om/# - free video slots play slots for free win real money pop slots casino http://onlinecasinogameslots.c om/#
Corwin, přidáno 10.3. 2004 13:37:01
..cely Gondor poklekl...:-))
Arwen.Večernice.., přidáno 9.3. 2004 19:28:05
Naprost souhlasím autorem recenze.
Sterašně mě dolaly scény
1. Jak Aragorn, řekl: "přátelé, vy se neklaňte, a celí Gondor poklekl.(užasný)
2. Dojalo mě, jak Frodo odjížděl na lodi pryč. (na konci)
FILM BYL SUPER SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!

Corwin, přidáno 13.2. 2004 14:16:42
Kurt:zbrane??Cabernet Sauvignon:-)Otazku ad elfi princezna??Jasne co by mela mit,no proste to tezko definovatelne NECO..Tylerka vypada kdyz predstira plac dost zpuxle a neuprimne a blbe....Libila se mi jen xvili,a to ve Spolecenstvu kdyz primastila k ranenemu Frodovi,jinak je fakt tahle role obsazena dost blbe,vadi mi z tex hercu asi nejvic...Mozna i vic nez mistr Yoda-Bilbo v Navratu..Tam je podobnost s Yodou dost brutalni:-)
KURT, přidáno 12.2. 2004 12:27:41
Corwin: Strach?!? Zvol místo a zbraně :-) Navíc jsi mi neodpověděl na otázku.
Corwin, přidáno 11.2. 2004 11:53:55
Jsme sice uplne OT od daneho tematu,ale musim rici ze zakryt strax vznesenymi slovy nestaci:-)Zejmena ne prede mnou:-)
KURT, přidáno 11.2. 2004 11:21:47
Corwin: Jsem takřka nakloněn tomu Tvou výzvu přijmout. Jen mám takový nepříjemný pocit, že by na nás ve finále souboje byl notně tristní pohled :-)
Corwin, přidáno 10.2. 2004 16:57:44
Mily Kurte.Ty si troufas postavit se MNE???:-)Byt jen slovne???No tomu rikam odvaha,timto Te vyzyvam na souboj na vino a na smrt....Eowyn rulezzzzzzzzzz...ted byx si mohl popleskat topurko sekery,vlastne dzbanecku...Next jsou Ti Valar a Elrond milostivi:-))
Anórien, přidáno 2.2. 2004 20:37:01
Jak tak brouzdám po recenzích (a že jsem zdaleka nepřečetla všechny) velmi mě baví, že výhrady k jednotlivým scénám z filmu mají všichni autoři téměř stejné, což mě neobyčejně těší. Nějaké takové drobnosti jako je polibek A +A, to jsou jenom drobnosti. Neskonale jsem zvědavá na rozšířenou verzi a stejně tak nedoufám, že v ní naleznu vše v co doufám. Také si myslím, že na poslední díl jsou kladeny daleko větší nároky než na díly minulé, co se týče věrnosti vůči předloze. Pravda je, že poslední kniha je napěchována různými rozuzleními a vysvětleními až k prasknutí, myslím ale, že film splnil mé očekávání, i když jsem z kina odcházela lehce zklamaná. Teď to cítím jinak, vkládala jsem do toho příliš mnoho nadějí a to když člověk vkládá do čehokoliv je vždycky zklamán. Teď s odstupem času, mohu říct, že se víceméně ztotožňuji s Láďovou recenzí, díky.
KURT, přidáno 2.2. 2004 8:18:48
Corwin: A že jsem tak smělý, co by měla mít elfí proncezna? Ad Eowyn - skvěle zahraná postava, ale vím komu bych dal přednost :-) Jak na to tak koukám, tak mě teď napadá, že bychom vlastně mohli v našem podání dovést do konce jednu scénu z knihy, kterou PJ vynechal - tj. spor Gimliho a Éomera. Já bych si hájil Arwen, Ty Éowyn a zamordovali bychom se navzájem :-) I když Gimli vlastně bránil Galadriel... Tak asi nic :-)
Corwin, přidáno 30.1. 2004 15:02:06
..obavam se ze nema nic co by mela elfi princezna mit...
Bellatrix, přidáno 29.1. 2004 14:19:11
to Corwin: nemá ani nos :o))
Corwin, přidáno 26.1. 2004 15:04:27
Taky bymi vadilo kdyby se Faramirvrhnul na Eowyn.Jiz mene kdyby se Eowyn vrhla na mne:-)Arwen je nic moc,nema bradu:-/
Tauriel (byvala Darthie), přidáno 26.1. 2004 11:46:23
Lucyova: Naprosto s tebou souhlasim!
Lucyová, přidáno 26.1. 2004 8:42:22
Tuli: ne ne, špatná teorie - mě se Arwen ve filmu líbí (dokonce jsem z těch, kdo se domnívají, že Liv Tyler se za elfku hodí), a kdyby se Faramir vrhnul na Éowyn po svém projevu k lidu (či při jiné oficiální příležitosti), tak by mi to vadilo úplně stejně. Můj názor :-)))
Tuli, přidáno 24.1. 2004 12:26:45
Ad A+A taky nemam vubec žádne vyhrady vuči jejich projevu lasky(mne dokonce Arwen ve filmu nevadí vubec) a premyšlel jsem,jestli všichni co píšou jak je to nechutne a urážlive to nepíšou jenom proto,že jim Arwen ve filmu vadí!Treba kdyby se tam uprostred tech lidí líbal Faramir s Eowyn,tak by to vychvalovali do nebe a nevadilo by jim,že je to správce Gondoru a Rohanská princezna....Muj nazor...:-)
Elenwen, přidáno 23.1. 2004 23:17:16
Mně se tahle recenze skutečně moc líbila. Hlavně díky tomu nadhledu a vtipu. Chechtala jsem se jak malá. :o) Ve většině s tebou naprosto souhlasím. Jen si nejsem jistá, jestli se splní tvá očekávání a najdeš v rozšířené verzi vše, na v co doufáš. Když si tak pro sebe vypočítávám scény, které by tam neměly chybět, je mi jasné, že se tam všechny nevejdou. Jako příklad uvedu Ústa Sauronova - vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby tam nebyly, i když jejich úloha je více než důležitá. No, jestli víš něco konkrátního, jsem jedno ucho. :o)
S těmi mrtvými máš naprostou pravdu - zvládli by celý Mordor sami. Také s tebou souhlasím, co se týče Aragorna+Arwen. Nevím, proč by nemohli alespoň jednou vyjádřit, jak moc se na sebe těšili. (Arwen byla celou dobu tak strnulá a vážná, takže jí to určitě prospělo :o)

Darthie, přidáno 23.1. 2004 19:56:44
Vynikajuca recenzia, Lado, vyborne! :-) Suhlasim na 95%.

Jestli udelam pristi tyden zkousku z programovani (ma posledni, jooo! :-D), tak si sednu a napisu recenzi i ja.

Corwin, přidáno 23.1. 2004 17:14:24
Tak jsem to nemyslel:-)
Otaznik, přidáno 23.1. 2004 17:07:29
Corwin: JAN? :)))))
Corwin, přidáno 23.1. 2004 16:42:47
Ivo:HUS!!!!:-))
Otaznik, přidáno 23.1. 2004 16:04:17
Ohně na vrcholcích hor: to je přece jasné, proč ty vatry byly tak vysoko. Strážní totiž nedělali nic jiného, než že tam ve dne v noci nosili dřevo, které jim nejbližší vánice zase rozházela po údolích. A furt dokola. Tím se zahřáli, nezmrzli, byli čilí a mohli tak hezky rychle zápalit vatru v pravou chvíli. Jak Ti se na to museli po těch mrazivých letech hlídky těšit:)
MIŠELINKA, přidáno 23.1. 2004 10:04:50
Četla jsem tvou recenzi až po našem včerejším rozhovoru a znovu jsem se musela na stejných místech smát a souhlasit!:o) Děkuji za oboje:o)
Andre, přidáno 23.1. 2004 2:43:00
Jop:-)Recenze naprosto souhlasím, však jsme si to komentovali;-)moc pěkně podáno:-) hlavně díky za zmínění Witch-kingova okleštěného repertoáru:o)(ale přesto působil nadmíru dobře i v celém souboji(nejenom z hlediska choreografie);-)
Děkujeme:-)

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 22.1. 2004 17:39:49
Lidi toho kvůli Aragornově "zakousnutí se" do Arwen tolik nadělají :-) vždyť je to moc fajn scéna, stejně to celé dělal jen kvůli ní, dlouho se neviděli... :-) mně se to líbí, nepůsobí jako "pan král co ho vidíme naposledy a pak už bude jen vládnout", ale jako člověk blízký svému lidu :-) protože je NORMÁLNÍ! :-)
Fosa, přidáno 22.1. 2004 15:59:15
Moc pěkná práce, uznávám. Navíc pobavila :o)
Dobrý postřeh s požárem na Matterhornech, to mi nějak nesecvaklo. Pokud jde o rajče, to se budu hádat jinde a jindy, ať s tím nezahltím pět recenzí :o) Citaci k nazgulovi jsem „vykradla“ celkem přesně, mám další bod, byl jsi o pár hodin rychlejší :o) Se závěrečným poskakováním na kraji Pukliny osudu a Glumovým pádem souhlas, celkově bych pár názorových střetů našla, třeba co se týče nazgula a Éowyn, nemrtvých či profláklé dvojice Arwen - Aragorn, napsal jsi svůj názor, napsal jsi ho dobře, tak co s tím můžu dělat… ;o)

Tinne, přidáno 22.1. 2004 15:20:58
Není možná, člověk co má na "královské" líbání stejný názor jako já :-)
Moc se mi tahle recenze líbí, asi proto, že mám na stejné věci stejný názor, jen to neumím takhle hezky shrnout a napsat. Děkuji.

(v)Eru, přidáno 22.1. 2004 12:19:44
Ad Legolas - to je presne to opakovani schemat a grimas jak uz jsem to nekolikrat omilala :-)
Leproidni skret - :-D v tobe se holt doktor nezapre :-)
Dobre ze jsi vzpomel tu scenu s hobity po navratu U zeleneho draka - ta se mi taky moc libila...
Ta lod v Sedych pristavech mi prijde prave pekna, jak je mala, je to zajimavy kontrast s tim, jake postavy na ni odjizdi, a ze na tuhle cestu uz nepotrebuji nadherne a vybavene lode... Ale pristavy jsem si predstavovala tak nejak pochmurneji, vic "sede"... ale ty planouci ohne, presne jak v kresbe od Howa.
Polibek pri korunovaci: pekne napsano, s tim souhlasim :-)

Dal sis praci s detailni a peknou a vtipnou recenzi, Lada & ektoplazma rulezzz :-)

Corwin, přidáno 22.1. 2004 11:35:19
Vyborne:-)Moooc hezky:-)jen k te Arwen s Aragornem,taky byx poxopil kdyby si dali hubana a tak.Jde spis o to,ze je sxovana za jakousi zastavou,a kdyz udela na Aragorna KUK,tady jsem heled:-)a Elrond ji vezme kolem ramen,vypada to jako by ji druhou rukou placnul po zadku a pronesl cosi ve smyslu,no tak uz bez a bez penez se nevracej....Jinak je fakt ze se dlouho nevideli a je to takove spis lidske,nez Hollywoodske:-)Vynikajici postrehy,ty hlasky ktere zminujes,no uvidimi v rozsirene verzi,hodnotit budem pak:-)Legolasovy vety.-))Jo,presne:-))Co rikas trpaslikovi a jeho recem?Myslim ze je ve filmu opravdu nejlepsi z trpasliku:-)
Bellatrix, přidáno 22.1. 2004 11:20:35
To není možný, to jsem snad psala já! :o))))))) Fakt souhlasím s 90 - no, 95 % a moc se mi líbí, jak dokáže autor vtipně oglosovat uričté nedotaženosti, ale přitom druhou větou vysvětlit, že se mu to vlastně hrozně líbí :o) V jediném se ale neshodnem, já jsem totiž dala 10/10.
Lucyová, přidáno 22.1. 2004 9:21:57
Hezky napsané, na znalce knihy i příjemně tolerantní :-)
K tomu dvojitému konci a spekulacím, kdyby se Frodo pustil: přznám, že mě v kině napadla i varianta, že v okamžiku, kdy Frodo prohlásí, že si prsten nechá, ho Sam shodí dolů i s prstenem - holt nejvyšší oběť pro Středozem:-) To by bylo teprve drsné :-))) Jinak souhlas, že konec s visením za ruku byl klišé až moc. Ale co už, konec Prstenu přece musí být trochu drama :-))
S Aragornem líbajícím se s Arwen však souhlasit nemůžu, dokonce mě překvapuje, že zrovna tobě to nevadí... V hrdinském eposu se přece nikdo nechová normálně a navíc vášnivé polibky patří do úplně jného žánru. K tomu si myslím, že i ten nejnormálnější člověk by se na korunovaci ovládl (obzvláště kdyby se ta korunovace týkala jeho :-)), a to i kdyby nebyl v hrdinském eposu:-) Fakt ne, to je prostě evidentní vybočení z žánru, projevy citů na místech, kde se to nesluší, nejsou nic než hollywoodsko-americká manýra (buďte sví, na konvence nehleďte). Ach jo, vždycky se nad tím rozčílím a ještě k tomu tady po kouscích zveřejním svou recenzi :-)

Kostej, přidáno 21.1. 2004 23:53:08
Výborná recenze. Celkem sem se i pobavil :-)
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 21.1. 2004 23:45:18
Láďo, díky! :-)
Eskel, přidáno 21.1. 2004 20:44:24
Super... fakt dobře vystihnuté. Souhlas s 99% věcí(teď už nevím co je to 1%, ale nikdy to nemůže být 100 :DD). Takhle bych asi chtěl napsat tu svojí "recenzi", pokud bych se rozhodl pro skutečný rozbor scény po scéně. Rozhodl jsem se opačně a možná toho teď i trochu lituju... ale stejně bych to nedokázal vyjádřit tak hezky jako ty. Občas jsem se fakt trhal smíchy a je jedině dobře, že jsi kritiku vzal s nadsázkou. Je to jedna z nejlepších recenzí co tady je. BTW:S tou lahvičkou jsem si to říkal taky, i když to tady ještě nikdo neokomentoval.
verlit, přidáno 21.1. 2004 19:19:11
Symbióza orlů a můr :-)) No víš, že mě to taky napadlo? Pěkná recenze, s mnohým souhlasím doslova.
[ Všechny komentáoe ]

Diskuze etenáou na tichto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých poíspevku a nenese za ni zodpovidnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv poíspivek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentár:

Přepiš heslo   --> 




Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!