Peter Jackson o Návratu Krále!; Další videa ze Dvou Věží - setkání s Éomerem a Faramirem (doplněno 3.12. v 19:12); Otázky a odpovědi - další sada informací o Dvou Věžích, tentokrát první část otázek a odpovědí na často kladené dotazy
Napsal: Belcarnen dne 3.12. 2002, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Peter Jackson o Návratu Krále!
V magazínu Sunday vyšel zajímavý článek, který prozrazuje mnohé o Návratu Krále! Obsahuje úryvky z rozhovoru s Peterem Jacksonem a Johnem Noblem, představitelem Denethora. V kinech ještě neběží Dvě Věže a oni už nás takhle trápí s něčím, na co budeme čekat další rok :o)

John Noble: "Denethor má vztek, že není králem, a Boromir tuto zatrpklost zdědí. Právě ta jej vede, aby se pokusil ukrást Prsten. Mým úkolem je ukázat Denethorovu lidskost. Doslova zešílí smutkem a strachem."

Uvidíme také novou postavu, kterou jsou Ústa Sauronova. Celá hlava tohoto muže je zakryta helmou a jasně uzříme jen nos a šklebící se zahnívající čelisti.

Nejspíše uvidíme i více ze Saurona. Peter Jackson říká: "Nemůžete ho omezit na obrovského pobíhajícího chlapíka s palcátem, ale taky nejde ukazovat pouze oko v plamenech. V knize je maximálně náznakový, což jej dělá poměrně problematickým pro přepracování do klasického padoucha na plátně. Ale představte si, že byste celé Hvězdné Války skutečně pořádně neviděli Darth Vadera. Tak to prostě udělat nemůžete."

Peter Jackson: "Bitvy v Návratu Krále budou větší než cokoliv, co jste dosud mohli vidět. Náš software nám dovoluje nechat na scéně bojovat 200.000 postav. Prostě si sednete, zmáčknete tlačítko a sledujete, jak se ta obrovská bitva před vámi rozprostře."

Jackson si už nyní vyhradil závěrečnou scénu celé trilogie, která se odehrává uprostřed panoramatu Šedých Přístavů, jakou svou nejoblíbenější. "Pro mne je vyvrcholením celého příběhu. Reprezentuje, co znamená dávat a co je to ztrácet. Ta scéna je pravděpodobně nejsilnějším momentem celého filmu."


Další video ze Dvou Věží - setkání s Éomerem
Něco přes jednu minutu má další z mnoha ukázek, které se v posledních dnech objevují. Tentokráte uvidíme pokračování nedávno uveřejněné scény se stopováním skřetů. Aragorn, Gimli a Legolas se setkávají s Éomerem a Rohanskými jezdci. Uslyšíme Gimliho drzé poznámky a tak podobně. Video pochází z TheArgonath.cc a mirror pro stahování zajišťuje TheOneRing.net

- TheOneRing.net (2 MB, formát Windows Media - WMV)

Tentokrát z Norské stanice pochází další upoutávka. Většina obsahu je stará, ale v závěru uvidíme nový kousek ze setkání Froda s Faramirem.
- TheOneRing.net (3 MB, formát MOV)


Otázky a odpovědi - film Dvě Věže

Jak dlouhý film je?
2 hodiny, 59 minut a 9 vteřin včetně titulků

Jak vypadá bitva s Olifanty?
Prý skvěle. Frodo se Samem z dálky sledují, jak hraničáři bojují s monstrózním nepřítelem

Uvidíme byť jen náznakem Odulu?
Ne! Pouze Glum naznačuje, že hobity mu pomůže zabít "Ona"

Objeví se ve filmu v některém z flashbacků Boromir?
Ne! Buď to byla úplná fáma, nebo jej, stejně jako Sméagola na lodičce, uvidíme až na rozšířeném DVD.

Co milostné scény? Slyšel jsem o nějakém sexu mezi Aragornem a Arwen ...
O tom si můžete nechat leda zdát. Pouze letmé polibky ve vzpomínkách a snech

Podívá se Arwen do Zrcadla Galadriel?
Ne! Také jedinou scénou z budoucnosti bude scéna  nad hrobem Aragorna, kdy truchlí nad jeho smrtelností a svou nesmrtelností.

Je ve filmu nějaká zmínka o Andúrilu?
Bohužel. Aragorn stále používá svůj starý meč. Režisér si předání skutého Narsilu nejspíš nechává až do Návratu Krále.

Odehrává se Entí útok na Železný pas v noci, nebo ve dne?
Ve dne. Uvidíme zatopení okolí Orthanku a spousty plavajících skřetích mrtvolek.

Jak zemře Haldir?
Je zlikvidován skřetí sekerou na hradbách Helmova žlebu. Aragorn mu přispěchá na pomoc příliš pozdě a vidí ho už pouze zemřít.

Jak dlouhá je bitva v Helmově žlebu?
Žádných 45 minut se nekoná. Ale i 20 minut řeže je poměrně dost. Bitva se může zdát delší, protože je přerušována pohledy na další části děje.

Jak Gandalf zabije Balroga?
Přivolá blesky, které koncentruje do svého meče, a ten pak zaboří hluboko do Balrogova těla. Ten vydá děsivý skřek, ale už mu nic nepomůže a jeho oheň vyhasne ...

Uvidíme konflikt mezi skřety z Mordoru a Skurut-Hai? 
Ano. Čeká nás asi dvouminutová scéna, ve které sledujeme jejich hádku. Skřeti touží po čerstvém mase a uvědomí si, že přesně takovým jsou hobiti. Jeden ze skřetů se k hobitům pokusí přiblížit, ale Uglúk, hlavní Skurut-hai, mu setne hlavu. Pak nabídne ostatním skřetům jeho maso! Následuje scéna, ve které hobiti prchají před jedním ze skřetů (Grišnák) a Rohirové zatím masakrují ostatní. Hobiti se vyškrábou na strom a vzbudí Stromovouse, který skřeta rozmáčkne jak hmyz.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=337 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 29.03.2024 7:55:30 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------