Úvodní stránka
TolkienCon 2024 >>
Články, zprávy (567)
Nejnovější fotografie
Vaše recenze (485)
Základní informace
Obsazení - herci
Archiv fotografií
Ukázky a další videa
Místa ve filmu
Hudba
Poradna (50)
Výuka elfštiny
Něco ke stažení
Temné zvěsti
Diskusní fórum
Názory, úvahy
Komentáře k filmu
Adresář LOTRů (622)
Bannery webu
WebRing
Odkazy

Kdo jsem já ...
Fantasy novinky
Bazar knih Tip!
Autoři a díla
Povídky,recenze
Fantasy galerie
Fantasy odkazník
On-line chat
Testy a ankety
Filmy a seriály
Hudba
Počítačové hry
Download

Do oblíbených
WAP verze (info)
Výchozí stránka

Kontaktní mail:
Cerovsky@jcsoft.cz

Zde může být
VAŠE reklama !


Filmy online
CSFD.SK
Trailerzone
Morrowind
Garfield
ScifiWorld
Srdce Erinelu
warcraft.bonusweb.cz
Další weby...

Stránky si právě
prohlíží 2442 lidí

Celkem návštěvníků
14789203

English version here


[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

Belcarnen
24.6. 2002
Z natáčení dodatečných scén pro Dvě Věže; Aragorn podepisoval knihy i meče; Koupíte si Hobita za sto tisíc dolarů?; Něco pro fanoušky hudby ve Společenstvu; Další trailer a zase ne na Dvě VěžeVerze pro tisk

Z natáčení dodatečných scén pro Dvě Věže

Švédský časopis Aftonbladed se zúčastnil natáčení dodatečných scén pro Dvě Věže. Při té příležitosti udělal i pár rozhovorů. Peter Jackson, Viggo Mortensen, Bernard Hill ...

Pro herce bylo poměrně hodně obtížné "být stejní" jako při natáčení před 18 měsíci. Jak řekl sám Peter Jackson: "Někdy je to jako skládat puzzle."

Peter, jako obvykle jen v šortkách, pobíhá v zimě a studeném dešti. Na zemi leží hromady mrtvých skřetu a jezdců z Rohanu. Po Vánocích a premiéře prvního dílu si Peter sedl a začal "stříhat" druhý díl, zatímco Fran Walsh a Phillipa Boyens psaly nové scény. "Jakmile jsem udělal první hrubý sestřih filmu hned mi bylo jasné, co musím ještě v příběhu vybrousit a ujasnit."

Také jasně říká, že "se nepřetáčí žádné staré scény z doby před osmnácti měsíci, ale točí pouze nové doplňující. To samé jsme dělali se Společenstvem a budeme dělat i s třetím dílem. Momentálně natáčíme asi 25 minut nového materiálu, ale nic ještě není jisté. Zatím ani nevíme, jak dlouhý ten film bude. Pravděpodobně zhruba stejně jako Společenstvo."

I nyní, při pouhém přetáčení, pracuje najednou mnoho týmů. Mají práci rozdělenu na natáčení venku a v interiérech. Hlavním místem přetáček se stal Edoras. Filmaři vybudovali celé město na vzdálené hoře jižního ostrova, hodinu a půl chůze od nejbližší silnice. Tohle všechno ale bylo při ukončení natáčení zbořeno a nyní se Zlatá Síň v králově paláci buduje znovu. 

Viggo "Aragorn" Mortensen se dívá na záběry v počítači a přesvědčuje se, že pohyby přesně sedí do doplňované scény. "Je to těžká práce a velmi komplikovaná, ale je to fajn", říká Mortensen. "Je dobře, že Peter není spokojený jen tak snadno, a stále nastavuje laťku o chlup výš, dělá všechno ještě trochu obtížnější."

Na otázku, jak obtížné bylo vrátit se po 18 měsících do role Aragorna, Viggo odpovídá: "Hned jak jsem měl na sobě ohoz Aragorna, byl jsem okamžitě zpátky v roli."

Podle všeho bude druhý díl ještě lepší než ten první. Objeví se spousta nových postav. Dvě z nich jsou obzvlášť velkým oříškem. Stromovous a syčící Glum, oba produkty počítačové techniky, ale za jejich pohyby a hlasy jsou skuteční herci. 

V příběhu hrají velkou roli král Theodén a jeho neteř Éowyn. Bernard Hill, který ztvárnil Theodéna, říká s velkou přesvědčivostí: "Jsem si jistý, že Dvě Věže budou lepší než první film. Tenhle film je více o pocitech lidí a mnohem hlubší."

Když skončí natáčecí den, Viggo se začne procházet po place v červenobílém tričku, aby dal jasně najevo, že podporuje Dánsko na mistrovství světa ve fotbale. Ale při debatě o práci na jednotlivých dílech se stává básníkem a přirovnává ji k zahradě: "První díl vykvetl v krásný film loni, pak uvadl a zmizel. Nyní znovu zaséváme. Neházíme semínka nazdařbůh všude okolo doufaje, že to bude stejné jako posledně. Tentokrát kopeme hluboko a pracujeme tvrdě, abychom vytvořili novou a ještě mnohem krásnější zahradu."


Aragorn podepisoval knihy i meče ...

Hvězda Pána Prstenů, Viggo Mortensen, podepisoval v Green Parrot Cafe (viz. zde) všechno možné. Nikdo nečekal tak obrovský zájem. Lidé se sem sjížděli ze všech koutů země a hodiny čekali ve frontě, jen aby se setkali tváří v tvář se svým hrdinou. 

Viggo prodával a podepisoval i své vlastní knihy včetně nových Coincidence Of Memory a Hole In The Sun (více zde), ale trochu podcenil poptávku. Knihy na Novém Zélandě nejsou k dispozici a 300 kopií, které přivezl z USA, rozhodně nestačilo. 50$ pro fanoušky nebyla žádná vysoká investice :o)

Dvě sestry dorazily do Wellingtonu vezouce pro Vigga kupu dárků a na podpis meč. Velmi zasvěceně mluví o jeho poezii a o tom, jak světu dává spoustu krásného v mnoha oborech. Očividně nejen Frodo a Legolas mají své fanynky.

Výtěžek z prodeje má pomoct zaplatit léčebné výlohy Brenta Robba, asistenta produkce v LOTRovi, který má rakovinu. "Další lidi ze štábu také pomáhají, tohle je má cesta jak taky trochu něco udělat."


Koupíte si Hobita za sto tisíc dolarů ?
12. července v aukční síni Sotheby's bude nabízeno nevšední první vydání Hobita - kniha je podepsána samotným autorem, zabalena v pokreslené obálce a s volně vloženým rukopisem runové abecedy. Pochází přímo z rodiny J.R.R. Tolkiena, věnování je Tetě Jane od JRRT s láskou, 6. října 1937.  Vzhledem k těmto faktům se počítá s prodáním svazku za 92.000 - 153.000 dolarů. Velký zájem je vzhledem k filmu očekáván z Nového Zélandu. 


Něco pro fanoušky hudby ve Společenstvu
Gimli píše: Trosku jsem si hral a udelal jsem malou ctyrminutovou suitu nektere nevydane hudby z LOTRa. Je to delane z kompletniho bootlegu, ktery obsahuje SFX a tlumene dialogy, takze omluvte kvalitu.
Stahovat můžete ZDE (3.56 MB MP3, použijte na odkazu pravé tlačítko a volbu Uložit cíl jako)


Další trailer a zase ne na Dvě Věže ...
New Line Cinema se nás rozhodla pořádně potrápit a syslí si ukázku ze Dvou Věží pro sebe. Jediné, co můžeme společně dělat, je čekat. Snad vám přijde k chuti alespoň ukázka z druhého dílu Harry Pottera, tedy z Tajemné komnaty. Tento film bude letos opět velkým konkurentem Pána Prstenů. Ke všemu jde do kin v celém světe zase před LOTRem a tentokrát jej o více než měsíc předběhne i u nás. Podle nové ukázky to u dvojky Pottera vypadá na podstatně více dějových změn oproti knize než v jedničce, tedy "trend" je stejný jako u Pána Prstenů. Co více říct? Kdo má zájem, může si ukázku ve formátu QuickTime MOV  stáhnout hned  v několika kvalitách. Snad už brzy budu moct něco podobného napsat o ukázce ze Dvou Věží ...

Stahujte:
 - Super kvalita (21 MB)
 - Vysoká kvalita (13 MB)
 - Středně nízká kvalita (4 MB)
 - Velmi nízká kvalita (2 MB)

Přečteno celkem 16123x, verze pro tisk

Další článek - Druhá ukázka ze Dvou Věží - vesele stahujte! K dispozici také oficiální plakáty a tapety na plochu. Článek bude postupně doplňován o lepší verze ukázky, náhledy ... (upraveno 2.7. 20:11)

Předchozí článek - Multimediální studio na CD ke Společenstvu Prstenu; Pán Prstenů v Milionáři; Výrobky mistra dýmkaře; Vychutnejte si ve vedrech levné multiplexy

[ Všechny články ]  [ Nejoblíbenější články ]  [ Komentovat tento článek ]




Thora, poidáno 25.6. 2002 21:05:11
Tak uz vasele stahujem ale kto to ma vydrzat az do premiery kym to uvidi cele .Pomahajme si jak sa da !
Jan Belcarnen Čeřovský, poidáno 25.6. 2002 14:33:56
Tak už i Dvě Věže! Viz. odkaz v pravém sloupci nahoře ...
Gimli, poidáno 25.6. 2002 0:04:58
Neni zac. Jsem rad, ze se to libi :-)
Tobold Troubil, poidáno 24.6. 2002 22:32:11
Naprostá špica, díky Gimli !
deowen, poidáno 24.6. 2002 18:54:45
věže :-)
deowen, poidáno 24.6. 2002 18:53:50
Když ne Dvě veže, tak aspoň Harry Potter..... :-)
Elfrel, poidáno 24.6. 2002 13:14:25
HEJ HEJ HEJ!!! Jak to ze je tam Herry Potter misto LOTRa??? :oO
[ Všechny komentáře ]

Diskuze čtenářů na těchto stránkách není provozovatelem serveru nijak moderována a upravována. Provozovatel nemá vliv na obsah jednotlivých příspěvků a nenese za ni zodpovědnost. Vyhrazuje si však právo kterýkoliv příspěvek smazat, pokud bude odporovat normám slušného chování.
Jméno: E-mail:

Komentář:

Upozorňovat na nové komentáře mailem?
Přepiš heslo   --> 


Informovat o nových komentářích k tomuto článku
E-mail:



V nadpisu V textu V komentářích


Zadejte text pro hledání v eláncích (napo. Gandalf A Balrog, Elijah Wood NEBO Orlando Bloom, Dvi Viže A Faramir A Frodo). Minimální délka hledaného slova jsou toi znaky.

Poslední elánky / novinky

Pozvánka na TolkienCon 2024
Dne 09.11.2023 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 0
Pozvánka na TolkienCon 2023
Dne 8.11.2022 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 6
Pozvánka na TolkienCon 2020
Dne 4.11.2019 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 497
Pozvánka na TolkienCon 2019
Dne 12.11.2018 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 1
Pozvánka na TolkienCon 2018
Dne 8.11.2017 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 507
Pozvánka na TolkienCon 2017
Dne 7.11.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 2
TolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58)
Dne 18.1.2016 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 608
Pozvánka na TolkienCon 2016
Dne 12.11.2015 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 450
Pozvánka na TolkienCon 2015
Dne 9.11.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 489
TolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47)
Dne 23.1.2014 napsal Belcarnen, celkem komentářů: 134

O čem se psalo před rokem?

 
[ Všechny články / rozšířené hledání ]



Nejen o víně...


27.1. 2009
Pokud o tom náhodou ještě nevíte, tak 28. května bude v Praze zahrána Symfonie Pán prstenů! Detaily najdete a lístky můžete objednávat ZDE

9.4. 2008
Na adrese www.lotrcon.cz najdete pozvánku na letošní LOTRcon ve dnech 27.6 - 29.6 2008, pásma na téma nejen Pán prstenů jako součásti Festivalu Fantazize.

5.3. 2007
Máte radi fantasy a sci-fi? Baví Vás história Slovanov? Ste blázni do mangy a anime? Alebo si chcete len prísť vyskúšať DDR či Sing Star ? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali pozitívne, potom niet lepšej voľby ako navštíviť Slavcon 2007. Pestrý trojdňový program len za 200 Sk v predpredaji a za 250 Sk na mieste. Pre bližsie informácie navštívte stránku www.slavcon.arda.sk, kde sa môžete priamo zaregistrovať. (akci pořádá Spoločenstvo Tolkiena, kon

15.11. 2005
Dne 17.11.2005 od 14h se v sále HAMU uskuteční koncert Pražského Filmového Orchestru (viz. malá recenze). I tentokrát je krom hudby J. Williamse připravena The Lord of the Rings Trilogy Howarda Shorea. Více informací na stránkách PFO

10.1. 2005
Palace Cinemas Slovanský dům mají na programu maraton všech rozšířených verzí Pána prstenů. Bohužel startuje o půlnoci z 18. na 19. ledna (úterý na středu), což při dvanácti hodinách filmu není dvakrát ideální čas. Tohle rozhodně není poslední příležitost, takže se nemusíte snažit zlikvidovat v takto nelidský termín a v klidu můžete počkat. A nebo zajít jen na rozšířený Návrat krále...

... všechny zprávičky

Tipy na pohlednici !


Návrat Krále - 26 fotek



Dvě Veže - 15 fotek



Comics - postupně doplňováno

Nejoblíbenější články


DVD a VHS
Objednejte si Návrat krále se slevou!


Znamení
DVD za 399,- či 499,- Kč



Zasponzorujete provoz tohoto webu? Více zde

Poradna
Gondorský archiv - poradna v otázkách tolkienistických

Byla by pro vás zajímavá projekce všech rozšířených verzí Pána prstenů s nějakou tou přednáškou?
Ano, kdykoliv (kino v Praze)
[ 2565 - 76,11% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Praze)
[ 33 - 0,98% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Praze)
[ 107 - 3,18% ]
Ano, později (kino v Praze)
[ 25 - 0,74% ]
Ano, kdykoliv (kino v Brně)
[ 303 - 8,99% ]
Ano, v dubnu 2006 (kino v Brně)
[ 16 - 0,47% ]
Ano, v květnu 2006 (kino v Brně)
[ 17 - 0,5% ]
Ano, později (kino v Brně)
[ 52 - 1,54% ]
Spíše ne
[ 61 - 1,81% ]
Určitě ne
[ 191 - 5,67% ]
... výsledky starších anket

Upozornit na nové články
Více informací zde


Nostalgie - starý design
... články, novinky
... divácké recenze

...::: Film Pán Prstenů - The Lord Of The Rings Movie na webu JCsoft's Fantasy (ISSN 1214-052X):::...
Vytvořil a spravuje pro vás Jan "Belcarnen" Čeřovský
Optimalizováno pro kvalitní prohlížeče a rozlišení 800x600 a vyšší
Chcete spolupracovat na tvorbě stránek? Mít zde svou reklamu? Napište!