Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
2002zy
Stránky o Dračím Doupěti
FantasyGalerie
MusicZone
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1165 lidí

Celkem návštěvníků
14948283

English version here



[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

16.1. 2004 20:00:34GlumíkJá a kniha: Tolkien-šílenec (etu vše stále dokola,sbírám obrázkové publikace,...)
Když to začalo a když to chvíli jelo, myslela jsem si, že je to nějaká sranda. Prostě jsem nemohla uvěřit tomu co vidím. Úplně tam chyběla Sarumanova část, taky Eowynina a Faramirova, Frodo a Sam se rozdělili....nemůžu uvěřit že po prvních dvou filmech, zvlášť Společenstvu, který bylo tak opravdový a dokonalý, natočil Peter J. něco takovýho.Začalo to už na začátku, s Deagolem a Smeagolem, který vypadal jako retardovaný pošuk, a příšernou scénou s Aragornem a Arwen v Gondoru to skončilo. P.J prostě dokázal jedinou věc-že se dá něco tak krásně načnutého tak lehce zkazit. Byla to přeefektovaná slátanina - viz Legolas a olifant (HRÚZA která hodně vypovídá o IQ režiséra), která se ani trochu nepodobala knize a ztratila všechny pointy a zásady! A nejhorší je, že ti kdo knihy nečetli a viděli ten ehm,film, mají úplně zkreslenou představu. Protože Pán prstenů není žádná akční podívaná, je to dost silnej příběh o obyčejných citech a než by to někdo předělával pro dnešní lidi na akční love story, to tö radši neměl točit vůbec!Tohle nebyl Tolkien ani za mák a je to dost velký zklamání, teda alespoň pro mně, protože jsem se na to těšila. Sice tam bylo pár opravdu chytlavých scén, které se povedly (třeba doupě Oduly) ale ani ty se na 5 minut nemohly držet předlohy. Celkově to na mně působilo jako parodie a nazývat to korunou předešlých dílů (jak jsem se dočetla) je spíš urážkou Společenstva a Dvou věží.Nemá ani 1% opravdovosti a přesvědčivosti a kdyby lidi od štábu šetřili na efektech, mohli si nakoupit knížky Pp a pořádně si je pročíst.Pak by možná nestrkali Arwen na plakáty a do filmu, nepřidávali by bláboly a nerozdělovali hobity a to místo co by zbylo by mohli vyplnit tím, co tam patří.
 2/10 [Celkové hodnocení]
 
 5/10 [Vizuální dojem]
 10/10 [Hudba]
 10/10 [Herecké výkony]
 1/10 [Zpracování zmin oproti knize]
[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ] [ Poedchozí recenze >>> ]
[ Poidat recenzi ]

Oznámkujte recenzi (jako ve škole)

1

2

3

4

5

lzEFvDg, poidáno 17.07.2023 2:11:13
A bird that can only glide to the ground indoors may be able to fly outdoors on a windy day <a href=http://tadalafi.cfd>co mprare cialis online</a>
Ujl IGI, přidáno 16.10. 2006 20:03:50
kua Pan Prstenov je veldielo tak kua neurazajte.Neviete co tarate!hehehheh
Lamy.!!!.Nemyslim tych co sa im PP paci!!!
LOTR 4EVER a Ujl IGI too!!!hehehhehe

Boss, přidáno 16.10. 2006 19:54:55
Glumik nevies co pises Uvedom sa Hehehhehe
Nabuduce si premysli co napises lebo take halusky moze pisat len....hehheheheh

hrebik, přidáno 6.9. 2006 18:06:12
Recenzentka to podle mě vystihla velmi výstižně
Magdaléna, přidáno 5.9. 2005 20:02:17
Neřekla jsem, že se mi ta scéna líbí, nýbrž že nemá co dělat s IQ režiséra :) Hledejte za větami jejich opravdový smysl a nebere´te si z nich jen to co se vám hodí.
Hipi, přidáno 27.3. 2005 20:56:43
To Magdaléna: To, že se ti tahle scéna líbí(a pomlouváš Froda)spíš vypovídá leccos o tvým vkusu.Souhlasím plně s Glumíkem.Je to slabomyslná, samoúčelná a neuvěřitelně trapná blbost, která ten film akorát hyzdí-a s Tolkienem nemá nic společnýho.
řekla bych, že se může líbit jen jedinci s extrémně nízkým IQ,případně konzumentům pořadů typu Neváhej a toč a telenovel na Nově.Sorry.

Magdaléna, přidáno 8.1. 2005 19:40:57
Ta věta: "HRÚZA která hodně vypovídá o IQ režiséra" mě dostává :). MOc by mě zajímalo, co teda vypovídá o jeho IQ. A mělo by toho být hodně, jak píšeš (i když moc nechápu, co může pouhá scéna ve filmu říkat o jeho inteligenci)... Stejně tak bych mohla napsat, že tahle recenze hodně vypovídá o IQ autora... A to už by bylo mnohem logičtější.
Fallen, přidáno 10.2. 2004 8:29:36
..Ano..ano..ano..souhlasím..asi by bylo nejlepší udělat z několika podobných recenzí jednu..stejně tak i z druhého tábora..a porovnat..chacha..neměli by šanci...Tenhle film..byl opravdu o něčem jiném..než kniha....
Smaug, přidáno 9.2. 2004 20:10:38
jo, urcite, knizka je knizka, je tu uz nekolik desitek let a bude tu dal i kdyz opadne medialni silenstvi ohledne filmu. Stejne ten, kdo nezna literarni predlohu, ac by byl filmem sebevic nadsenej, tak mu z nej po nekolika letech v hlave nezbyde nez vzpominka na hezkej film a rozhodne ho pribeh nezasahne tak hluboko a trvale, jako to dokaze cetba knihy. Nakonec, i kdyz je to slaba utecha, jak by mohl Pan prstenu dopadnout, kdyby ho dostali do rukou "renomovani" reziseri megalomanskejch akcnich trhaku...pri ty predstave mi naskakuje husi kuze a nakonec me tesi, ze film dopadl tak jak dopadl, protoze i kdyz mohl byt rozhodne natocen mnohem lepe, taky mohl byt natocen o poznani hure.
Glumík, přidáno 8.2. 2004 12:18:27
A jen tak mimochodem, protože jsem to minule nestihla zapsat, ten kdo si myslí (viz satan), že kniha je nuda, ten absolutně nic nepochopil a měl by radši mlčet, než sem něco napíše, protože píše kraviny.
Glumík, přidáno 8.2. 2004 12:14:59
Smaug: Díky za názor, jak vidím, ostatní umí jen odsuzovat když jsem vybočila z typických recenzí.Jsem ráda že alespoň někdo dokáže pochopit jinej názor a umí se vyjadřovat slušně. :)Díky, je to tak, film a knížka jsou úplně odlišný věci, ale nikdy bych nečekala, že se budou až tak lišit:( Škoda, ale co, knížka je tu dál:)
smaug, přidáno 7.2. 2004 16:43:48
Drahy Glumiku, ja sice hodnotim film docela kladne, nicmene musim predeslat, ze ho hodnotim JENOM jako film, a radsi nepremejslim nad tim, jestli se drzi predlohy nebo ne. Protoze z tohoto hlediska mas uplnou pravdu a ja s tebou zcela souhlasim, ke knize se film priblizil snad jenom jmeny postav, ale tam podobnost konci...problem je asi v tom, ze Pan prstenu, at si rika kdo chce co chce, je dilo tak mnohovrstevne a slozite, ze verohodne zfilmovat proste nelze, zadnej film nikdy nemuze dosahnout ani zlomku kvality knihy...takze muze byt zhlednut, ale zazitek se nikdy nevyrovna dojmu z literarni predlohy. Jo a s tim olifantem mas uplnou pravdu, to byla pekna blbost.
Elfin, přidáno 7.2. 2004 13:08:57
To tumithak: čet si někdy PP ? Jestli jo tak dávno nebo tě mezitím někdo praštil do hlavy?
Hipi, přidáno 6.2. 2004 18:32:31
Není zač. :-)
Však víš, že já na tebe dopustit nedám.
A na ty sprosťáky co se ani neumí vyjádřit slušně, kašli. Ty ti za to vůbec nestojí, jsou to hňupi.
PS: co takhle sraz? Už ti konečně musím vrátit ty negativy.
:-)

Glumík, přidáno 6.2. 2004 12:10:42
Pro Radima: Když jsi to nečetl, vůbec se nevyjadřuj.Stejně nevíš o co jde,a pro VÁS OSTATNÍ: Je neuvěřitelný, že nedokážete skousnout jinej názor než máte vy? Říkal vám snad někdo aby jste ho sdíleli se mnou? To s váma musí všichni souhlasit? To je dost trapný, no ale když myslíte....A pro toho, kdo mě nazval pičou, mám vzkaz, ale nebudu ho říkat protože nechci mluvit sprostě. A PRO HIPI: Díky HIpi, ale je to marný, tady nikdo neuzná názor druhýho když je odlišnej. Ale díky, máš to u mně:D
Watcher, přidáno 3.2. 2004 20:52:09
Hele, Glumíku, tak teď opravdový Watcher, jo? Ještě jsem to nečetl, ale schválně si to přečtu... Už mě ten zmetek, co se schovává za můj nick, začíná štvát.
V něčem máš pravdu, ale myslím, že hodnotíš příliš přísně. Mně se to líbilo, i když s určitými výhradami. Hodnotím celkový umělecký dojem, zejména na základě hereckých výkonů a hudby, a nemůžu dát než nejvyšší ohodnocení.

Watcher, přidáno 1.2. 2004 17:54:18
S tím věčným srovnáváním knihy s filmem už jděte všichni DO PRDELE! A zvlášť ta kráva, co psala tohle
Satan, přidáno 25.1. 2004 17:16:26
Ty píčo zasraná!!!!!Běž s tou tvojí recenzí přímo do prdele, fakt mě sereš, Návrat krále byl absolutně nejlepší film, chápeš že kdyby to natočili přesně podle knížky tak by to byla nuda,vůbec filmům nerozumíš di se zahrabat a nevtírej se s těma svýma debilníma názorama!!!!!
Hipi, přidáno 18.1. 2004 18:12:32
tumithak: No, opravdu mi nepřipadá, že by se Návrat krále držel nejvíc předlohy. Myslím si že ne, a za tím si stojím. Ale naprosto s tebou souhlasím v tom, jak píšeš: city si schovám na spousu těch krásných míst, drobných detailů a citací z knihy, které srdce fanouška potěší nejvíce.
Krásně řečeno. Přesně tak jsem to udělala i já, a byla jsem dojatá..

tumithak, přidáno 18.1. 2004 15:57:38
Locutus a Péťa> jak už jsem vám dvěma doporučil, pusťte si Telettubies a normální lidi neotravujte, ju?
tumithak, přidáno 18.1. 2004 15:55:51
Eskel> já to vzal přes Ctrl+C & V, nevím jak se tam, mrška, dostala ;o)
Locutus a Péťa, přidáno 18.1. 2004 15:51:39
Ježiši, lidi!! Už toho máme dost. Probuťe se, vždyť to není film! Je to jen slátanina z knihy a nic víc. Chápem,že se nechcete odpoutat od něčeho, čím jste asi poslední dobou žili (stejně jako my v Matrixu:o) , ale jako film je to špatný. Omlouváme se, ale těch,s prominutím, blábolů o tomohle NEfilmu je na nás prostě trochu moc.
Eskel, přidáno 18.1. 2004 13:57:26
sorry, omyl... napsal jsi tam mezeru za tečkou.
Eskel, přidáno 18.1. 2004 13:56:26
btw. Tumi: http://www.sme.sk/clanok. asp?cl=1231859 už neexistuje, hoď jinej link
Eskel, přidáno 18.1. 2004 13:52:23
Tohle nemá smysl číst... teď sice tvrdí že jí změny v prvních filmech nevadili, ale přečtěte si její "recenze" na ty filmy! Je to absolutně totéž. Mám silný dojem, že to dělá jen pro zviditelnění, nebo něco podobného. Nedá se to považovat ani za kritiku.
Arweninka, přidáno 18.1. 2004 12:27:26
Proč tohle děláš? Připadá mi, žes to napsala jen proto, aby si tomuhle nádhernýmu filmu zkazila hodnocení. A že to není o citech? V tom případě nechápu, na co jsem vypotřebovala celý balíček kapesníků!
tumithak, přidáno 17.1. 2004 23:15:56
Hipi> jen tak, pro pobaveni a jako další příklad objektivity, přečti si tohle:
http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=1231859

tumithak, přidáno 17.1. 2004 23:06:13
Hipi> Věř že nespal, možná Ty u Dvou Věží... Netvrdím, že Návrat krále je přesnou kopií Knihy - to prostě nejde - ale že se jí a jejího DUCHA drží nejvíc z předchozích tří dílů. To víš že tam najdeš tisíce změn, a chceš-li si o mém názoru na změny oproti Knize udělat obrázek, přečti si mou recenzi a hlavně pak debatu pod ní. Legolas zabíjející olifanta je pitomost, ovšem, naprosto nic ale nemění na příběhu a protože vím, že tam je kvůli pobavení hlavně americké části publika (peníze vládnou světu i filmu, smiř se s tím), kousnu ho a přejdu mlčením, city si schovám na spoustu těch krásných míst, drobných detailů, citací z Knihy, které potěší srdce fanouška nejvíce. Hodnotíme-li kinoverze, je RotK nejlepší z celé trilogie, a opravdu se nejvíc drží Knihy, což ostatně říká i sám PJ... Reagoval jsem na ubohou snahu Glumíka srazit filmu hodnocení a znechutit pročítání recenzí - tenhle výplod sem totiž pro jistotu hodila dvakrát - a doporučuji Ti si vyhledat a pročíst reakce i pod jeho kopií.
XkeNNy, přidáno 17.1. 2004 21:01:15
Jeste ke zmenam. U vsech filmu me nejdriv celkem vadily. Potom jsem ale videl bonusy na rozsirenym dvdu, a vice mene sem musel souhlasit. Mozna, ze by bylo pekny natocit film presne podle knihy, ale pak by to nebyl film, ale, jak tvrdi glumik, přeefektovaná slátanina, a jeste k tomu tak osmihodinova.
XkeNNy, přidáno 17.1. 2004 20:56:16
Lidi nevim co chcete.. je sice pravda, ze rotk byl hodne zmenenej, ale VUBEC mi to nevadilo! A co ze sama posle pryc? akorat to zesiluje niceni frodovy osobnosti moci prstenu.. dobre, legolasovy akrobacie mi vadily vzdycky, ale ze bych quli nim sel z kina.. no. smeagol na zacatku byl divnej, souhlasim.

Mam dojem, ze by bylo nejlepsi prestat film srovnavat s knihou. Nebo, presneji, hodnotit film podle podobnosti s knihou. Je to totalni nesmysl a NESNASIM lidi co ten film pomlouvaji kvuli tomuhle.

A glumiku, k poslednim deseti radkum tvojirecenze nebudu rikat radsi nic. Musel bych byt sprostej.

Hipi, přidáno 17.1. 2004 20:14:04
Něco vám povím. Já už ROTK taky viděla a celkově se mi líbil hodně. Ale s těma šílenýma změnama naprostý souhlas s Glumíkem. Já místama taky myslela, že uteču z kina-např. Legolas zabíjející olifanta, to je snad špatný vtip. Stejně jako Frodo, jak posílá Sama domů. tumithaku, jestli je Návrat nejmíň odlišný od předlohy, tak na to ti řeknu to, že jsi musel asi v kině spát. Těch kravin tam bylo opravdu docela dost. A to mě u zfilmování tak krásný knížky, jako je 3.díl PP opravdu mrzí. Ale celkově to stejně považuju za opravdu výjímečný film, který NAPROSTO vyniká nad vším, co se v poslední době-a nejen v poslední době-v kinech vůbec hraje. vtom naprosto souhlasím s Hernanem. Takový kameňák tomu nesahá ani po kotníky, i kdyby Návrat krále byl úplně zmršený (což rozhodně není).
Ale doporučila bych vám, abyste byli trochu tolerantnější k názorům jiných, Honzo a spol. I když se liší od toho vašeho.

hohoho, přidáno 17.1. 2004 19:15:43
proč je vůbec Glumíkova "recenze" na těchto stránkách dvakrát dvakrát dvakrát...
Hernan Von Gloomtot, přidáno 17.1. 2004 18:54:03
Nepiš recenze, když nerozumíš filmu...A IQ režiséra nejde změřit počtem změn filmu oproti knize. A taky je to FILM, ten nejde udělat tak, jak je napsaná knížka. Podívej se na bonusy z Dvou věží, ať se aspoň trochu dostaneš do obrazu ty...ty puristo! Chápu že se ti nelíbí změny...ale dát FILMU celkové hodnocení (filmu, ne dalším věcem...) je pitomoučké. To je Kameňák lepší film?
Honza, přidáno 17.1. 2004 15:01:15
Aspon clovek vidí, ze zarputile pitomí tolkienovstí puristé porád zijí - dokonce písí "recenze" :)
tumithak, přidáno 16.1. 2004 23:20:47
Parodie je nazývat Tvůj příspěvek recenzí, asi tak bych to řekl. Dějové změny ve Dvou Věžích Ti nevadily (jak chápu z Tvých posledních vět), a Návrat krále, který se Knihy drží ze všech dílů nejvíc, šmahem odsoudíš? Nenech se vysmát a nekritizuj štáb a PJ... Jediný blábol je Tvá snaha o zneuctění tohoto krásného filmu.
Radim, přidáno 16.1. 2004 22:06:29
Zajimave pokud tohle vse myslis vazne a nesnazis se jit pouze proti proudu...muzu ti akorat k tomu rict ze jsem treti knihu zatim necetl (prvni dve po filmech) ale ROZHODNE na me Navrat krale nepusobil akcne a to hlavni co na me zapusobilo a co na tom vsem bylo nejhezci byl prave silnej a bohatej pribeh vyjadren herci...opravdu si nedokazu predstavit jak jinak a lepe by sis to predstavovala..netvrdim ze scena s Olifantem byla nutna,ale nijak extremne rusiva nebyla...ma jedina vytka je k prasteni Denethora a to je na tak mohutne dilo skutecne malo, takze proto jej lide hodnoti tak vysoko
[ Všechny komentáoe ]

Diskuze etenáou na tichto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých poíspevku a nenese za ni zodpovidnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv poíspivek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentár:

Přepiš heslo   --> 




Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Star Wars
Star Wars DVD Trilogy (5DVD, THX)



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!