Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Garfield
ScifiWorld
Srdce Erinelu
warcraft.bonusweb.cz
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 1579 lidí

Celkem návštěvníků
14782998

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
30.11. 2002
Popis prvních deseti minut Dvou Věží!; Video - televizní reklama na Dvě Věže! (doplněno 1.12. v 13:10) ; John Rhys-Davies mluvil o jedné scéně s Enty!; Jak se dělal motion capture pro Pána Prstenů a kolik skřetů bude v Návratu KráleVerze pro tisk

Popis prvních deseti minut Dvou Věží!
Španělský web Elfenomeno uveřejnil popis prvních zhruba deseti minut Dvou Věží. Jak to tedy bude vypadat, si nyní můžete přečíst i zde.

Dvě Věže začínají impozantním panoramatickým pohledem na Mlžné Hory. Kamera přelétá přes strmé vrcholky a z povzdálí, stále jasněji, začíná být slyšet povědomý hlas. Kamera se přibližuje blíže a blíže horám, až se najednou ocitneme uvnitř. A v tu chvíli zjišťujeme, že hlas patří Gandalfovi. Objevíme se totiž na můstku v Khazad-dűm a Gandalf je na tom místě, kde byl naposledy viděn ve Společenstvu.
Vracíme se do sekvence, kdy Gandalf bojoval s Balrogem, a nakonec padl do hlubin. Tentokrát ale nesledujeme Společenstvo prchající z Morie, ale místo toho pozorujeme pád Gandalfa a jeho ohnivý souboj. Sekvence končí, aniž by nám ukázala Balrogovu porážku, ale s největší pravděpodobností ji uvidíme jako Gandalfovo vyprávění, flashback někdy v průběhu filmu (podobně jako jeho útěk z Orthanku).
Ta scéna je neskutečně  působivá a ohromující. Vypjatý začátek v Hitchcockově stylu, který vás donutí nevěřícně kroutit hlavou a přemýšlet nad tím, jak zvládnete přežít zbytek filmu.
Náhle jsme přeneseni na Emyn Muil, kde putují Frodo se Samem. Okamžitě, bez dlouhého protahování, se objevuje Glum. Právě v této scéně je Glum polapen a hobiti se rozhodují, že půjde s nimi a povede je do Mordoru. (jak přesně to bude, odmítl zdroj popsat, prý nás chce alespoň trochu překvapit).
Poté přicházejí na řadu druzí dva hobiti - Smíšek s Pipinem. Neseni skřety, snaží se nechat nějaké znamení svým přátelům a Pipin odhazuje elfí sponu.
Nedostaneme ani chvilku na vydechnutí, protože se přesuneme do Železného pasu, kde Saruman dává příkaz strašné armádě svých Skurut-hai, aby zaútočila na pláně Rohirů. O něco později jsme svědky toho, jak Skuruti vyvražďují město a několik lidí se snaží prchnout do Edorasu.

Na prvních deset minut docela slušný adrenalinový nářez, který nenechává nikoho na pochybách, že Dvě Věže budou skutečně temný film, jehož cílovou skupinou nejsou děti mladší 13 let ...


Video - televizní reklama na Dvě Věže!
A máme tu další výborné video! Tentokrát jde o televizní reklamu na Dvě Věže a ve formátu WMV si ji můžete stáhnout z webu TheOneRing.net (930 KB). Video obsahuje několik nových záběru nejspíše na Aragornovy vzpomínky či vize Arwen a výborný pohled na armádu ženoucí se na Helmův žleb. Vidět je také delší část ze scény, kdy Éowyn sleduje utrženou Rohanskou vlajku letící ve větru. Škoda, že kvalita není zrovna valná.

Nově je také k dispozici reklama ve formátu MOV (velikost 2.2 MB). Žádné nové záběry, spíš mix klasický výborných scén z trailerů, ale podbarveno skvělou hudbou a dobře se na to kouká :o)





John Rhys-Davies mluvil o jedné scéně s Enty!
"Je zde jedna scéna, která v knize není, kdy Stromovous promlouvá k ostatním Entům, že byl zničen celý les (v Železném pasu). Rozhodli jsme, že by to mělo znít trochu jako když komunikují sloni, takové to hluboké bručení a troubení, vyjadřující jejich bolest, zuřivost a odhodlání něco vykonat. Mám dojem, že to bude jeden z nejfantastičtějších momentů filmu."


Jak se dělal motion capture pro Pána Prstenů a kolik skřetů bude v Návratu Krále
Jistě víte, že v Pánu Prstenů je používán systém Massive, který je schopen generovat obrovské bitevní scény, které vypadají realisticky. K tomuto účelu bylo ale nutné nasnímat skutečné pohyby lidí, aby se i ti počítačem generovaní pohybovali tak, jak mají. K tomu slouží technologie motion capture ...

Herec je oblečen v černém obleku pokrytém 50-ti světlo odrážejícími body a předvádí různé pohyby, údery a seky ve speciálním prostoru, který je pět metrů dlouhý, pět široký a čtyři vysoký. Je obklopen 16 kamerami, které nenahrávají jeho pohyby, ale snímají oněch 50 bodů a sledují jejich cestu v prostoru. Tyto pohyby jsou přeneseny do počítače a jsou z nich vytvořeny jednotlivé snímky, které lze později potáhnout detailní kůží, oblečením a tak podobně.

Bylo vybráno deset herců různých postav a stylů pohybu a s každým z nich v průběhu několika měsíců nahráno 250 až 500 různých akcí. Každý herec jinak tasí meč, jinak se kryje při útoku. V databázi je několik tisíc různých pohybů, které jsou systémem Massive automaticky přidávány jednotlivým bojovníkům v různých variacích. A výsledek? Realisticky vypadající armáda deseti tisíc různých skřetů pochodujících na Helmův žleb, který byl postaven jako obrovský model, bojujících na jeho hradbách i pod nimi a také efektně umírajících. Všichni ti skřeti, kteří šplhají po žebřících na hradby, jsou výsledkem počítačové animace a systému Massive.

Ale to není nic proti zkoušce, kterou bude Návrat Krále. Jestli nyní na plátně uvidíme bojovníku 10.000, pak v Návratu Krále (na Pelennorských polích?) má být na bojišti celých 100.000 skřetů a lidí!

Přečteno celkem 20437x, verze pro tisk

Další článek - Rozhovor s Davidem „Faramirem“ Wenhamem nejen o filmu Dvě Věže; Bitva o Helmův žleb - popis celé operace včetně nákresu; Peter Jackson se stává jedním z nejbohatších obyvatel Nového Zélandu

Předchozí článek - Uvidíme Návrat Krále v IMAX kinech? Co je to IMAX?; Zvuk a titulky na rozšířeném DVD - zklamání pro audiofily; Tolkien Con 17. - 19. ledna v Praze

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Eledhwen, poidáno 12.12. 2002 10:50:24
to Ecthelion: sorry, že píšem tak neskoro - díky za odovzdanie odkazu Húrinovi. Ospravedlňujem sa za nepresnosti ohľadom žitia akýchsi trápnych elfíkov - už dávno sa mi niečo podobné nestalo.
Btw si fakt dobrý! A ako sa má Tvoj kamoš Gothmog? Dúfam, že ste sa nepohnevali:-))))))))))

Angmar, poidáno 8.12. 2002 16:39:05
No, takovej meč jde koupit. Seženeš ho tak od tisíce, patnácti set...Málo to neni, ale zas mi to nepřijde tak strašný. Máš ale pravdu, že Glamdring to nebude. Katana by opravdu asi nebyla nejlepší, to už by sis mohl klidně vzít třeba nejaký nunčaky( určitě se to píše jinak, melkoržel ale nevím jak:)))
Ecthelion, poidáno 7.12. 2002 19:41:28
Ja shanel mece na hradech, ale zadny poradny jsem nesehnal. Ted mi tatka volal, ze by mel pro me katanu, hehe, tak jsem mu vysvetlil, ze potrebuji stredoveky. ;))))
Angmar, poidáno 7.12. 2002 11:12:35
No, já jsem nazgul, takže to mam poměrně jednoduchý. Stačí černej plášť s kápí. Pak mam doma několik šavlí. Jedna má tepanou čepel. Ta je pro Angmara jak dělaná. Nebo si možná koupim meč. Už o tom přemejšlim dlouhou dobu. Určitě to bude výborná akce
Ecthelion, poidáno 6.12. 2002 17:59:44
Jo uz se na to divam. Sakra nejak jsem si toho nevsiml. Sakra, kde sehnat kostym ??? Musim neco vymyslet. ;)
Angmar, poidáno 5.12. 2002 21:25:47
Velice rád. Stačí se podívat do pravého horního rohu téhle stránky a jen kliknout...Kostým s sebou!!!Já jsem naštěstí stále ještě student( a ještě dlouho budu, takže s časem nemam problém)
Ecthelion, poidáno 5.12. 2002 19:53:56
Nejak jsem prehledl ten Tolkiencon, muzes mi, Angmare, dat nejake informace??? Nemuzu to tady najit. Moc rad bych jel na setkani Tolkienistu, snad mi to zamestnani dovoli.
Angmar, poidáno 5.12. 2002 19:15:55
Omlouvám se za opožděné odepsání. Bohužel v Lugbůrzu byla v důsledku výronů lávy z Hory osudu přerušena na den dodávka elektrického proudu. No, je fakt sranda se takhle prudit, jen je škoda, že je jen málo tolkienistů, kteří vystupují jako zlé postavy. Občas se vyskytne ňejakej skřet, nazgul, ale Bílá strana v tomhle vede. Škoda,
byla by to větší sranda. Tak co? Plánujete tady někdo jít na Tolkiencon? Já už jsem se regisroval. S placením to bude horší:) Ne, teď něco mam, tak to zaplatim. Fakt se už hrozně moc těšim. Sauron je ale stejně nejlepší. To mi nevymluví ani vysokej elf se zářícím mečem, ani sám Manwë. Melkore, jestli mě slyšíš, nepobývej v prázdnu a vrať se. Nenech zde vládnout samozvance a usurpátory

Ecthelion, poidáno 3.12. 2002 19:34:19
Vzneseny Maeglin ??? Myslis toho zradneho temneho elfa, vynuceny syn Eoluv ??? Neni hoden ani na kralovskem dvore pobyvati, muze byt stasten, ze jej velekral Noldor Turgon prijal. Ty, jenz jsi byl zabit zenou, nechvastej se jinou moci, vzdyt kdo skrze Tebe tou moci vladne? Zbabely a proradny Sauron. Ale tva moc zdaleka nedosahne moudrost a moc elfu ze Zapadu, mocnych, avsak zlou sudbou hnanych Noldor. Jsi jen vysmech Sauronova stinu, ale jiz prichazi svetlo, ktere Te navzdy zbavi pout Sauronovych a dojdes tak klidu, neklidna duse. ;-)
Angmar, poidáno 3.12. 2002 19:19:38
To jsem si mohl myslet, že budeš určitě ten druhej padouch. Už jsi vznešený poskoku krále Turgona někdy okusil Černý dech? Můj palcát by tě srazil k zemi, nevíš snad, že mě neporazí žádný můž? A ještě něco. Glamdring měl získat vznešený Maeglin. Ne ten, kdo zbaběle prchá z prohrané bitvy. Pry udatně ptrosekali...Pravda skolil jsi Gothmoga. Gothmog byl ale melkoržel během vašeho incidentu indisponován. Měl rýmu. To vím z vyprávění svého Pána. Takže kdepak udatnost
Ecthelion, poidáno 3.12. 2002 18:24:54
Mila Eledhwen, vse Hurinovi vyridim, ale velekralem je nyni Fingon, Fingolfin, bohuzel padl, ale to nic, kazdy se muze zmylit. Glamdring byl puvodne Turgonuv, ale Turgon jej behem napadeni Gondolinu venoval Ecthelionovi. Ale Glamdring mel potom i Gandalf, tezko rict zda to byl ten samy mec.
Eledhwen, poidáno 3.12. 2002 7:59:24
Ecthelion, to je pekné, co hovoríš o mojom manželovi, povedz mu prosím, že naňho myslím, že Túrin je zdravý, silný, stále má rád Sadora, Urwen je roztomilá ako vždy a všetci sa máme dobre. A nech si dáva na seba pozor, čistí si zúbky a poslúcha Fingolfina. Ďakujem;-)))))))))))
P.S. Nebol Glamdring Turgonov?

Ecthelion, poidáno 2.12. 2002 20:18:27
A jeste jednu vec. Ne Ty nejsi Sauron, to bych Te moc povysil. Jsi jen jeho poskok, ktery se i pri jeho stinu schova. A ja jsem padl v boji s Gothmogem, ale Tys byl zabit zenou !!!! Aiya !!!! Auta i lome !!!!
Ecthelion, poidáno 2.12. 2002 20:13:04
Bohuzel, ja jsem Ecthelion od fontany, kapitan Gongolinskych vojsk. Ja jsem ten, kdo skolil Pana Balrogu Gothmoga, a nejsem ten spravce. Ja jsem ten, ktery udatne vybojoval spolecne s Glorfindelem cestu z Nirnaeth Arnoediad. A nase zada nam kryli udatni Hurin s Huorem. Priste klekni na kolena a pros o slitovani, nebo Te Ecthelion od fontany a jeho mec Glamdring ztresta.
Angmar, poidáno 2.12. 2002 19:22:23
Ecthelion: Žel, Já však nejsem Sauron, pouze jeho věrný služebník. Jsem Angmar. Černokněžný král. To Já jsem pokořil Severní království. Mé armády dobyly Minas Ithil. To Má ruka porazila Eärnura, posledního krále Gondoru a donutila ho na mučidlech pištět o slitování. Dejte si pozor. Váš čas přichází. Brány Minas Morgul se brzy otevřou a Devítka vyjede. Lidé budou prchat a šeptat o bezejmenném strachu. Je zde však vůbec někdo hodný toho se Mnou jednat? Vidím zde pouze otce pyšného správce, který svůj život ukončil v ohni a dceru muže, který nedokázal čelit smrti a raději si zvolil život v blaženém Amanu

Lolllitka, poidáno 2.12. 2002 14:55:33
Já bych se ještě vrátila k tý ukázce s Arim a Theodénem. Všimli jste si, jak Aragon mluví jinak? Třeba se mi to jenom zdálo.
Ecthelion, poidáno 1.12. 2002 23:10:57
Sauron ??? Ten Melkoruv poskok ??? On a jeho mordorska luza ??? Sauron ??? Ten, ktery ze strachu utekl pred Huanem, psem ze Zapadu ??? Padni na kolena Saurone a pros o milost mocnosti Valar jako tvuj byvaly pan Melkor Morgoth !!!! ;-)
Sardë, poidáno 1.12. 2002 20:29:18
Já vám tak závidím,že vám jdou přehrávat ukázky.Já si snad budu muset počkat až do kina.Ach jo!
arwen, poidáno 1.12. 2002 19:01:08
Love Horse:do nej :0)
Angmar, poidáno 1.12. 2002 17:53:56
Love horse: Však on si to s tebou Pán vyřídí. Odnesu tě do domu nářků, kde budé tvé tělo stráveno a tvá schoulená duše obnažena před okem bez víčka. Ať žije Sauron a všichni, kdož mu věří
Grišnákh, poidáno 30.11. 2002 17:45:24
Ať žije Sauron
Angmar, poidáno 30.11. 2002 17:41:55
Už se nemůžu dočkat toho, že uvidim umírat Haldira
Galadrielka, poidáno 30.11. 2002 17:16:39
To video je skvělý!!Už aby byly Věžičky v kině,já už se totiž nemůžu dočkat!
Lucille, poidáno 30.11. 2002 13:01:32
Ja uz to fakt nevydrzim!
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Znamení
DVD za 399,- či 499,- Kč



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!