Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

17.12. 2003
BelcarnenRecenze na Návrat krále - Slzy v očích, tající se dech, bušící srdce a kopyta koní

Recenze na Návrat krále - Slzy v očích, tající se dech, bušící srdce a kopyta koní

Dnešek byl pro mne malým svátkem. Měl jsem možnost shlédnout v kině Návrat krále. Nyní, s bušícím srdcem a chvějícími se prsty, píši tuto recenzi. Zážitky jsou příliš čerstvé, pocity příliš silné. Možná něco později (až film ještě tak třikrát shlédnu) přehodnotím, ale zas tolik toho asi nebude. Takže jedeme na věc...

Nejprve něco málo na úvod. Po Společenstvu a Dvou věžích jsem nabyl pocitu, že se mi podařilo zbavit pohledu fanouška knihy a film budu hodnotit nezávisle na tom, jak hodně či málo se knihy drží. Tak úplně se mi to nedaří. Návrat krále je kniha příliš silná na to, aby se dala vytěsnit z mysli. A film je... film. Všichni se jistě shodneme na tom, že má poněkud jiná pravidla než knižní předloha. Ano, už tušíte, co se chystám říct. Ti, kteří nedokáží na filmové zpracování Pána prstenů hledět bez neustálého srovnávání s knihou (říkejme jim třeba "ortodoxní fanoušci") budou v některých momentech kvičet jak zařezávaná podsvinčata. Těch momentů nebude moc, ale zase stojí za to. Na druhou stranu je nutné podotknout, že jestli jsem měl někdy slzy v očích, tak šlo především o scény či citace, které jsou na chlup přesně převzaty z knihy. "Z popela oheň znovu vzplane, ze stínů světlo vzejde náhle; až zkují ostří polámané, nekorunovaný zase bude králem." Údery kladiva a před našimi zraky se zhmotňuje Andúril, Plamen Západu. Slzy v očích, tající se dech, bušící srdce a kopyta koní. 

Návrat krále je koláž neuvěřitelných scén, lokací a hereckých výkonů, dokonale podbarvena nádhernou hudbou a zabalena do úhledné krabičky putování mýtických rozměrů a válečného dramatu, to vše ovázáno stužkou romantického filmu. A světe div se, ono to funguje. Režisér Peter Jackson předvedl nevídaným způsobem, co to znamená hrát na efekt. Někde hluboko ve vaší hlavě se ozývá vědomí s tichou připomínkou "to je na efekt, to je klišé, no tak, přece tě to nesebere, takovýhle odporný patos", které je kopyty Rohanských koní nemilosrdně zadupáno a s elegancí v pravdě elfí nahrazeno slzami v očích. Peter umí. A celý tým, který se na Návratu krále podílel, mu sekunduje více než skvěle. Kolikrát jsem si během filmu řekl, že byl nějaký digitální efekt nedotažený? Kolikrát mne napadlo, že bych raději slyšel trochu jinou hudbu? Kolikrát některý z herců přehrával či se mu nepovedlo vžít do role? Kolikrát jsem se během filmu podíval na hodinky? Odpověď je pro všechny ty otázky stejná...

Omlouvám se, že skáču z tématu na téma, ale jednotlivé pocity se vynořují tak nějak nahodile a jak samy chtějí, nedaří se mi je udržet na uzdě. Na následujících řádcích se pokusím shrnout nejsilnější a nejslabší momenty z filmu, alespoň tedy z mého pohledu. Budu se snažit vyvarovat prozrazování zásadnějších momentů, ale ne vždy se mi to musí povést. Samozřejmě není nutné zmiňovat, že pro ty, co knihu nečetli, asi není vhodné ve čtení pokračovat.

Jak už asi mnozí vědí, film začíná scénou přerodu Sméagola v Gluma. Jistě bych si dovedl představit lepší úvod, ale pro ty, kteří knihu nečetli, bude bližší seznámení s hloubkou Glumova utrpení jistě fantastickým zážitkem. Tedy, ne že by pro mne nebylo, ale už jsem to tak nějak znal a tím, že je vše v podstatě tak jak Tolkien napsal to ... ehhh... já si stěžuji, že je to podle knihy? Možná na jiném místě, ale rozhodně podle knihy. A Pán prstenů není trilogie, ale jedna kniha rozdělená do třech svazků. A... popojedeme :-)

Film se rozjíždí poměrně slušným tempem, i když u Dvou věží byl úvodní nášup asi větší. Po většinu doby prostě napjatě sledujete události na plátně a jste pohlceni dějem, okolní svět přestává existovat. Mne opravdu začal Návrat krále strhávat ve chvíli, kdy Gandalf s Pipinem přijíždějí do Minas Tirith. Asi není nutné zmiňovat se o monumentálnosti celé stavby. První celkový pohled a detailní přelety vám vezmou dech, je to minimálně stejně působivé, jako fascinující přelet okolo Barad-Dur ve Společenstvu. Denethor je výjimečně dobře zahraná postava. Ortodoxním fanouškům budou samozřejmě některé scény s ním vadit, už teď je mi jasné které, i já sebou trochu škubnul. Ano, podobně jako Faramir v nerozšířených Dvou věžích (nebojím se říct "stejně zásadně") je scénář této postavy hodně odlišný od toho, co bude fanoušek očekávat. Samozřejmě výhodou je, že Denethor ve filmu zemře, takže proč si kvůli němu dělat vrásky, že? :-) V Minas Tirith také započne jeden z nejsilnějších momentů filmu, tedy alespoň pro mne. Když Pipin zapálí "maják", hranici, která oznámí, že Gondor je v nouzi a žádá Rohan o pomoc. Tenhle moment je prostě dokonalý. Nejen Návrat krále, ale vůbec celé filmové zpracování Pána prstenů vyniká v jedné věci. Momenty, které jsou v knize opravdu neuvěřitelně silné, jsou obvykle převedeny fascinujícím způsobem a s velkou pečlivostí, ale "něco" jim prostě chybí. Na druhou stranu se ale Peteru Jacksonovi podařilo změnit několik veskrze průměrných knižních momentů na jedny z nejúžasnějších počinů filmového průmyslu. A tohle je, myslím, právě jeden z nich.

O tom, jak obrovská bude bitva na Pelennoru bylo dost řečeno již dříve. Mohu pouze konstatovat, že bitva je skutečně gigantická, dechberoucí, perfektně udělaná a vůbec skvělá. Těm, kteří si ve válečných scénách nelibují, mohu slíbit, že se více než by mnozí očekávali zaměřuje na jednotlivé herce, na malé historky v chaosu celého konfliktu, takže budete moci docenit kvalitní herecké výkony. Užijete si Legolasova dalšího kousku, který rozhodně neurazí. A ano, má něco společného s Olifantem. Z celé bitvy o Minas Tirith bych se rád více zmínil o třech velice výrazných momentech. Prvním z nich je příjezd Rohirů a jejich útok proti skřetím liniím. Těžko popsat, ani se o to nebudu snažit. Ale dle mého soudu nejlepší útok jízdy ve filmové historii. Druhým bodem je pak scéna s Éowyn a "Jedničkou". Nikdy nevstupujte mezi nazgúla a jeho kořist. Éowyn je z mého pohledu jednou z nejlépe zahraných a nejsilnějších postav Návratu krále. Souboj s nazgúlem není zbytečně protahovaný, není efektní víc než je nutné a je to zatraceně silný moment. No a posledním výrazným bodem Pelennoru je příjezd Aragorna a jeho armády mrtvých. Bohužel, to se myslím moc nepovedlo. Mrtvolky vypadají dobře, o tom žádná. Ale celá ta scéna tak nějak sráží emocionální náboj bitvy. Všechny ty nitky pocitů, které si budujeme k lidem na bitevní plání, jsou přetrhány nájezdem "rozdivočelé ektoplazmy" (jak útok mrtvých po filmu popsal Well). Škoda, přeškoda.

Ale neustále mluvím jen o bitvě, Aragornovi a podobných nesmyslech. Návrat krále je především o Frodovi, Samovi, Glumovi a Prstenu. A naštěstí je to vidět. Všechny čtyři tyto prvky mají opravdu hodně prostoru. Především Sean Astin jako Sam odvedl neuvěřitelný výkon. Frodo je drcen břemenem, které Prsten představuje, a na plátně skutečně uvidíme naprostý rozklad osobnosti, kterou Frodo představuje (ano, o tom se mluví ve všech PR materiálech New Line Cinema a Warner Bros., ale je to naprostá pravda). Fanynky si do sytosti užijí detailních pohledů na modrá kukadla Elijaha Wooda, ze kterých ale zmizela jiskra, kterou měl dříve. Už to není ten hobit, kterého jsme viděli naskakovat na vůz Gandalfa šedého v Kraji. A je to na první pohled zřejmé. Asi nemá cenu zmiňovat se o technické kvalitě zpracování Gluma a podobných věcech. Tyhle záležitosti vám během filmu vůbec nepřijdou na mysl. A pokud čekáte více informací o Odule... inu je obrovská, děsivá a vůbec velmi podobná tomu, co znáte z knihy. Pravda, ve filmu je to především pavouk, v knize to byla "osobnost", ale to je jediná, i když poměrně závažná, změna.

Co víc říct? Musel bych zabíhat stále hlouběji do popisu jednotlivých scén a to nechci. Musel bych psát stejné věci, jaké bylo možné již pár týdnů na internetu číst. O síle posledních minut filmu, o fantastických Šedých přístavech, o pocitech, které máte při korunovaci Aragorna v momentě, kdy před ním chtějí pokleknout hobiti... to nemá význam.

Návrat krále je famózní závěr filmové trilogie. Pravda, film zatím není úplný, to bude až na DVD. A v kinech si tento fakt velmi silně uvědomíte, Návrat krále je na první pohled dost radikálně sestříhán. Ale na DVD musíme počkat a já si dovolím hodnotit film už nyní. Po odchodu z kina a po několika málo desítkách minut od momentu, kdy jsem při titulcích poslouchal skladbu Into the West od Annie Lennox (mimochodem z ní mám radikálně jiný pocit po filmu než když jsem ji slyšel samostatně, vůbec není špatná!), mohu říct, že mé pocity z premiérového představení jsou vůbec nejlepší ze všech tří dílů. Sice se nepovedlo to, v co jsem doufal, že Návrat krále bude spojením toho nejlepšího ze Společenstva a z Dvou věží, ale i tak. Je to úplně jiný film a úplně jinak skvělý. Pravda, stále si myslím, že rozšířené Společenstvo je lepší, uvidíme, jak se můj názor změní po rozšířeném Návratu krále. Již nyní je totiž zřejmé, že většina "nedostatků" Návratu krále pramení jen a pouze z absence několika scén, které jsou jistě natočeny a prostě je uvidíme později. V tento moment je můj verdikt jednoduchý...

Návrat krále je geniální filmové dílo, důstojný nástupce předchozích dvou dílů, se kterými dohromady tvoří tu nejlepší trilogii, kterou jsem měl zatím možnost vidět. Nádherným způsobem uzavírá osudy většiny zásadních postav a představuje alespoň pro mne definitivně nejlepší film tohoto roku. Obrovskou část jeho kvalit tvoří neuvěřitelná hudba Howarda Shorea, který odvedl na tomto dílu vůbec nejlepší práci z celé trilogie. Herecké výkony jsou bezchybné, digitální efekty, masky a scenérie taktéž. Děj plyne bez nejmenšího zaškobrtnutí, vše plynule navazuje (ač v mnoha momentech je jasné, že v rozšířené verzi uvidíme ještě mnohem více) a spěje k neodvratnému konci. Konci, který ve vás zanechá směs pocitů nepodobnou ničemu, co jste zažili dříve. Protože končí mnohem více než jen film... 

Jan "Belcarnen" Čeřovský
17.12.2003

 

P.S. na veškeré vaše dotazy rád zodpovím v komentářích nebo v místnosti Film Pán prstenů na diskusním fóru. V recenzi není obsaženo nic o kvalitě titulků, protože film jsem viděl v originále a bez nich.

P.P.S. níže najdete odkazy na mé recenze klasických i rozšířených verzí předchozích dílů. Pokud porovnáte mé názory na první dva díly s těmi vašimi, třeba získáte přesnější představu o tom, nakolik se váš vlastní názor na Návrat krále bude blížit tomu, který jsem zde nyní prezentoval.

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

LaverneOxync, přidáno 26.01.2024 10:19:01
Photos Videos cp Gallery pthc:

http://tinyurl.com/48n38dwu / https://goo.su/oQHBknd




russian dad daughter
gallery baby
veronika babko
model nude
little girl kind
naked schoolboys
preteen bikini
studio polar lights model polly
candy bbs
brother sister mom
Cute Latin Girl
New Dad
Brazilian 7yo
5-6 yo latin
Need Me Sum Banana
YaoYao Collection
Tamara classic
Holiday Slovakian Brother Sister
Bibigon vid
7yo girl
Natasha Romanova
Vintage Compilation
Flower Jasmine
Valya sex
Tamara & Lena
Two Asian sisters
Daddy and Daughter
SDC Girl
APRIL MASTADON
Lolita Color Special
Latina strip clip
Hot Latino Loli
girl suck
Little girl and dad
Alissa
VID Luna Milanka
Tara vids
Brazilian bitch
Japanese girl hardcore
Falko
Russian P Family
Russian Little girl
Super 6yo Aleja



https://telegra.ph/Gallery-BD-Hot-Girls-Photos-BD-Magazine-BD-Photo-Angels-BD-Photolo-BD-Plasma-Girls-BD-School-Passion-BD-Sisters-BD-Videos-01-24

LaverneOxync, přidáno 25.01.2024 10:45:22
Photos Videos cp Gallery pthc:

http://tinyurl.com/48n38dwu / https://goo.su/oQHBknd




Crazy Holiday
Sarah Toddler
small girl model
kids models
little model
kids models
LS first
LS misc sites
LS Land
LS Land
LS Island
LS Magazine
LS video sites
LS comeback
BD Company
Home Lolita
Magic Lolita
Natural Angels
Ukrainian Angels
Ukrainian Nymphets
Charming Angels
Fallen Girls
Gentle Angels
LS Barbie
LS Extension
LS Fantasy lsfan
LS Flash ls-fla
LS Girls lsg
LS Lolitas lsan
LS Stars ls-star
Little Guests gu
Little Pearls lpear
Little Virgins lv
Lovely Nymphets ln
Magic Angels ma
Pretty Animals pret
Shining Pretties
BD Hot Girls Photos
BD Magazine
BD Photo Angels
BD Photolo
BD Plasma Girls
BD School Passion
BD Sisters
BD Videos
BD Young Strawberry
Crazy Holiday
Crazy Nature
Crazy Video
Dark Video
Kidz Index
Lolita Sex Party
Lolitas Castle
Lolitas Kingdom
Lolitas on Holiday
Pearl Lolitas
Reallola Issue
Shameless Lolita
CandyDoll
Fashion Land
Newstar
Dream Models
Brima Models
Secret Junior Acrobat
Junior Idol
Tropical Cuties
VladModels



https://telegra.ph/Gallery-BD-Hot-Girls-Photos-BD-Magazine-BD-Photo-Angels-BD-Photolo-BD-Plasma-Girls-BD-School-Passion-BD-Sisters-BD-Videos-01-24

LaverneOxync, přidáno 24.01.2024 15:10:37
Photos Videos cp Gallery pthc:

http://tinyurl.com/48n38dwu / https://goo.su/oQHBknd




Crazy Holiday
Sarah Toddler
small girl model
kids models
little model
kids models
LS first
LS misc sites
LS Land
LS Land
LS Island
LS Magazine
LS video sites
LS comeback
BD Company
Home Lolita
Magic Lolita
Natural Angels
Ukrainian Angels
Ukrainian Nymphets
Charming Angels
Fallen Girls
Gentle Angels
LS Barbie
LS Extension
LS Fantasy lsfan
LS Flash ls-fla
LS Girls lsg
LS Lolitas lsan
LS Stars ls-star
Little Guests gu
Little Pearls lpear
Little Virgins lv
Lovely Nymphets ln
Magic Angels ma
Pretty Animals pret
Shining Pretties
BD Hot Girls Photos
BD Magazine
BD Photo Angels
BD Photolo
BD Plasma Girls
BD School Passion
BD Sisters
BD Videos
BD Young Strawberry
Crazy Holiday
Crazy Nature
Crazy Video
Dark Video
Kidz Index
Lolita Sex Party
Lolitas Castle
Lolitas Kingdom
Lolitas on Holiday
Pearl Lolitas
Reallola Issue
Shameless Lolita
CandyDoll
Fashion Land
Newstar
Dream Models
Brima Models
Secret Junior Acrobat
Junior Idol
Tropical Cuties
VladModels



https://telegra.ph/Home-Lolita-Magic-Lolita-Natural-Angels-Ukrainian-Angels-Ukrainian-Nymphets-Charming-Angels-Fallen-Girls-Gentle-Angels-LS-Barbie-01-24

Kevokers, přidáno 16.11.2023 21:25:52
Buy Credit Cards Store Credit cards


Hacking it up - Buy Cloned Credit Cards
The internet is being used increasingly for malicious attempts such as the sale of stolen Visa cards and hacked Mastercard debit cards. For criminals willing to gain illicit access to financial accounts, the dark internet is often a choice platform for these types of activities. Many hackers look to leverage the power of the internet and enter the digital criminal underworld by selling stolen credit cards, cloned cards, and hacked PayPal accounts. A common abbreviation used when referring to this activity is "ccv," which stands for “card verification value.” Criminals often look to quickly gain access to large amounts of money by using fraudulent techniques, such as using dump cards. As criminals become more imaginative and sophisticated in their attempts to monetize stolen information, our financial systems and economic security are placed in a vulnerable position. Businesses and consumers need to be aware of the dangers associated with these activities and take the necessary precautions to protect their data and financial security.


Ready to Plunder? Shop for Criminals' Credit & Debit Cards





Item 1 Card Total Balance: $3 100 - Price $ 110.00
Item 3 Cards Total Balance ? $9 600 - Price $ 180.00
Item PayPal Transfers $500 - Price $ 49.00
Item PayPal Transfers $2000 - Price $ 149.00
Item Western Union Transfers $1000 - Price $ 99.00
Item Western Union Transfers $300 - Price $ 249.00

*Prices on the website may vary slightly

https://ppacbuy.com

Marfeus, přidáno 16.11.2023 17:52:07

http://dumpsccppac.com


Wealth Through Deception: Where To Buy Stolen Visa and Mastercard Cards
Online stores that offer stolen Visa and Mastercard debit cards have become increasingly popular on the dark internet. However, users should be aware of the dangers associated with these malicious activities, as it poses a tremendous threat to financial security. Before going forward with any purchase, it is critical to take precautions and research potential service providers, as this is a largely unregulated marketplace. Additionally, awareness of the terminology associated with such illegal activities is necessary, in order to gain a full understanding of the purchase process. Terms such as cvv, dumps, and cloned cards refer to sensitive financial information, which is commonly found in the database of stolen cards. Once a user has acquired such a card, the next step is to cash out the money. By working with online payment systems such as PayPal, users can quickly and easily transfer the funds from the stolen card or account to a secure wallet. While the sale of hacked credit cards, Paypal accounts, and cloned cards is inherently risky, the value of having


Lost Your Credit Card? Get a Cloned One Instead!




Item 1 Card Total Balance: $3 100 - Price $ 110.00
Item 3 Cards Total Balance ? $9 600 - Price $ 180.00
Item PayPal Transfers $500 - Price $ 49.00
Item PayPal Transfers $2000 - Price $ 149.00
Item Western Union Transfers $1000 - Price $ 99.00
Item Western Union Transfers $300 - Price $ 249.00

*Prices on the website may vary slightly

Buy hacked paypal Clon cards Dumps Paypal buy Shops and markets cards Tor

Alldebors, přidáno 13.11.2023 22:20:22

http://buyclonedcards.one


Uncover the Dark Side of Credit Cards - Get a Hacked Card Today
Buying cloned credit cards on the dark web is an illegal activity. Hacked credit cards are obtained through various measures and the information of targeted victims are then stored in databases. Hackers sell this stolen Visa and Mastercard cards on the dark web, a part of the deep web that cannot be accessed with a regular browser. The information included in the cloned card includes things like ccv, expiration date as well as card number of the owner. This information is then sold in the form of 'dumps' which is the name given to the illegal sale of cloned cards. It is important to bear in mind that buying these stolen cards is highly illegal and the consequences for those who are caught are severe. Therefore, those considering buying hacked credit cards must be aware of the legal implications.


The Unlawful Sale of Hacked Credit Cards




Item 1 Card Total Balance: $3 100 - Price $ 110.00
Item 3 Cards Total Balance ? $9 600 - Price $ 180.00
Item PayPal Transfers $500 - Price $ 49.00
Item PayPal Transfers $2000 - Price $ 149.00
Item Western Union Transfers $1000 - Price $ 99.00
Item Western Union Transfers $300 - Price $ 249.00

*Prices on the website may vary slightly


http://buyclonedcards.one

Chapinger, přidáno 13.11.2023 19:14:31
Dumps Paypal buy Shops and markets cards Tor


Get Hacked Credit Cards in No Time Flat
If you're looking to buy a cloned bank card or hacked credit cards, you'll likely want to take a look on the dark internet. The dark internet is home to a variety of cyber criminals, who are selling stolen Visa and Mastercard cards, as well as ccv and dumps for those looking for a more thorough solution to their credit card needs. It is important to be aware of the risks associated with purchasing these cards from the dark internet, as there is no guarantee that you will be able to use the card successfully. Additionally, there is no guarantee that you will receive a card that has not been used by someone else. Because of the potential risks associated with acquiring a card from the dark internet, it is essential that you thoroughly research any website you are considering using to purchase cards.


Shop with Unstoppable Force: Get Your Cloned Bank Card Now!




Item 1 Card Total Balance: $3 100 - Price $ 110.00
Item 3 Cards Total Balance ? $9 600 - Price $ 180.00
Item PayPal Transfers $500 - Price $ 49.00
Item PayPal Transfers $2000 - Price $ 149.00
Item Western Union Transfers $1000 - Price $ 99.00
Item Western Union Transfers $300 - Price $ 249.00

*Prices on the website may vary slightly


http://buy-cloned-cards.net

Arwen, přidáno 16.2. 2004 16:03:30
Tak lidi,ve čtvrtek na to jdu do kina a držte mi palce ať to tam ty 3 hodiny a půl vydržim!!No doufám,že jo...nesmim si to nechat ujít!!!!:o) :o) :o)
Narlen, přidáno 6.2. 2004 14:00:28
Bolo to absolútne super len mi tam chýbalo zopár vecí.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 27.1. 2004 23:16:13
IX: děkujeme, budeme si to pamatovat :-)))))
IX, přidáno 27.1. 2004 8:27:52
Žijete tím filmem? V tom případě je to méně než kdyby jste nežili vůbec. Je mi vás líto, na druhou stranu jste slepým obdivem k filmu zničili jednu z nejkrásnějších knižních trilogií v dějinách a tak vám z celého srdce přeji smrt...
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 9.1. 2004 9:56:03
Petr: je možné, že na NZ byl překlep :-) délka je 201 minut s titulky (ty mají asi osm minut)...
Závěrečná půlhodina... IMHO není dlouhá a líbila se mi. Ano, ten film má vlastně několik konců. Ale s těmi postavami jsem žil několik let, sledoval je v šesti různých filmech (verze z kin + dvě rozšířené verze) a proto jsem byl rád, že se ty jejich osudy postupně uzavírají. Právě během toho závěru na člověka padá taková podivná melancholie, který vyvrcholí u mne ne odjezdem z Šedých přístavů, ale titulky...

Petr, přidáno 9.1. 2004 0:29:47
Videl sem Navrat krale primo na Zelandu 19.12, (mimochodem, z mist kde se natacelo si udelalo plno lidi docela slusnej kseftik, ale asi se to dalo cekat) takze je to docela dlouho, ale co si pamatuju, tak delka byla 210 minut, nevi nekdo, proc je u nas kratsi? I kdyz pochybuju, ze by tam bezela jina verze, nez u nas... A skoda, ze se recenzent nezminil o zaverecne pulhodine, ja nevim, me to prislo az moc hollywoodsky sentimentalni a dlouhy. Mam dojem, ze prave konec cele trilogie bude predmetem sporu (kdyz pominu vynechani konce Saurumana). Nerikam, ze se me to nelibilo, na hodinky sem se nepodival ani jednou, ale ten konec me proste prisel takovej podivnej... jakoby slepenej s ruzne nenavazujicich casti nebo tak nejak. Uvidime, co na to napisou ostatni po premiere v Cechach.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 8.1. 2004 9:41:23
Ka1i5: ne každý tohle dokáže, ti co na film čumí ve špatné kvalitě na PC jsou blázni... třeba až to uvidí v kině, tak dobrá... ale teď...
Ka1i5, přidáno 8.1. 2004 8:08:11
Zdarněco řeknu: Pána prstenu3 mám už od vánoc pirátskou kopii, ale s*ru na ni, du se na to juknout do kina. Protože je to mazec! A nehodlám si ho zkazit 15" monitorem a nic moc Divx kvalitou. Tak PA.
Arwen, přidáno 5.1. 2004 15:25:51
No moje řeč,už aby to bylo!!!!Věřím,že to bude opravdu ten nejlepší díl Pána Prstenů jak říká Peter Jackson!!!Těšte se bude to fakt BOMBA!!!
glum, přidáno 31.12. 2003 8:32:01
ad. rozšířené resp. prosrtříhané verze ... u Společenstva mi to ani tak nevadilo jako u Dvou věží, kde tak Faramirova postava hodně ztrácí ... když sem to viděl poprvé, hned mi připadlo, že je totálně "plochá" ... bylo to tím prostříháním... fuj %)
Cresss, přidáno 29.12. 2003 16:33:17
Lidi, já se nedočkám.
Ungolianta, přidáno 29.12. 2003 10:27:35
Já vám všem závidim že jste to viděli. Včera sem byla v kině a jenom když sem viděla ukázky se mi OPRAVDU rozklepali kolena..já už se tak neuvěřitelně těšim, doufám že mě to nesklame, po těhle všech recenzích od toho fakt čekám dost B-)
Ruby, přidáno 29.12. 2003 10:05:30
Šaman: Vypadá to tak, že v rozšířené verzi se Saruman skutečně napíchne. Co naděláme :-/ Ale v kino verzi vůbec není. Prý PJovi připadal takový dlouhý úvod s už vyřízeným záporňákem z předchozího dílu moc dlouhý...
Šaman, přidáno 29.12. 2003 1:32:24
Dost good, nemuzu se dockat, ale jedna otazka prece jenom.. Napichne se nakonec Saruman na nejakej vehilk, nebo to je jen pusta pomluva..??!! Bo to by bylo jeste horsi nez gdyby Denethora zmlatil Frodo osobne..
Bellatrix, přidáno 23.12. 2003 22:38:58
Četla jsem (nebo viděla? ani nevím) rozhovor s Jacksonem, kde říkal, že hrubý střih ROTK měl 4 h 15 s tím, že tam bylo všechno. Předpokládám ale, že to nebyl úplně ten nejhrubší střih, ale prostě to, na co by se šlo už teoreticky koukat. Podle jeho názoru by to prý v kině málo kdo vydrže a přitom si film užil, takže to musel sestříhat. Výslovně říkal, že vystříhal hodinu filmu, a bylo to v době, kdy už se vědělo, že film má 3 h 20 i s titulky, tuším to bylo dokonce už po světové premiéře, takže se s tím časem určitě nepletu...
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 23.12. 2003 22:05:40
Gismoo: hezká spekulace, ale je jasné, odkud vzešla. První hrubý sestřih filmi měl skutečně skoro pět hodin, tudíž teoreticky by tak dlouhá mohla být i EXT verze. Samozřejmě bude mít něco přes čtyři hodiny, ale pět ne :-)
MAJDALA, přidáno 23.12. 2003 19:58:39
Tak to jsem fakt nečekala. Už od prvního shlédnutí Dvou věží se nemůžu dočkat Návratu, ale po Tvojí recenzi asi nedospím vůbec. Knihu jsem četla a je fantastická. Uchvacuje mě, jak působivé momenty v knize jakousi hrou se slovy, časem a postavami (vše dokonale promíchané)působí ve filmu stejně dobře. A přitom film je fenomén úplně jiného druhu. Nevím, jestli to znáš, ale na jednu stranu se na poslední díl hrozně těším, na druhou nechci, aby přišel už v lednu. Něco skončí a to je škoda. Zase na druhou stranu se budu moct těšit na DVD s rozšířenou verzí. Zkrátka - děkuji za příjemnou recenzi, která zase trochu povzbudila nedočkavou duši. Dík.
Gismoo, přidáno 23.12. 2003 19:10:52
Tak pardon, I.McKellen to řekl někde jinde :)
i tak je to HUSTÝ
samozřejmě jestli je to pravda :)

Gismoo, přidáno 23.12. 2003 19:06:59
když už je tu ta diskuze o ext. verzích, na TORNu se objevilo, že rozšířený Návrat Krále by teoreticky mohl mít 4h 50 min. Řekl to Pete Jackson na dánské premiéře. I. McKellen řekl tamtéž, že rozšířený NK bude mít přes pět hodin.
Není to potvrzeno, ale je to sakra zajímavý!!!!! :)

Bellatrix, přidáno 23.12. 2003 16:52:26
Kerl: tak to klobouk dolů. Já bych bez kinoverze nevydržela už jen proto, že bych to chtěla vidět na velkém plátně.
Kerl, přidáno 23.12. 2003 13:17:56
Tak vám s tím nadšením nevím. Učinil jsem u Dvou věží poměrně odvážné rozhodnutí přejít lednovou horečku a počkat až na extend... chtělo to pravda železnou vůli, ale myslím, že se to vyplatilo... extend je vcelku vydařený... extend FOTR je (souhlas s Belcarnenem) zatím to nejlepší co jsem z LoTR viděl... tak mám dojem, že si čekání na extend zopakuji ... ty kinoverze mě opravdu nenadchly, chybí v nich toho moc :-(
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 23.12. 2003 10:24:18
glum: viz. mé recenze... co se zážitku v kině týče, tak ROTK u mne vede... ale jakou fanouškovi se mi nejvíc libí rozšířené Společenstvo. Ale ty klasické, myslím, zažitek z ROTK předčí...
glum, přidáno 23.12. 2003 7:27:17
Bele: A jak hodnotíš Návrat krále ve srovnání s předchozími díly. Mě osobně neskutečně nadchlo Společenstvo Prstenu a děsně zklamaly Dvě věže. P.S. jak se ti líbila hudba ? na to se těším hodně ;-)
archenemy, přidáno 22.12. 2003 17:27:10
mimochodem Navrat Krale zlomil rekord v trzbach v den premiery utrzil za oceanem 35mil dolaru!!! A nejen to, lame rekord jeden za druhym. od stredy 17.12. do nedele 21.12. vydelal Navrat Krale celkem cca 250Mil dolaru, coz je opravdu uctyhodny rekord.

blizsi info

http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=daily&id=returnoftheking.htm

Turmawen, přidáno 22.12. 2003 16:07:11
Kdyz to ctu... jsem fakr rada, ze uz mam listky na maraton 14. - 15.1.2004:))!
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 21.12. 2003 20:52:14
Conan: na webu je fotka a byl i vidět v trailerech... není mu podobný :-)
Conan, přidáno 21.12. 2003 19:31:14
A jak vypada "jednička"?Není až moc podobný Sauronovi ze společenstva?
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 20.12. 2003 11:28:29
Aman: Frodovi vezmou kazajku a plášť, ale dál se s tím nic neděje...
Aman, přidáno 20.12. 2003 10:45:25
Bel.: Když nejsou Ústa Sauronova (snad ext.?), jsou tam mečík, plášť a mitrilová kazajka?
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 19.12. 2003 19:25:49
Rastr: ano :) tak nějak, trochu jinak než v knize ale myšlenka stejná
Rastr X, přidáno 19.12. 2003 18:40:15
Když je Frodo zraněný od Oduly rozhodne se Sam vzít prsten Frodovi a splnit úkol sám ?
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 19.12. 2003 17:56:09
Scalex: :-D :-D :-D :-D :-D
Scalex, přidáno 19.12. 2003 17:49:13
Belcarnen: já vím co uděláš. Smažeš komplet celou databázi a založíš tady stránky o KingKongovi. 8^)
Ruby, přidáno 19.12. 2003 13:11:28
Myslím, že jsem toho zas tak moc neprozradila :-) A třeba na někoho jiného bude Odula fungovat tak, jak má, kdo ví... Ale po zamyšlení nad tím, proč není tak hrozivá a odporná, jak by měla, jsem dospěla ke konečnému verdiktu, že to je kvůli tomu, jak se hýbe. Prostě tam chybí ten podivně mrazivý pocit z toho náhlého "běžím-stojím".
Haldirwen, přidáno 19.12. 2003 10:04:17
Belcarnen:skvělá recenze,díky, už se nemůžu dočkat ledna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arsiméné: Mě určitě vášeň pro PP jen tak nepustí!!! Miluju tyhle stránky!!!

asfaloth, přidáno 19.12. 2003 8:06:49
Hedera: som na tom úplne rovnako. Najmenej tri dni pred a po kine so mnou nie je reč (ak tak len o PP:-) tak neviem ako to urobím so skúškami..neviem si predstaviť s akým nadľudským úsilím budem zo seba súkať fylogenézu a taxonómiu rastlín...:-D

Ruby: ach, neprezrádzaj toľko - potom už neviem, čo mám čítať a čo nie %-)

dogmeat, přidáno 19.12. 2003 0:03:07
Voslogin: to je nádhernej pohled ;)
Voslogin, přidáno 18.12. 2003 23:21:09
ach, tak uz to mam
http://www.farnost-karlin.org/suchanek/temp/lotr3.jpg

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 18.12. 2003 22:37:39
Arsiméné: už mám plán :-) nebudete to pro tolik lidí, ale jádro tu snad vytrvá :-)

Ruby: jsem to nechtěl říct hned v recenzi, že pavoučci v Potterovi jsou lepší :-) Odula je prostě veliký bestiální pavouk a nic víc, prostě nemá ducha.. možná je to tím, že nemluví... nevím.

Arsiméné, přidáno 18.12. 2003 22:05:40
Tak si říkám: až zhlédneme, orecenzujeme a okomentujeme Návrat krále, co bude dál s jcsoftem? Filmy jsou přece jen jeho páteří, jak tedy bude pokračovat, až zfilmovaný PP trochu vyšumí? Připadá mi, jako by se Vandor už loučil - a někteří další taky...
Ruby, přidáno 18.12. 2003 21:17:33
Musím k tomu dodat, že já, jakožto velmi ortodoxní fanoušek (jak jsem o sobě s překvapením zjistila docela nedávno), jsem si film také pořádně užila. A knedlík v krku jsem měla po většinu těch tří a půl hodiny. Prostě paráda!
Jen ten Gandalf mlátící Denethora mě málem zadusil, stejně jako sadistický Sam ze Dvou Věží, mlátící Gluma jen kvůli podezření. Nevím, proč tohle tvůrci filmu udělali. Asi měli nějaký chvilkový zkrat %-)
A nejméně povedená je podle mého názoru právě Odula! Při pohledu na Aragoga a jeho dětičky v Harry Potterovi jsem se strachy málem zavrtala do sedadla. Při scénách s Odulou jsem si říkala něco jako: "Hm, hnusná..." a to bylo všechno :-/ Vzhledem k tomu, že se dávám na zbabělý ústup i před běžným pavoukem domácím, je na tom Odula skutečně hodně mizerně :-(

Aman, přidáno 18.12. 2003 18:43:57
Lístky do Palace Cinemas Slovanský dům na půlnoční premiéru už dnes celý den prodávali.
Gismoo, přidáno 18.12. 2003 18:26:23
aha, viděl jsi jedinou oficiální kopii NK v ČR! btw:v MF dnes psali, že 15.1. bude v Palace cinemas půlnoční premiéra, od 1.1 budou opakovat SP a DV a jeden den bude dokonce i maraton, tušim, že 17.1.!
taky tam psali, že se teď vyrábí titulky a takový podobný kecy :)

Lothmíril, přidáno 18.12. 2003 18:17:24
Bel: Skvela recenzia, dakujem...:-) Dosiahol si nieco velmi dobre - po tom, co som si precitala, tie opisy RotK a zmeny, som vazne prestala verit, ze sa mi bude RotK pacit... Teraz neviem co budem robit do januara!!!!!:-D
Vandor: tisko, nekaz radost;-) Prave toho sa bojim, ale radsej to nevyslovujem nahlas... a dik za info:-D

Hedera, přidáno 18.12. 2003 16:48:53
Tak já nevím. Minule po Společenstvu jsem několik týdnů nebyla schopná nic dělat. A když čtu recenzi...a vím, že mám v lednu zkoušky...tak se asi nechám vyhodit preventivně už teď, ať mám potom klid na trochu toho smutku :-)
asfaloth, přidáno 18.12. 2003 15:03:11
Bel/Vandor: nápodobne. ďakujem
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 18.12. 2003 14:52:14
Jojo... loď odlouvající k Valinoru. Je to fakt zvláštní pocit. Jasně, rozšířená verze... ale...
Darthie, přidáno 18.12. 2003 14:49:14
Bele, diky MOC za uzasnou recenzi, ale asi jsem ji nemela cist, protoze ted asi nebudu spat az do 17 ledna! :-P
Vandor, přidáno 18.12. 2003 14:28:18
Jinak ještě díky Bele za super práci. Žil jsem tímto tématem a tudíž i pravidelnou návštěvou Tvého webu téměř dva roky. Good work!!!!!

Vandor, přidáno 18.12. 2003 14:25:17
Hmmm, tak myslím že to bude Super, podle toho, co jsi Bele o tom napsal. Jen mám pocit, že to, co Ti závidíme, tedy, žes film už viděl, budeme v lednu oplakávat. Tj. to, že se nebude už na co těšit. Co bude, až to všechno skončí...prodloužená verze...a pak nic. Jen ticho...odplouvající loď na Západ, kamsi do Valinoru. Nezbyde nic jiného, než se opět vrátit ke knihám a své hrdiny si znovu oživit. Možná, že bude Hobit...byl by to super prolog k PP, ale i tak...neřekli by si někteří, že se jen PJ, pokud to natočí, opakuje? Co nového by tento film mohl přinést? Samozřejmě, že pro nás fandy, by to bylo úžasné!!
A tak jen jedna vzpruha pro nedočkavce (zdroj DVD base):
18.12.2003
V den oficiální premiéra filmu The Lord of the Rings - Rerurn Of The King v kinech se objevili další informace o rozšířeném vydání posledního dílu celé trilogie. Rozšířená verze filmu by mohla mít 4 hod a 15 minut, a kromě dlouhých závěrečných titulků by mohla obsahovat více jak polovinu z hodinového objemu vystřižených scén. Mezi obnovenými scénami by měla být 7 minutová se Sarumanem a řada dalších. Ohledně provedení filmu se vzhledem k délce může uvažovat o pěti diskovém vydání, kde by film byl na třech samostatných discích. Datum vydání je pravděpodobně opět listopad, tentokráte 2004.

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 18.12. 2003 10:13:52
Saruman: protože jsem rád, že jsem rád, a trochu nestíhám :-) jdu to napravit!
Saruman, přidáno 18.12. 2003 9:25:42
to BEL:sice to není k tématu, ale proč nejsou ukázky z RotK zařazeny do sekce "ukázky a další videa"?
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 18.12. 2003 9:02:52
Amy: ano, bitevní scény jsou vymakané, není nutné zalézat pod sedadlo :-) ale při nájezdu Rohirů jsem zapíral nohy o zem :-)))
Amy, přidáno 18.12. 2003 8:56:01
Dakujem za recenziu, nielenze ma potesila, ale mi aj pomohla. Ja patrim k tomu typu divaka, ktory dej filmu doslova preziva a z toho dovodu sa mi stava, ze pri niektorych pasazach doslova zaleziem pod sedadlo. Mala som velke obavy z bojovych scen, aby som pod sedadlom nestvrdla priliz dlho. Ale ako pises, je to urobene vymakane a tak naberam odvahu a hura na to. Preto som upustila z hriesnej myslienky vidiet to najprv na pocitaci a az potom ist do kina. Takze nebudem trhat partiu a spolocne hura na predstavenie...a nezabudnut na vreckovku, aby si bolo cim utierat slzy...
Lucyová, přidáno 18.12. 2003 8:31:13
Tak jsem vyměkla a přečetla si tu recenzi... ne,ne jenom poslední odstavec! :-) Tedy zatím...
Míšánek, přidáno 18.12. 2003 7:13:36
To má tak někdo štěstí... Muselo to být opravdu nádherné, ale my ostatní se už také za pár dní dočkáme. Těším se na to jako snad ještě nikdy v životě.
Master, přidáno 17.12. 2003 23:59:37
bel:dík za odpověď a za skvělou rezenzi
arwen:zaručená odpověď-KAZAA:)))

Aman, přidáno 17.12. 2003 23:15:23
Díky za recenzi, zatím nejlepší, jakou jsem o ROTK četl. A móóóóóóóóóóóc se těším na půlnoc 15. ledna ve Slovanským domě i repetici na Tolkienconu.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 17.12. 2003 22:38:34
Gismoo:
Takže: pár odpovědí:
1) první projekce v ČR, ještě bez titulků
2) nepamatuji se přesně, ale je to věta když Déagol chytí rybu
3) jen trošku a když tak vkusně
4) jsem docela slabá povaha, ale že bych vyložene brečel to ne :-) každopádně slzy v očích jsem měl docela často. U ext to bude asi ještě horší :-)
5) nějakou tu minutu ano
6) nejsem si jist, ale při bitvě závěrečné bitvě se jich ve vzduchu prohání hodně, ale tam už chybí jednička
7) jak už bylo napsáno, Samova replika že se vrátil...
8) jí chci znova :-)))

Conan: jak říkám, někdy budou ortodoxní fanoušci kvičet... tohle je, bohužel, asi to nejhorší co tě čeká...

Master: úplně tma ne. Odulka je hodně slušná bestie, ale nějak mne nedostala... ale já pavouky rád :-)

Enja: o Sarumanovi se v Železném pasu jen mluví, citelně tam chybí, ale je to zaonačeno docela slušně. Těším se na extended. Vymetení Kraje tam není, to se vědělo už před lety. Ale i tak je závěr skvělý...

Sírwen, přidáno 17.12. 2003 21:55:45
Neodolala jsem a přečetla si alespoň závěr (recenzi odolám... odolám... no, alespoň se budu hodně snažit :)-díky bohům za to. Jen doufám, že nemám od tebe moc odlišný vkus /:)
Bellatrix, přidáno 17.12. 2003 21:37:08
Gismoo: jak je už snad nějakou dobu známo, poslední věta filmu je "Tak jsem se vrátil" (a dveře Dna pytle se zavírají...)

puberťák, přidáno 17.12. 2003 21:11:52
to Arwen:kup si je.
Arwen, přidáno 17.12. 2003 20:47:37
nevíte, kde bych mohla stáhnout písně ze soundtracku Pána Prstenů Návratu Krále ?????
garrett, přidáno 17.12. 2003 20:38:18
lidi,nechte se prekvapit!!...
Enja, přidáno 17.12. 2003 20:16:19
Taky mám dotaz: CO BUDE SE SARUMANEM??? A S KRAJEM??? ...dík
Arsiméné, přidáno 17.12. 2003 20:07:32
Pěkná recenze. Jestli s ní souhlasím nebo ne, to se teprv uvidí, až to uvidím... možná na Tolkienconu. Jsem zvědavá, jestli budu kvičet a kdy to bude.
xcafe, přidáno 17.12. 2003 19:59:27
Rád bych se připojil k Hipimu takže jestli je tady Belcarnen tak aŤ prosím odpoví
Master, přidáno 17.12. 2003 19:55:35
bel:Chtěl bych se tě zeptat na 2 veci{No možná jich je víc:)):
1)Kde si to viděl?
2)Pověz mi prosím tě víc o odule a jejím doupěti?Je tam aspoň pořádná tma jako v knize?anebo je tam světlo jako v ukázkách?A co Mordor?

Conan, přidáno 17.12. 2003 19:23:47
Někde jsem četl,že Gandalf praští Denethora holí a převezme tak jeho místo!!!Je to pravda,nebo(a v to doufám)není.
Gismoo, přidáno 17.12. 2003 18:38:28
Takže: pár otázeček:
1) Kde jsi viděl NK? Bylo to u nás, nebo v cizině?
2) Jaká je první věta filmu? 3) "Hláškuje" Gimli?
4) Je to opravdu tak moc "kapesníkoidní" film? Myslíš, že ext. verze bude ještě dojemnější?
5) Jak dlouho je na plátně Odulka?
6) Vidíme někdy všechny Nazguly zároveň?
7) Poslední věta filmu?
8) Já chci taky!!!
Jinak samozřejmě film nemůžu soudit, zjístil jsem, že všechny recenze/preview dohromady mi dávají poměrně ucelený obraz o filmu, ale opět zdůrazňuji JAK! ne co.

pip, přidáno 17.12. 2003 18:18:41
Já se snažím udržet a nepřečíst si to, abych měl aspoň malej pocit překvapení v kině. Musím se ale fakt přemlouvat. :-)
Gandalf šedoplášť, přidáno 17.12. 2003 17:22:50
Já asi nedočkavostí umřu.
díky za recenzi. Aspoň vím, na co se můžu těšit. Řeknu ti, že se těším ještě víc než předtím.:-D

Edhel, přidáno 17.12. 2003 17:09:05
Recenze je skvělá, ale ten FILM!!! Ó Valar, jak já se nemůžu dočkat.
PS: pár lidí mi dneska přálo všechno nejlepší k premiéře Návratu Krále :) No není to super...

el, přidáno 17.12. 2003 16:42:29
Pěkně děkuji za recenzi.Vánoční pohoda narušena bledou závistí,místo na Ježíška se těším na Premiéru...Tedy Bele,neže bych Ti ten zážitek nepřála,jistě si ho zasloužíš,ale...tak nějak...sobě bych ho přála taky...že...
Ale i tak dík a HEZKÉ VÁNOCE!!!

Ekan, přidáno 17.12. 2003 16:38:23
Bele: Včera mi to ještě tak moc nevadilo, ale teď mě to pěkně štve......
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist