Co pravděpodobně způsobuje problémy na DVD Dvě věže?; Ukázka z Návratu krále - Stezky mrtvých; Bude třetí Pán prstenů nejlepší? - premiéra ve Wellingtonu; Koho si zahrál Peter Jackson v Návratu krále?
Napsal: Belcarnen dne 2.12. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Co pravděpodobně způsobuje problémy na DVD Dvě věže?
V článku Rozšířené Dvě veže v ČR - kde se co `podělalo` a kdy můžeme film čekat? jsem psal o problémech při přehrávání druhého disku, se kterými se setkávají lidé specielně v Polsku a pravděpodobně i u nás. U článku se rozjela docela zajímavá diskuse. S řešením (či spíše s odhalením toho, kde se problém skrývá) přišla DVDBase.

Disk 1 obsahuje část dlouhou 1:42:09 s průměrným bitovým tokem 7.42Mbit/s. Druhý disk díky velmi dlouhým titulkům obsahuje část dlouhou 2:03:32 s průměrným bitovým tokem 7.20Mbit/s. Na disku je originální zvuková stopa Dolby Digital EX 5.1 s datovým tokem 448kbit/s, polská DDEX5.1 448kbit/s, originální DTS Discreet ES 6.1 s bitovým tokem 754kbit/s. Všechny čtyři komentáře jsou v DD2.0 a bitovým tokem 192Kbit/s. Layer Break na prvním disku je na 48:41, na druhém je na 50:33. Na druhém disku je na 53:01 jedno místo, kdy celkový bitový tok mírně překročí max. hranici 9.80Mbit/s. Některé přehrávače na tomto místě (díky menší vnitřní vyrovnávací paměti, jedna se např. o Sony přehrávače) poskočí o pár sekund dopředu.

Ostatně podívejte se na DVDBase, kde článek s vysvětlením obsahuje i grafy datových toků. Docela by mne zajímalo, jak se k tomu Warner Home Video postaví. Už takhle není v očích mnoha lidí zrovna tím "klaďasem" a tohle ničemu neprospěje. Nechat vylisovat (a předtím nějak překomprimovat onen problematický úsek) druhý disk znovu by nebyl snad až tak velký náklad a pokud by byl v prodejnách vyměňován majitelům špatné verze "kus za kus", jistě by to mnoho lidé jen potěšilo. Nevím, třeba tomu nerozumín a všechno je jinak, každopádně faktem je, že rozhodně je něco špatně.

 

Ukázka z Návratu krále - Stezky mrtvých
Novozélandské televize pustila krátkou ukázku z Návratu krále, ve které Aragorn vstupuje na Stezky mrtvých. Koně se plaší a utíkají, ale Aragorn z mrtvých strach nemá... je potřeba dodávat víc? Stahujte a pokochejte se...

 

Bude třetí Pán prstenů nejlepší? - premiéra ve Wellingtonu
Zdroj: Mladá Fronta, napsala Mirka Spáčilová

Praha, Wellington Takovou slávu ani režisér Peter Jackson, novozélandský rodák, od tamní včerejší premiéry Pána prstenů: Návratu krále nečekal. "Na okamžik jsem poznal, jaké asi bylo být jedním z Beatles," děkoval dojatě fanouškům. Tvůrci trilogie, jejíž závěrečná část přijde do světových kin o předvánočním víkendu a do českých v půli ledna, kráčeli do wellingtonského kina pro 852 diváků po téměř půlkilometrovém červeném koberci. Herci Liv Tylerová, Ian McKellen, Viggo Mortensen a Elijah Wood přijímali ovace fanoušků. Na průvod obklopený postavami z filmu oděnými v kostýmech a na černých koních se podle agentur přišlo podívat více než sto tisíc lidí.

...
...

Úspěšná sága znamenala zlom v kariéře pro mnohé herce včetně Vigga Mortensena, k jehož postavě Aragorna se název Návrat krále vztahuje. "Říše je rozvrácena, trůn prázdný. Ale jak přijmout královský háv a s ním jistotu, že jste ten, koho ostatní musí následovat?" líčí režisér Aragorna. Mortensen ho srovnává s Mojžíšem či králem Artušem: "Je konfrontován se smrtí vlastní i těch, které miluje. Meč je meč, nic víc, naděje je nejmocnější zbraní." Příběh slibuje víc než tři hodiny výpravné podívané. Výtvarníci bájné Středozemě, kteří prý znají odpověd na každou otázku, jako by tam žili, slibují velepavouka, nové stvůry ze Sauronovy armády, chmurnou Stezku smrti, Černou zeď "v duchu berlínské zdi z 5. století", napůl digitální, napůl "živou" bitvu. Ale i tam prý jde víc o tváře lidí než o vřavu - aby se poselství dotklo diváků.

[Celý text najdete v dnešní (2.12.2003) Mladé Frontě nebo na stránce www.mfdnes.cz]


Koho si zahrál Peter Jackson v Návratu krále?
Jak jistě víte, specialitou Petera Jacksona je zahrát si alespoň malou roličku v každém ze svých filmů. Ve Společenstvu nám zakrkal jakožto opilec s mrkví, ve Dvou věžích si střihnul zuřivého Vrchovce a v Návratu krále bude podle všeho jedním z korzárů. A nebude sám, doprovodí jej třeba Richard Taylor a Gino Acevedo, specialisté z WETA. Tentokrát ho ale uvidíme trošku déle, s jednou z hlavních postav bojuje v úseku asi dvou minut. Bohužel tuhle scénu z verze pro kina vystřihl, tak snad na rozšířeném DVD...



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=493 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 16.04.2024 16:35:36 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------