Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

7.9. 2002BelcarnenJak zemře Saruman? Nabodne se kýčovitě na kolo s bodci?; Karetní hra od Decipheru i na počítačích; Série fotomontáží ke Společenstvu Prstenu; Připravujete se na Bitvu Pěti Armád?
Jak zemře Saruman? Nabodne se kýčovitě na kolo s bodci?
Jednou z první `potvrzených` dějových změn ve Dvou Věžích už byla snad před dvěma lety smrt čaroděje Sarumana. Podle všeho má nějakým způsobem vypadnout z Orthanku a nabodnout se na podivné kolo s bodci. Ostatně jak zhruba to má vypadat je vidět na následující fotografii (z natáčení s figurínou) ...


Detail ...

Ač v poslední době byla teorie o nabodnutí vyvracena argumenty typu "je to příliš velké klišé, nechat záporáka spadnout na bodce", scénáristé filmu to tak asi nevidí. Téměř jisté je, že Saruman se již neobjeví v Návratu Krále a nebude žádné Vymetení Kraje. To ostatně potvrdil i Peter Jackson na jedné z tiskových konferencí. A jisté je také to, že inkriminované kolo vedle Orthanku skutečně stát bude. Potvrzuje to poslední model od SideShow / Weta, které jsou vždy naprosto přesně podle filmu ...


Detail ...



Detail ...

Nejhrůznější alternativa celé scény před Orthankem pak vypadá asi takto:

Sarumanova hůl je zlomena a on přichází o svou moc. Stále si ale vybíjí svůj vztek mimo jiné na Červivci, kterému dojde trpělivost a místo palantíru (jak tomu bylo v knize) shodí z Orthanku rovnou celého Sarumana. Ten padá právě s palatírem v ruce a dole se nabodává na inkriminované kolo s bodci. Palatír mu vypadne z ruky a kutálí se do vod Želíze, ale toho si nikdo krom jednoho z hobitů nevšímá, protože Sarumanovo tělo prochází jakousi "magickou změnou" a postupně úplně zmizí. Inu však je to jeden z Istari. Ovšem ani Červivec neunikne. Na jeho útok proti Sarumanovi totiž bleskurychle (i když pro Sarumana již pozdě) zareaguje Legolas a zabije jej jedním ze svých efektních výstřelů z luku.

A já osobně bych ještě doplnil potlesk všech zúčastněných entů a tak trochu znechucené výrazy všech těch, co milují knihu. Inu uvidíme, třeba to v kině bude vypadat dobře. A nebo to celé je jen humbuk a Saruman zemře úplně jinak. Každopádně tato verze s nabodením je více než pravděpodobná ...


Karetní hra od Decipheru i na počítačích
Už je tomu tak. Decipher ve spolupráci s Worlds Apart Productions brzy začne pracovat na převodu oblíbené karetní hry na obrazovky našich počítačů. Hrát bude možné jak proti počítači, tak se spoustou dalších živých spoluhráčů přes internet. Fandové Magic The Gathering už asi vědí, jak by zpracování hry mohlo dopadnout. Od obyčejných "karet na počítači", až po hru ve stylu Heroes of Might & Magic, kde právě a jen souboje jsou řešeny přes kartičky. Druhá možnost je, jak asi sami uznáte, mnohem lákavější. Inu nechme se překvapit.

Jak vlastně ty karty vypadají?
Série fotomontáží ke Společenstvu Prstenu
Možná si vzpomínáte na ujetou recenzi Společenstva z webu Something Awful. Pokud ne, zde je malý úryvek ...

Potom, co se Frodo s kamarádama vydaj na cestu (jako Společenstvo prstenu), Gandalf se sřetne s černym čarodějem Sarumonem v jeho čarodějnický pevnosti. Tam je fakt drsná bitka a Gandalf skoro umře. Nakonec je zachráněnej obrovskou můrou, kterou kouzlama donutí, aby plnila jeho rozkazy. V knize vysvětlujou všechno okolo tý můry, ale ve filmu ze vynoří zničeho nic a nikdo neví, proč mu pomáhá zrovna obrovská můra. Gandalf se k nim vrací, aby jim pomoh dostat se do trpasličího města a následuje několik bojů se smečkou krvežíznivejch skřetů. Nakonec jsou skřeti poražený, ale objeví se větší hrozba v podobě Balroga, velkýho ohnivýho démona připomínajícího Diabla z Diabla I. Gandalf se obětuje a bojuje s Balrogem takže ostatní můžou utíct, je to fakt machr! ... [celý text]

Tento text musí myslím úplně stačit na to, aby ste si o dotyčném webu udělali svůj obrázek. Posláním jeho autorů je naštvat příznivce určitého tématu. V rámci takzvaných "Photoshop Fridays" si vzali za téma opět Společenstvo. A podařilo se jim vytvořit několik opravdu moc povedených vtípků! Co víc psát, prostě si je prohlédněte sami ...


Náhled na celý set


Připravujete se na Bitvu Pěti Armád?
Jak jsem již informoval dříve, skupina z diskusního fóra na tomto webu se společně chystá zúčastnit Bitvy Pěti Armád. Jde o další tolkienovskou dřevárnu, kde budou válečníci z těchto stránek bojovat za slávu vybraných stran (inu přiznejme si to, ne každý může být ušlechtilý elf - i skřetů je třeba). Počítáte i Vy s účastí? Sejde se nás jistě hodně, pochodovat pod standartou JCsoftu můžete také. Plánování celé akce, jakožto i důležité rady ohledně výzbroje a výstroje, najdete v místnosti o dřevárnách a LARPech právě na zdejším fóru.

Bitva Pěti Armád se koná 27. - 29. září nedaleko Guntramovic, asi 4 km od Krnova (okres Bruntál). Více informací najdete na oficiálních stránkách http://www.mujweb.cz/zabava/ameba/bpa2002. Pravidla pro zbraně a boj jsou standartní stanovená FASem. Najdete je na www.csfas.org.

Času je stále ještě dost. My už pilně ostříme meče (vrstev kobercovky přibývá) a kováme štíty (dřevo je polepováno kobercem). Nemusíte se bát, nikdo vám tam neublíží. Skoro jistě. Možná ... :o)
[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Aninulain, přidáno 16.2. 2003 18:54:43
Belcarmen:Souhlasim...
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 14.9. 2002 22:55:47
Maddie: ok, budu sobecký :)))
MaedhRos, přidáno 14.9. 2002 20:45:18
Belcarnen: Ber to tak... Zas bude pár představ, věcí a momentů, které film přinejmenším na čas nevezme NÁM, co jsme knihu už četli...;-)))
filipa, přidáno 11.9. 2002 7:44:29
tak na tú kartovú hru sa teším, dúfam že nebudem sklamaná. poznám totiž tie zberateľské a sú dobré
efča, přidáno 10.9. 2002 9:12:20
2 Bel:
Neboj, hodně lidem, který knihu vezmou do ruky právě quli filmu (cha, už na dálku poznám, kdo v tramvaji čte Tolkiena - je jich docela dost), zůstane ještě pár možností, jak a kde uplatnit vlastní fantasii. Jsem toho zářným příkladem :-))

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 9.9. 2002 21:21:20
Maddie: to je asi rozdíl mezi námi dvěma. I já ty dějové změny chápu a film si užiju s tím, že je to "jen film" a kniha je prostě kniha. Ale bohužel stále jsem se ještě neoprostil od "tesknění po nocích" :) Prostě je mí líto spousty věcí, které ten film vezme lidem, kteří knihu nikdy nečetli ...
Nienna, přidáno 9.9. 2002 20:58:05
Že nám nevymetou Kraj je opravdu škoda. Ale mezi námi..P.Jackson se z toho může vylhat strhující Odulou, famózností Stezek mrtvých a o Pellenorských polích ani nemluvím. Zkrátka má šanci, na odpuštění. Ale co. Uvidíme...
MaedhRos, přidáno 9.9. 2002 7:12:24
...ať se nabodne... Klišé jsou oblíbená mj. i proto, že jsou efektní. Nejhrůznější alternativa zde popsaná mi přijde zcela přijatelná a netvářím se znechuceně, přestože knihu skutečně miluji nekriticky. Kniha je kniha, film je film, a to nikoli umělecký, nýbrž solidně řemeslný, takže nevidím ke znechucení důvod. Už jsem se dávno smířila s tím, že ledacos, co bych ve filmu ráda viděla, v něm nebude a ledacos, co by tam nutně být nemuselo, tam bude. K Top Dollarovi nabodnutí na chrlič sedlo a Vráně neuškodilo, hádám, že Saruman je přesně ten typ záporáka, kterému to na bodcích bude náramně slušet, a PP jakožto FILMU to také nijak výrazně neuškodí, přestože knižní verze a vůbec celé vymetení Kraje je o něčem zcela jiném (lepším...;-)).
Ani vymetení Kraje samotné ovšem nebudu ve filmu postrádat. To, co dělá PP skutečně působivým dílem, jsou Šedé přístavy. Vymetení kraje je perlička navíc a do filmu se IMHO "nevejde". Působila by v něm dle mého podobně cizorodě, jako (rovněž vynechaný) Tom Bombadil. A upřímně, nedivím se tak docela, že takto "cizorodě" působila na Jacksona už během čtení, byť já jeho nechuť k Vymetení Kraje nesdílím.

wooloong, přidáno 8.9. 2002 11:52:03
A když si vzpomenu na onen rozpadající můstek v Trpasluji z filmu, jde mi ze Sarumanova konce mráz po zádech. :-/
wooloong, přidáno 8.9. 2002 11:50:24
Některé fotomontáže se povedly opravdu skvěle!
Ze Sarumanova konce je mi opravdu smutno. Něco takového si Tolkien skutečně nezasloužil. Souhlasím s Nenymirem, že film přijde o velmi významný moment.

Robacco, přidáno 8.9. 2002 11:22:17
Ano, fotomontáže jsou boží - hlavně Saruman s tou bublinou:o)
Nenymir syn Nemirův, přidáno 8.9. 2002 11:19:04
Pro mě osobně bylo podříznutí Sarumana Červivcem jedním z nejsilnějších momentů. No co asi se myšlení Amíků nemění :--).

Za všechny západní hraničáře se omlouvám. Dle současncýh zpráv nikdo nemůže dorazit do bitvy. Jsme příliš zaměstnáni vlastními problémy a obávaným každoročním útokem záplavy poviností v tento čas.
Ať vás na vaší cestě provází světlo

Nenymir syn Nemirův, kníže západních hraničářů

Ruby, přidáno 8.9. 2002 10:46:56
No jo, myslim, že Saruman se nabodne, ať se nám to líbí nebo ne...
Karetní hra je docela povedená.
A ty fotomontáže jsou bóóóží! :o))))

Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist