Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

3.4. 2002BelcarnenVýročí těchto stránek aneb „Už vás tu otravuji dva roky“
Ne! Neudělám to! Nesmím, znovu ne. Je to silnější než já … I amar prestar aen. Jako by tpopovídámo bylo včera, když jsem psal článek o prvním výročí těchto stránek. Čas se neúprosně žene kupředu, a tak vás nyní budu otravovat článkem k výročí druhému. Možná se divíte, že loni jsem text uveřejňoval koncem dubna a nyní to dělám na jeho začátku. Skutečné datum "spuštění webu" je poněkud sporné a považuji za něj celý duben. Tak ať se to trochu vystřídá.

Nikdy bych nevěřil, kolik se toho může udát během pouhého roku. Kolik nových lidí se zde objeví, jak pár desítek kilobajtů textu a naprogramovaných skriptů dokáže zamotat osudy mnoha lidí, a ne nejméně tím mým. Ale svět už je takový. Vždy vás dokáže překvapit, zklamat. Připravit vám spoustu nečekaných situací a donutit vás řešit je, nebo se vzdát. Svět už je takový. Web je součástí tohoto světa a řídí se naprosto stejnými pravidly.

Vezmu všechny ty důležité a zlomové události za poslední rok života webu postupně. Doba od května do června se nesla především ve znamení budování části věnované filmu Pán Prstenů. Koncem června došlo k přestěhování celého webu na naprosto nový hosting. Tento krok byl učiněn po sérii neskutečných výpadků a problémů s provozem. A to nemluvím o nepříjemné události, kdy (do této doby neidentifikovaný) nějaký "obdivovatel" zlikvidoval obsah všech databází těchto stránek ve snaze srazit je na kolena. Data byla obnovena ze zálohy jen proto, aby byla o pár desítek minut později zlikvidována znova. Rezignoval jsem. Byl pevně odhodlán s tím seknout. Na návštěvníky webu začalo vyskakovat podivné okénko s mým proslovem a důležitou informací - web pořádně nejede a taky nepojede kdo ví jak dlouho. A pak mi přišel jeden mail … "Číst ten text na stránkách je horší, než koukat na tvé jméno na náhrobku. Ale vím, že až v pondělí přijdu, zase si na chatu a fóru." O pár desítek minut později jsem na mail odpovídal něco ve smyslu, že lidé z webu mne znají lépe než se znám sám. Stala se totiž jedna velice příjemná věc. Administrátor nového hostingu v čase mezi obnovením a opětovným sestřelením dat provedl jejich zálohu k sobě. A tak, během pár hodin, web naběhl nejen se všemi daty, ale i na novém místě, kde funguje dosud a stěhovat se nehodlám.

V průběhu prázdnin se vše tak nějak pomalu vyvíjelo. Nedocházelo k žádným zásadnějším změnám, ale pozorný návštěvník viděl pozvolný růst. A pak .. se stalo spoustu věcí. A najednou, na celý týden, web přestal fungovat a na obrazovce se místo něj skvělo pouze něco takového. Žádný útok hackera, žádné technické potíže. Mé vlastní rozhodnutí a dočasná … jak to říct … psychická indispozice. Snaha něco si dokázat, s něčím se vypořádat. Týden. A po něm následoval tento článek a opětovné spuštění všeho v původní podobě. A víc než to! Rozvoj, který web zaznamenal, se nedá porovnat s žádným obdobím předtím. Zaměřil jsem se především na co největší aktuálnost a obsahovou bohatost webu o filmu Pán Prstenů a přeměnu poměrně primitivního diskusního fóra v pokročilejší systém. Dnes už mohu říci, že se tento krok vyplatil. Na diskusním fóru funguje bezvadná komunita lidí, která pravidelně pořádá srazy "v reálném světe", organizuje virtuální školu čar a kouzel, debatuje na desítky všemožných témat. A LOTR web? Fenomén sám o sobě. V dnešní době jde spolu s oficiálním internetovým partnerem filmu o nejnavštěvovanější stránky věnované tomuto tématu u nás. A když zrovna nekonkuruje šílenostem jako soukromé deníčky postav zaměřené na jejich homosexualitu či stovkám fotek vytežených z ukázek, stojí si více než dobře. Sami můžete vidět denně hromady nových komentářů k článkům, fotografiím či recenzím. O snaze psát co nejvíce a co nejaktuálnějších článků a uveřejňovat zajímavé nové fotografie nemluvě. Právě LOTR stránky jako vlajková loď celého webu mají od března nový design a opět si myslím, že tento krok byl jen ku prospěchu (viz. výsledek ankety o designu a článek o změně).

Všechno tohle pro mne znamená strašně moc. Investují do webu poměrně dost peněz a co je mnohem "horší" také spoustu času. Specielně o problémech s financováním tohohle všeho jsem nedávno napsal tento text. Uvidíme, zda se něco změní. Ale každopádně - baví mne to! Dělám to nejen ze snahy podávat vám informace které vás zajímají, ale také pro sebe. Je to způsob života, jako pro některé co já vím jízda na motorce nebo hraní divadla. A je to život někdy trochu hektický, někdy šíleně lezoucí na nervy. A častěji naplňující člověka příjemným pocitem, když sleduje organizaci webového srazu, nová vznikající přátelství, snahu lidí inspirovaných díly jejich kolegů psát vlastní povídky či básničky, …

Děkuji. Děkuji všem návštěvníkům těchto stránek. Nebýt vás, byla by všechna tahle práce asi úplně zbytečná. Díky vám má tenhle web smysl, stále ještě existuje a tak vůbec je tím, čím je.V závěru článku zmíním pár jmen. Obvykle jde o lidi z diskusního fóra či aktivní "komentátory" na LOTR webu. Ač články zde píší převážně jen já, právě oni jsou pilíři toho všeho - oni tvoří tu báječnou komunitu webu JCsoft`s Fantasy … a vlastně nejen webu. Určitě jsem na hromadu lidí zapomněl a tímto se jim omlouván. Ale vy víte, že do té skupiny patříte taky.

  • Kanyapi … Nejsou žádné hranice ani omezení, Neo …
  • Yenna … If you see me falling, will you be there ?
  • Ruby … "Nejsi náhodou Belcarnen?" :o)
  • Monster … snad neskončí všechny paralely stejně jako pro mne
  • Garion … stále ti dlužíme za benzín na Brněnský sraz :o)
  • QCPX … magnát v počtu místností a příspěvků :o)
  • Disease … asi bych ti měl vrátit FairyLand, že? :o)
  • Andre, Tinúviel, Kin, Melian, Desgenais, Milmor, Shackal, Renno, Punkerka, Ymber, Marwin, Megajohn, Tragos, Loinkama, Aelirenn … kde by bez vás bylo fórum …
  • Calis, Rían … škoda těch chat-sessions …
  • Neuron … "Na fóru bych si asi neměl o čem povídat" :o)
  • Celebrin Edhel … elf a organizátor povídkové soutěže …
  • Namarie, Wan, Culrodwen … má drahá Zmijozelská kolej …
  • Ellanor … spolu s Garionem dvorní fotografové :o)
  • Loen … kde by bez jejího nakopnutí byl první sraz? Mimo jiné …
  • Evita … relikt minulosti … chat tě postrádá … taktéž mimo jiné
  • (v)Eru … díky za překlady a fajn komentáře
  • Lollitka … jen víc recenzí :o)

Napsal: Jan "Belcarnen" Čeřovský dne 3. dubna 2002
E-mail: cerovsky@jcsoft.cz

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

(v)Eru, přidáno 3.3. 2003 12:20:39
Jů, co všechno se může stát za 1 rok...:)
Lollitka, přidáno 15.4. 2002 14:24:26
Jé, tak dík, objevila jsem to tu až dneska. Recenzi... no tak jo, přidám ještě nějakou myšlenku.
Luciana, přidáno 15.4. 2002 12:43:45
Ehm. Nevím co mám říct aby to vystihlo jak moc mám tenhle web ráda. Tak snad..ehm...DÍKY! Je vidět, že spousta lidí ho má ráda stejně jako ty, Bele. Takže: hodně štěstí v dalším roce!
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 14.4. 2002 23:48:49
rrr: teď jsem to testoval a všechny fungují tak jak mají, zkus to ještě jednou. Napsal bych ti mail, ale vyplnil jsi neplatný ...
Magdaléna, přidáno 14.4. 2002 20:13:05
Na tomhle webu jsem denne. Kvůli tobě se ještě stanu závislá!!! Fakt skvělí. Nevím co bych ještě řekla. Třeba: blahopřeji, jen tak dál, lepší web jsem ještě neviděla, úžasný, ale to tady už všichni řekli. Nemúžu nic dojemnýho vymyslet. Hmmmmm....... počkej..... už to mám! Všichni tě máme moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc a moc rádi!!!
Fanaurwen, přidáno 11.4. 2002 9:17:21
Díky.
desgenais, přidáno 9.4. 2002 19:08:14
Ad Yenna: A na srazu ti tu písničku klidně zahraju na klavír, když seženeme zpěváka a hromadu kapesníků na utírání slz.
Andruiel, přidáno 8.4. 2002 11:39:35
Ráda bych se chtěla přidat k Tvým gratulantům. Tvoje webové stránky jsou velmi a velmi dobré. Ať se Ti pořád dělají lépe!
Yenna, přidáno 6.4. 2002 14:31:00
...
I''ll take your part
When darkness comes
And pain is all around
Like a bridge over troubled water
I will lay me down
...

Já vím, že se tu všichni opakujeme ... DÍKY :o)

Celia, přidáno 5.4. 2002 20:44:08
Bele, jesteeeee:) Tyhle stranky jsou vazne moc fajn, porad naky novinky, postrehy a fotky (a casto velmi zabavne komentare:) ) Tem par ostatnim webum, na ktery jsem se jen tak pro srovnani jukla, nak chybelo to zapaleny fanouskovsky nadseni a az takova ta rodinna atmosfera, co je tady. Jukat dal nema smysl:) Takze hodne elanu, zdaru a ctenaru!
Arteal, přidáno 5.4. 2002 20:12:58
Ano,musím se taky připojit gratulacím ,protože JC je web kam se vždy vrátím,je to tu skvělé.Nechávám se otravovat už asi rok,ikdyž sem tu moc dlouho nebyl(modem) a mnoho se změnilo a byly to skvělé změny a není co dodat "Tyto stránky jsou nejlepší z fantasy a já na ně nikdy nezapomenu a já vím že teď nějakou dobu nebudu mýt internet po ruce a chtěl bych takhle rozloučit na nějakou dobu se všemi mými kamarády zde".A určitě na tenhle web zamířím jak budu zase "připojen".Díky za cše Bele.
Gimli, přidáno 5.4. 2002 18:22:00
Ano, i já se přidávám k díkům!!! Zůstaňte takle dobrý a svět bude v Pohodě!
petruschka, přidáno 5.4. 2002 18:22:00
...gratuluju a dík za všechno, co tady děláš
glum, přidáno 5.4. 2002 15:06:50
tahle www je moje nejoblibenejsi ;-)
Scalex, přidáno 4.4. 2002 23:41:46
I já se přidávám k díkům za tyhle stránky i za bazar knih, který je také super.
Shackal, přidáno 4.4. 2002 22:29:17
No vida, tak už dva roky...
Bravo, Bele, jen tak dál a drž se!!
Hmmm...podtitulek "Už vás tu otravuji dva roky" není tak úplně přesný...spíš si měl napsat: "Už vás oblažuji dva roky"...

Ivetir, přidáno 4.4. 2002 21:12:20
Vzlyk...jak dojemné...no co dodat k těmto stránkám...prostě TOP!
Byv, přidáno 4.4. 2002 20:53:41
Je to první stránka, kam se po připojení dívám. Dík
Veronika, přidáno 4.4. 2002 20:48:10
Blahopřeji!! Doufám, že Ti to nadšení vydrží ještě alespoň další dva roky.
Dodatečně též děkuji za Valentýnku, moc jsi mě pobavil. Díky

Míšánek, přidáno 4.4. 2002 12:19:35
Kdyby nebylo takových lidí, jako Ty, Belcanere, nikdy bychom se na Pána Prstenů v kině nepodívali a myslím, že by ani knížka nevznikla. Nekonečné díky všem, kteří se dokáží pro skvělou myšlenku zapálit a věnují se jí bez ohledu na to, co z toho budou mít.
Pip, přidáno 4.4. 2002 11:09:00
Diky za vytrvalost a nadseni. 7506...... ;-)
Eltharion, přidáno 4.4. 2002 7:54:12
Já už tenhle web navštěvuji přes rok. A i když jsem se doposud do žádné diskuze nikdy nezapojil, teď se poprvé vyádřím. Díky, Bele. Díky za všechny ty kvanta informací, za všechny názory a postřehy i všem pravidelným debatníkům za jejich názory. Dělejte dál nejlepší webovou stránku všech dob...
(v)Eru, přidáno 3.4. 2002 22:55:10
Myslim, ze pokud to nezapichnes, budes mit porad vic a vic nadsenych "zakazniku" (dalsi minimalne dva roky mas o praci vystarano). Ty uz svuj maly Prsten mas a preju ti, at ho doneses hodne daleko :o)
TINÚVIEL, přidáno 3.4. 2002 21:53:23
Co dodat?Prostě:"Jen tak dál,Bele:o)))"
Lescou De Lanien, přidáno 3.4. 2002 21:30:17
Všichni se tu máme prostě rádi a jsme velcí kamarádi. :-D
Bele moc dik že se staráš o tyto stránky a tim zároveň i o nás.Přeji těmto stránkám nejmíň dalších takových krásných vnoha let.Moc díky Bele.
Lescou De Lanien

typek, přidáno 3.4. 2002 20:55:41
jo víme. ale jak si jednou řek'',mám moc dlouho přezdívku. takže by tam teď zabírala moc místa,je mi to jasný ;-D nééé,teď vážně-doufám že se web bude i nadále rozrůstat,protože tím se rozrostou i řady jeho návštěvníků. a tak je to správné
FlyCyber, přidáno 3.4. 2002 20:46:50
Blahopřeji!!!!
Nifredil, přidáno 3.4. 2002 19:13:23
Všechno nejlepší!
Andre, přidáno 3.4. 2002 19:13:19
Každé výročí má něco do sebe:o),a tohle dává prostor k tomu abych řekl, že na počátku stálo vůbec to, že jsi to rozjel a tím to vše umožnil,takže ten základní tmelící faktor je tvým dílem BELE a za to ti DÍKY:-)
desgenais, přidáno 3.4. 2002 18:43:11
Jsem zvědav, co budeš psát za rok, dva, tři....
Kacenka, přidáno 3.4. 2002 16:04:24
Já zacala tvé stránky navštěvovat někdy od října minulého roku. Jako milovník knih Tolkiena jsem se nemohla dočkat zpracování filmu a tak jsem byla zvědavá. Poznala jsem tak, že existuje spousta lidí, kteří se nebojí snít a to je úžasný pocit. A taky doufají jako já....
Goldberry, přidáno 3.4. 2002 15:21:40
Tyhle stránky jsem objevila teprve před třemi měsíci a od tý doby je navštěvuju téměř denně. I díky nim jsem objevila žánr, který mi do té doby zůstal utajen: fantasy. A jsem Ti za to moc vděčná, Belcarnene. Díky.
MEGAJOHN, přidáno 3.4. 2002 14:57:25
Zmen bylo hodne, ale jsem rad ze k lepsimu
Númen, přidáno 3.4. 2002 13:34:49
Sem na tom stejně jako ty ostatní přede mnou a jen tak se nevzdám:-D Za rok už tu budu možná taky známá jako ty lidičkové nahoře:-DDDD Jo,ale mám malou připomínku...deníčky sou super.
Hilka, přidáno 3.4. 2002 13:16:55
Jsem na tom stejně jako předchozí pisatelé...tyhle stránky znám asi tři měsíce a musím říct, že jsou skvělé, skvělé a skvělé. Díky za ně.
Dana, přidáno 3.4. 2002 12:58:49
Taky jsem Tě našla poměrně nedávno, ale každopádně tyhle stránky navštěvuji denně několikrát a těším se na každý nový článek, každou novinku. Hodně zdaru do dalších let! :-))
Elleth, přidáno 3.4. 2002 12:42:35
Je to úplně nedávno, co jsem objevila tyto stránky. Ale chci říct, že se vždycky nemůžu dočkat, až zde objevím něco nového. Že jsem ráda, že můžu potkat (i když zatím jen na netu) takové lidi, jako jsi Ty, Belcarnene, a samozřejmě i ostatní nadšence. Jednoho v tom dnešním světě potěší, že "postižený"-čímkoli- není sám.
wooloong, přidáno 3.4. 2002 12:32:56
Já se od tebe nechávám otravovat asi jen dva měsíce a doufám, že se zde budu moct otravovat ještě hodně dlouho. Moc mě to baví!!!:-):-):-):-)
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist