Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Pevnost
UNREAL EDITOR
Gameplanet
Abarin DrD
SFK Palantír
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1828 lidí

Celkem návštěvníků
14785714

English version here

Nejen o víně vážně i nevážně...



[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

23.1. 2004 10:57:11ČardaJá a kniha: Eetl nikolikrát nejen ji, ale i další díla JRRT
Říká se- do třetice všeho dobrého i zlého. A v tomto případě se naprosto jednoznačně jendá o "to dobré".


Nebudu srovnávat jestli je NK lepší než SP či DV, protože jakmile sem viděla NK, spojily se mi všechny tři filmy dohromady a už je neberu zvlášť, ale pohromadě tak, jak koneckonců patří k sobě. Takže když to napíšu blbě tak NK mě dostal stejně jako SP i DV, i když to už, pravda, nemohl být takový šok jako když sem poprvé viděla SP (to
sem na něco takového vůbec nebyla připravená, a co se týče všelijakých příprav před
SP, a tak, tak sem jedině viděla v kině upoutávku na film, a jinak nic, ale to sem až tak nepatří), prostě, i když to už nebyl takový šok, stejně sem na 3 a půl hodiny byla úplně mimo. (no tak abych byla přesnější sem značně mimo ještě teď :o) a to sem byla na filmu před dvěma dny. Jestli to bude trvat, obávám se, abych se na diplomovou práci nepodepsala Pippina :o), ale to už zase odbočuju)


Takže kdybych měla vypočítávat co se mi všechno líbilo, bylo by to na hodně dlouho, tak jen to co se mi teď nejvíc vybaví. (a nebude to asi postupně, tak jak to šlo ve filmu)


- a kým jiným bych měla začít než Pipinem, že. :o)
Pipin s Palantírem: viděla sem tu ukázku, na kterou tu byl odkaz a přišlo mi to divné, jak tak sebou házel a tak, když sem si to podle knížky představovala trochu jinak, ale ve filmu mi to ani nepřišlo.
Předtím vlastně ještě u přivítání Gandalfa a ostatních :o)
Pipin v Gondorském (nemůžu si pomoct, ale ten oblek mu tak sekne :o)), a samozřejmě když zpívá Denethorovi (a to už sem to znala ze soundtracku, nevím co by to se mnou udělalo, kdybych to vůbec nečekala! zpívá úžasně, (na sobě ten oblek :o)) a do toho střihy se záběry na ostatní místa... ), prostě toho Pipina miluju :o) (a taky jak zachránil Faramira, rovnou do ohně pro něj skočil :o). No jo, už mlčím. :o))

- příjezd Rohanů na Pelennor (měla sem co dělat, abych se udržela a nezačala vykřikovat- Rohan do toho! zabte je! apod. :o) (no ale vážně)

- Aragorn & Mrtví- hrozně se mi líbilo, jak Legolasův šíp krz toho krále prolítl jak nic, ale o Aragornův meč se zarazil.

- taky bylo úžasné, jak přijely lodě, ale místo korzárů se přes okraj lodě ladně přehoupl Aragorn. :o)

- jak se Sam opět všude objevil včas :o) ("...a to bylo za Kmotra!" :o)) Další úžasný hobit. :o) (chudák se na těch schodech "pěkně" rozmázl)

- Pukliny osudu, zničení Prstenua Sauronův konec (jak sebou to Oko hezky cukalo :o)) a orlové. (naprosto mě dostalo, jak tam pro ně přiletěli, čekala sem jak je drapnou a oni zatím vždycky tak hezky zpomalili a jemně je chytli do pařátu... nádhera) A myslím i orly, jak bojovali s nazgúly. Taky bylo pěkné, jak byl zničen Prsten, "naši" viděli, že se všechno hroutí, začali se radovat a tak, a pak jim najednou při pohledu na běsnící Orodruinu došlo, že Frodo (a Sam) jsou TAM.

- samozřejmě korunovace, a jak pak všichni před hobity poklekli. Líbí se mi, že tím nebyli poctěni jen Frodo a Sam (jako v knize (Chvalme půlčíky, chvalme je velikou chválou; či jak to tam přesně je)), ale všichni čtyři.

- jo, to mi připomělo předtím, jak se Frodo probral a postupně tam všichni přicházeli- to bylo moc hezké, a jak to bylo vlastně beze slov (spíš pro diváka, ale ani oni tam myslím taky moc nemluvili nebo jo? no to je jedno). (stejně jako to bylo (zase víc pro diváka) beze slov, když se začala hroutit Sauronova moc a všichni se radovali, že je Prsten zničen.)

- mockrát sem přemýšlela, jak asi ve filmu vyřeší ten závěr, kde je odjezd do Přístavů o kus později než návrat do Kraje, a ono to šlo tak jendoduše- prostě Same, dnes je to přesně čtyři roky od Větrova a basta. :o) (taky bylo hezké, jak byl od korunovace postupně záběr dál až z toho byla mapa, a při komentáři kamera klouzala po mapě až "nahoru" ke Kraji.

- a samozřejmě Šedé přístavy ("Je čas, Frodo."/... "Jak to myslíte?"...) a Samův návrat domů.

- mmch, to mi připomělo- taky z filmu tak radostně lovíte věty, které sou víceméně přesně z knihy? Mě vždycky tak zabylo tak mile, když sem nějakou zaslechla. (jako třeba u toho návratu- "Nemůžeš být pořád roztržen na dvě půle, Same..." nebo když jedou do Šedých přístavů a Bilbo se Froda ptá na "svůj satrý prsten, co mu kdysi dal", tak sem napjatě čekala, až Frodo řekne, že ho ztratil. (a taky že řekl! :o))

- a ty závěrečné titulky- já to vůbec netušila! ale připadlo mi to takové miloučké, jako malé rozloučení... (no, to už zase plácám)


Tak, to sem myslím zmínila všechny ty "své" hlavní momenty, kvůli kterým nezůstane jen u jedné návštěvy kina. :o)


Našly se pravda i dvě věci, které mi tak docela nesedly, i když se tady jedná o mnohem menší "detaily" než Faramir v DV.

A to: "Tak odchází Denethor, syn..." Já nevím jak komu, ale mě to přišlo dost cynické (ehm, doufám, že to je to správné slovo)

a za druhé: když Odula bodla Froda. Nevím, jak působí takový Odulin jed (:o)), ale představovala sem si spíš, že sebou hned sekne, než že začne slintat.

(ne, Aragorn, kterak chňapl po Arwen na korunovaci, mi opravdu nevadil :o) (to jen že sem někde četla, že to někomu vadilo))


A nedá mi to abych ještě nezmínila, okamžik Gandalfova převzetí velení, to už zase v dobrém. :o) ("Ustupte, zachraňte se!"... Rup! Rup! Rup!... "Vraťte se na své pozice!" :D (bohužel, to nejsou přesné citace, holt viděla sem to zatím jen jednou :o))


Stejně jako i v minulých, i tady se mi velmi líbila krajina, záběry kamer (takové ty nájezdy z výšky prostě miluju :o)), prostřihy (nebo jak se to říká) mezi různými místy, kostýmy (čím dál víc mě fascinujou nejrůznější detaily, kterých si člověk ve filmu pořádně ani nevšimne, no, ti lidé si s tím vyhráli... ne, já ve filmu nehledám nejrůznější chyby a omyly filmařů- jak sem to tak napsala došlo mi, že i když je konec- všechny tři díly sou natočeny a už sem je i (i já! :o)) viděla, (a už tak nemám na co se těšit, ponevadž DVD nevlastním) pořád se v nich budu mít na co dívat, protože těch detailů je tam spousta... ), ... a samozřejmě hudba. Chtěla sem k ní ještě něco víc napsat, ale nějak to nejde, tak to zkusím aspoň krátce. Patří tam, je úžasná a živá.

A ještě poznámku k závěrečné písni. Vlastně ke všem třem. Je úžasné (nebo aspoń mě to tak připadá), jak se každá hodí k tomu "svému" filmu, k jeho náladě. "May it be" je taková milá, plná naděje a víceméně jistoty a síly, "Golum´s song" je stejně jako druhý film naopak plná beznaděje, a "temnoty" (zvlášť to "You can never go home" je dost depresivní :o)), a nakonec "Into the west"- závěr, splněný úkol, zachráněná zem a rozloučení se slzami, které ale nejsou špatné...


Zkrátka. Je to celé, úžasné dílo, na kterém si dalo záležet hodně lidí, a že to dělali s láskou je myslím vidět všude v celém filmu, a tak můžu říct: Díky, Středozem žije!


(omlouvám se za ten poněkud vzletný závěr, ale lépe sem své pocity vyjádřit nedokázala. Kniha je (pro mě) pořád nejlepší, ale film je jedním z jejich Dodatků a patří do ní...)
 10/10 [Celkové hodnocení]
 
 10/10 [Vizuální dojem]
 10/10 [Hudba]
 10/10 [Herecké výkony]
 10/10 [Zpracování zmin oproti knize]
[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

Oznámkujte recenzi (jako ve škole)

1

2

3

4

5

PurePeraw, poidáno 30.10.2023 1:32:01
<a href=http://viagr.mom>viagr a commercial</a> Survivin Splice Variants in Arsenic Trioxide As 2 O 3 Induced Deactivation of PI3K and MAPK Cell Signalling Pathways in MCF 7 Cells
zLoBQA, poidáno 10.08.2023 9:22:42
<a href=https://cials.cfd>onli ne cialis pharmacy</a> Anyways, let me know how your doing and any news
JudithLaw, poidáno 29.4.2017 19:23:47
wh0cd312740 <a href=http://buypropecia2017.co m/>Buy Propecia</a>
DorothyLaugh, poidáno 3.3.2017 10:03:47
wh0cd606974 <a href=http://sildenafilcitrate2 017.com/>SILDENAFIL CITRATE</a>
DorothyLaugh, poidáno 22.1.2017 21:24:27
wh0cd606974 <a href=http://cialis5mg.site/> ;cialis online uk</a> <a href=http://lexapro10mg.click/ >lexapro 10mg</a> <a href=http://metformin-online.p arty/>metformin online</a> <a href=http://buyzithromax8.top/ >buy zithromax</a> <a href=http://methotrexatecost.c lick/>methotrexate drug</a>
asfaloth, přidáno 13.2. 2004 12:34:58
Milá Čarda, veľmi milá recenzia- to je slovo, čo ma napadlo, keď som ju dočítala. Presne sa k tebe hodí. Je fajn vidieť, že sa nájdu fanúškovia...hmmm...povedzme oslobodení od pocitu krivdy, ktorým sa všetky 3 časti zlejú do jedného príbehu a ich pocity z neho sú príjemné. Verím, že mne sa podarí prehryznúť cez niektoré "veci, ktoré mi v kine priam vyrazili dych a nemôžem si pomôcť...veru mi vadia doteraz. Ale čo už so mnou, keby sa ma niekto aj o polnoci spýtal, čo si myslím o filme, pěla by som chválu...jisstě,jisstě :-)
Čarda, přidáno 23.1. 2004 10:59:15
Jejdanky, ty mezery mezi sloupky sou nějak velké, omlouvám se. Taky za tu délku... :-o
[ Všechny komentáoe ]

Diskuze etenáou na tichto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých poíspevku a nenese za ni zodpovidnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv poíspivek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentár:

Přepiš heslo   --> 




Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Hry
Návrat krále a další hry na PC, PSX i PS2



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!