Co bude úvodní částí Dvou Věží?; Peter Jackson se objeví ve Dvou Věžích; Kdy bude rozšířené DVD?; WB budou vysílat scény ze Dvou Věží; Pán Prstenů na PS2 od Vivendi/Universal - jak to dopadlo?
Napsal: Belcarnen dne 25.10. 2002, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Co bude úvodní částí Dvou Věží?
Mnoho lidí naprosto uchvátil "prolog" ve Společenstvu Prstenu. Ať již fantastickým proslovem Cate `Galadriel` Blanchett či bitevní sekvencí na úpatí Hory Osudu. Ale jak budou začínat Dvě Věže? Je téměř jisté, že hlas Galadriel nahradí pro tentokrát Ian McKellen jako Gandalf Bílý. Ovšem jaké scény bude komentovat? V posledním čísle časopisu scr(i)pt, který je určen především scénáristům, najdeme rozhovor s Fren Walsh a Phillipou Boyens. Rozhovor je rozhodně velice zajímavým pro lidi z branže, ale velice skoupý co se týče vyzrazování informací ze Dvou Věží.
Časopis se tázal, zda bude v úvodu Dvou Věží něco, co rekapituluje děj Společenstva, nebo budeme vrženi rovnou do děje nového filmu.
Phillipa Boyens odpověděla: "Skoro bych řekla, že půjde o pořádný skok - opravdu drtivě vás to ponoří do děje. Nezapomeňte se předem nadechnout. Je to taková slovní hříčka. Pochopíte, až uvidíte. Ale je to jeden z nejúžasnějších úvodů vůbec - skutečný Peter Jackson."

Co si myslíte? O jaké scéně to asi Phillipa mluvila? Nejen můj tip je pád Gandalfa a Balroga do hlubin Morie a jejich ohnivý souboj zakončený ponořením do podzemního jezera ...


Peter Jackson se objeví ve Dvou Věžích
Jednou z úchylek Petera Jacksona, která je vlastní i mnoha dalším režisérům, je prosazení své osoby vždy do některé ze scén v právě točeném filmu. Peterovo cameo se samozřejmě objevilo i ve Společenstvu, kde nikdo z vás jistě nepřehlédl krkajícího opilce s mrkví v ruce při vstupu do Hůrky. V jednom z posledních rozhovorů PJ nepřímo potvrdil, že i ve Dvou Věžích zachová tradici a někde se tam mihne. Můžeme jen tipovat, jaká postava to bude tentokrát. Ani bych se nedivil, kdyby řídil Olifanta :o)


Detail říhajícího opilce Petera Jacksona


Kdy bude rozšířené DVD?
Rozšířená (4 DVD) verze Společenstva vyjde až v lednu 2003. Rozhodlo o tom na úterní schůzi vedení Warner Home Video (zatím ale ještě nebyla vydána oficiální tisková zpráva). Důvodem je to, že chtějí prodat do Vánoc co nejvíce kopií té původní verze. Jistě potěšující zpráva, že? Jedinou možností je zakoupit toto DVD například v Anglii (nejprve si ověřit, zda obsahuje české titulky).


WB budou vysílat scény ze Dvou Věží
4. prosince, 8 hodin večer ... všichni ti, co chystají příslušnou televizní stanici, budou mít možnost vidět hodinový dokument o Dvou Věžích. Rozhovory, informace o natáčení a hlavně několik exkluzivních a do té doby neviděných scén. Půjde o něco podobného, co loni vysílala ke Společenstvu televize FOX (ta pustila např. docela dlouhou nepřerušovanou scénu z Morie), jen podstatně delší. WB slibuje mimo jiné další pohled na bitevní scény. Doufejme, že všechno nové se rychle objeví ve slušné kvalitě na Internetu.


Pán Prstenů na PS2 od Vivendi/Universal - jak to dopadlo?
Tato napjatě očekávaná akční adventura viděná z pohledu třetí osoby (stejně jako třeba Tomb Raider) měla být konkurencí hry od Electronic Arts. Narozdíl od svého konkurenta slibovala, že díky licenci na knižní a ne filmový příběh bude obsahovat i postavy a místa, která se ve filmu vůbec nevyskytují (Tom Bombadil atp.). A jak to nakonec vše dopadlo? Celou recenzi v angličtině najdete ZDE.

Opravdu to vypadalo, že výrobce se bude snažit do hry co nejvíce přenést ducha Tolkienova díla. Však zde také bylo možné vidět sérii návrhů scén a postav do hry, na kterých je hodně poznat nadšení autorů. Jenže výsledek je poměrně zklamáním ...

+    výborné intro a úvodní scény
pozornost věnována často i takovým detailům, jako je nalezení Gandalfových značek na Větrově
je to "Pán Prstenů" ... a to je tak všechno

- spousta technických nedostatků (dlouhá načítání, výpadky hudby, ...)
chyby herního enginu (kamera ztrácející pohled na postavy, ...)
Prostředí jsou opravdu hezká, nádherně texturovaná, ale velmi často úplně zbytečně rozsáhlá
na jednu stranu zaměřuje hra pozornost na ty nejmenší detaily, ale na druhou vynechává extrémně důležité věci (žádné předávání darů, žádné Zrcadlo Galadriel, setkání Gandalfa se Sarumanem také chybí)
brutální změny proti ději typu "Nazgůl na své létající potvoře unese z Anduiny Sama Křepelku a hra končí tím, že jej Aragorn zachraňuje".
postavy nezískavají zkušenosti, nijak se nezlepšují; pouze jedna herní obtížnost; žádné skryté bonusy a tajná místa => prakticky nemá cenu hrát to podruhé
i s prolezením všech rozsáhlých lokací je hra dost krátká (autor recenze ji dohrál za 15 hodin)

Závěrečné hodnocení (10 - nejlepší, 1 - nejhorší):
Celková kvalita: 4
Zvuk: 5
Hudba: 3
Ovládání: 3
Opakovaná hratelnost: 2

Kompletní recenzi na tuto hru pro PC najdete na BonusWebu.

..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=315 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 20.04.2024 4:47:41 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------