Novinky o Návratu Krále a rozšířených Dvou Věžích! Můžeme opravdu očekávat souboj Saurona s Aragornem? Doplněno 12.5. o vyřazení Stezek Mrtvých a Šedé Přístavy
Napsal: Belcarnen dne 10.5. 2003, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Novinky o Návratu Krále a rozšířených Dvou Věžích!
Poslední týdny se nesou ve znamení "filmu roku", tedy pokračování Matrixu. Jako zázrakem se však objevil i celý balík novinek k Návratu Krále, snad aby pozornost od majstrštyku bratří Wachovských alespoň trochu odpoutal. Následujících několik informací pochází z TheOneRing.net od poměrně spolehlivého zdroje...

První věc - Sauron se postaví Aragornovi v boji muže proti muži! Oba dva obklopují Gondorští vojáci, Legolas vykřikne "Aragorne!" aby jej varoval a Aragorn se s Andůrilem v ruce vrhá na Temného Pána (který má jinou zbroj než v Prologu). Rozhodně to není rovnocenný souboj a Aragorn je téměř zmasakrován, když začíná "odpočet" ke zničení Prstenu. Podle všeho je cílem celé scény nechat diváky dohadovat se, zda bude Prsten zničen dříve, než skonči Aragorn rozmáznut po celém Mordoru.

Další scénou je smrt Sarumana. Gríma mu podřízne krk a svrhne jej z Orthanku, pod kterým se čaroděj nabodne na staré známé kolo. Legolas vypálí šíp vysoko do vzduchu a Gríma se jeho "střeleckému umění" vysmívá, když šíp jeho hlavu mine. Zatímco se vysmívá, šíp začne spirálovitě padat zpět k zemi a nakonec efektně projde Grímovou lebkou.

Když si vzpomenu na vtípek, který jsem psal do tohohle článku a říkal na několika přednáškách, je mi z toho trochu smutno. A Sauron ve fyzické podobě bojující s Aragornem jako "Darth Vader"... darmo mluvit. Pevně věřím, že nebude pronášet nějaké vtipné hlášky typu "Jsem tvým otcem!"

Doplněno 11.5. - A další zajímavá informace se dostala ven díky hře Návrat krále od Electronic Arts...

Hráči mohou bránit zdi Minas Tirith v roli Gandalfa, vést armáda vznešených vojáků skrz Mrtvé Močály a v roli Aragorna, Legolase a Gimliho zde vyvolat armádu mrtvých, či díky posledním zbytkům sil vrhnout Prsten do Hory Osudu v roli Froda a Sama.

Co to znamená? Minimálně ve hře (ale ta od EA je s filmem spojena velmi silně) se nebudou nacházet Stezky Mrtvých, ale armáda duchů ano. Aragorn ji "vytáhne" z Mrtvých Močálů. Žádné setkání u Kamene Erechu se nekoná. A tyhle verše už budou říkat něco jen čtenářům knihy...

Over the land there lies a long shadow,
westward reaching wings of darkness.
The Tower trembles; to the tombs of kings
doom approaches. The Dead awaken;
for the hour is come for the oathbreakers;
at the Stone of Erech they shall stand again
and hear there a horn in the hills ringing.
Whose shall the horn be? Who shall call them
from the prey twilight, the forgotten people?
The heir of him to whom the oath they swore.
From the North shall he come, need shall drive him:
he shall pass the Door to the Paths of the Dead.

Doplněno v tomto článku...

Další novinky pocházejí z Insider Magazínu. Elijah Wood mluvil o Šedých přístavech...

"Je to ten nejkrásnější moment," říká Elijah a potvrzuje tak názor režiséra Petera Jacksona. "Je to mé nejoblíbenější místo. Všechny ty postavy, se kterými jste strávili tolik času, ztrácejí úplně všechno. V sázce je vše. Příběh se blíží k závěru. Láme to srdce, je to nabité emoci a i docela temné."
Příběh končí hořkosladce. Dobro zvítězilo, ale za jakou cenu? Hrdinové ztrácí velkou část sebe, tyhle jizvy už si ponesou navždy.    

Doplněno 12.5. o fotografie... následující fotografie obsahují záběry modelů pro Šedé přístavy...


Kliknutím otevřete větší verzi

Na trhu se také brzy objeví "akční figurky" k Návratu Krále. Co tyhle postavičky prozrazují o ději?


Kliknutím otevřete detail...

Máme možnost vidět Froda a Sama v podivné skřetí zbroji, zbraněmi a ve velmi efektních helmách. Tímhle stylem pro ně asi nebude velký problém ztratit se v průvodu skřetů táhnoucích do války, takže oblíbená scéna ve filmu nejspíše bude.

A poslední novinkou k Návratu Krále je pak fotografie Froda v doupěti Oduly! Samotnou Odulu nebude možno dle rozkazu New Line Cinema spatřit až někdy do listopadu, zatím nám musí stačit tohle...


Detail

 

A co nového o rozšířených Dvou Věžích?

Postupně se začíná objevovat seznám scén, které na disku najdeme. Krom již dříve probíraných nových záběrů s enty se provalilo několik scén především s Faramirem:

 

Sběratelská edice Společenstva obsahovala figurky Argonathu. Ale co bude u Dvou Věží? S velkou pravděpodobností tam najdeme figurku Gluma přímo od WETA včetně certifikátu pravosti a další DVD, které bude obsahovat obrovský dokument právě o tvorbě této postavy!

 




Předobjednejte si DVD / VHS Dvě Věže



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=425 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 19.04.2024 1:30:15 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------