Rozšířené Dvě věže v ČR - kde se co `podělalo` a kdy můžeme film čekat? Také máte radost? Článek bude průběžně doplňován (naposledy 28.11. - problémy s poškozenými disky)
Napsal: Belcarnen dne 21.11. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Rozšířené Dvě věže v ČR - kde se co "podělalo" a kdy můžeme film čekat? Také máte radost? Článek bude průběžně doplňován.
Všechny, kteří mají objednanou rozšířenou či dárkovou verzi rozšířených Dvou věží jistě těší, že společnosti Warner Home Video se tradičně nepodaří dodržet slíbené termíny. Aby toho nebylo dost, původně reklamované DTS (které bylo, společně s titulky u bonusů) nejvíce kritizovaným nedostatkem v anketě (zde na webu, byla vyhodnocena a předána formou zprávy WHV před několika měsíco) o rozšířeném Společenstvu možná na finálních discích vůbec nebude. Warner Bros. mlží jak jen to je možné. Po netu kolují zprávy typu "datum vydání rozšířené a sběratelské verze DVD Dvou věží se přesunuje na 28.11.2003. Disky jsou už fyzicky zde v ČR, ale chybí jim čárové kódy, proto ten posun." Hmmm... Zatím není jasný žádný skutečný termín, ale zde máte pohromadě zásadnější informace z webů, které rozumí své práci. Článek bude postupně doplňován o novinky a doufejme již během pár dní se zde objeví komentář ve stylu "tak mi DVD přišlo" :-)

27.11.2003 - Problémy s filmem v Polsku
Naši kolegové v Polsku se potýkají s problémy. Jejich rozšířená verze, která je shodná s tou naší, špatně funguje v přehrávačích Sony. Stěžují si na problémy specielně u kapitol 13 - 16. Disky jsou údajně i nekvalitní, jakoby "poškrábané" či "opatlané". Více viz. třeba wladca-pierscieni.pl. Ostatně nějaký problém byl už u klasické verze, u konce kapitoly 51, kde Gandalf říká "Bitva o Helmův žleb je u konce." Disk špatně přeskakuje na další kapitolu, někdy se vrací o hodinu zpět. Opět především na přehrávačích Sony. (IGN.COM)

Je to definitivní, pátek je den D :-)
Tak a je to tady. Rozšířené Dvě věže (včetně dárkové edice) jsou expedovány a od zítřka budou běžně k dispozici i v obchodech. Hurá!

Potvrzení zvukové výbavy
Takže v Polsku už je DVD k dispozici, a jelikož se jedná v podstatě o totožnou verzi jako je naše, následující tabulka zvukové výbavy bude platit i pro ČR:


Definitivní termín 28.11.?
Dle několika různých zdrojů by definitivním termínem distribuce v běžných prodejných měl být pátek 28. listopadu. Internetové obchody (FilmCity) se pokusí rozeslat zboží tak, aby v tento datum již dorazilo zákazníkům. Detaily o DTS zatím žádné, v podstatě si budeme muset typicky počkat až do chvíle, kdy disk vložíme do přehrávače. Osobně bych Warnerům nevěřil ani popisky na obalu %-)

Posunutí distribuce - 21.11.2003
Zdroj: FilmCity
Musíme bohužel oznámit posunutí termínu distribuce rozšířené verze a sběratelské verze filmu Dvě věže. Bohužel zatím není titul, podle slov distributora Warnber CZ, v České republice a proto je nutné počítat s prodlevou v dodání Termín bohužel není zatím znám, ale rozhodně se nemusíte bát o své objednávky, ty budou v pořádku vykryté hned, jak to bude možné.Podle úplně posledních informací budou rozšířené verze cca 1.12.2003 a sběratelské o týden později. Jak se podařilo zjistit, tak byla dodávka pokrácena pro ČR o tisíc kusů - budeme bojovat za každý kus, aby se na naše zákazníky dostalo, taktak je v rámci jejich objednávek dáno.

Zmatky okolo TTT:SE u nás 21.11.2003
Zdroj: DVDBase
Warner nás všechny v reklamách ujišťoval, že se již toto pondělí, 24. listopadu dočkáme rozšířené verze druhého dílu Pána prstenů The Lord of the Rings - The Two Towers Special Extended Edition a to včetně sběratelské sošky. Naposledy jsem viděl celostránkový inzerát v novem Video Bonusu z Týdeníku Televize, co vyšel tento týden. Podle posledních informací je jisté, že se termín 24. listopadu nestihne a nejbližší je asi až konec týdne resp. týden následující. Nu což, na to jsme se již zvykli, že u nás edice vychází většinou později. Ale co je asi více nepříjemné je zmatek okolo finální zvuková specifikace, která měla obsahovat originálního DD5.1EX a DTS ES 6.1 a polský voiceover dabingu do DD5.1 a CZ titulky. Není jisté DTS a od Warnerů chodí zmatené informace o polském voiceoveru v DTS 6.1 atd. Specifikace na polských webech moc světla do problému nepřinesla, na tamních webech je uváděn DD5.1 polský voiceover a originální DTS 6.1 a chybí originální DD5.1EX. Nevím, co by si pak pouštěli lidé bez DTS dekodéru. Budeme si muset počkat až na ověření na skutečně dodaných discích.  

Rozšířená verze Dvou Věží - 18.11.2003
Zdroj: FilmCity
"Takze vec se ma tak, ze zasilka z Nemecka zatim doposud neprekrocila hranice, vice budeme vedet koncem tydne. Zbozi musi distributor opatrit patricnym oznaceni a zabalit, takze se termin posouva na pozdejsi termin, mozna to stihnou, ale! Kazdopadne je objednano cca 8000 kusu Ext a 5000 kusu Coll verzi TTT SEE. Jedine co hrozi, tak to, ze to bude dodano z Nemecka postupne. Delame veskera opatreni, aby nasi zakaznici dostali to, co si objendali v co nejkratsim terminu, ale nektere veci neovlivnime ani my ani samotny dodavatel"




Objednejte si kino-sestřih Dvou věží, rozšířenou verzi Společenstva Prstenu či předobjednejte rozšířené Dvě věže
(každou objednávkou přes tento odkaz podpoříte další provoz těchto stránek)



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=485 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 28.03.2024 15:19:25 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------