Ukázka z prodlouženého Společenstva a Dvou Věží (Doplněno!); Rodiče více předčítají dětem; Stane se Společenstvo nejprodávanějším DVD?; Ikonky, melodie, kresby; J.R.R T. - Co se panu profesoru honilo hlavou těsně před vydáním LOTRa
Napsal: Belcarnen dne 1.8. 2002, e-mail: cerovsky@jcsoft.cz


Ukázka z prodlouženého Společenstva a preview na Dvě Věže ke stažení ...
Pokud jste fascinovaně hleděli na obrázky z rozšířené verze Společenstva Prstenu a Dvou Věží, pak máte nyní šanci podívat se i na kompletní video. Kvalita není tak velká jako u první sady obrázků, ale jde o tu, jejímž zdrojem byla sada druhá (a ještě zde). Tak si všechna ta videa užijte, ať vám pomohou ukrátit si čekání na to prodloužené Společenstvo a Dvě Věže.

Dvě Věže (celkem 10 minut!) - střední kvalita:
formát WMV 8.2 MB - část 1. (postačí Windows Media Player)
formát WMV 9.9 MB - část 2. (postačí Windows Media Player)
formát Real 7.9 MB - část 1. (potřeba Real Player)
formát Real 9.6 MB - část 2. (potřeba Real Player)
- jiný zdroj: formát WMV 8.2 MB - část 1. (postačí Windows Media Player)
- jiný zdroj: formát WMV 9.9 MB - část 2. (postačí Windows Media Player)

Dvě Věže (celkem 10 minut!) - vysoká kvalita:
formát DivX AVI 45 MB (potřeba DivX kodek) - Na přímou žádost Petera Jacksona a New Line byla tato ukázka z původního zdroje zrušena. Pokud ji někdo máte dejte vědět, někde ji mirrorujeme.

Prodloužené Společenstvo:
formát WMV 8.1 MB (postačí Windows Media Player)

K dispozici je i další bonus, profil Legolase 3.9 MB Real


Rodiče více předčítají dětem ...
Asi není žádným tajemstvím, že výchova dětí v moderní společnosti spěje kamsi k "televizním chůvám". Rodiče mají stále méně času se svým potomkům věnovat tak, jak to potřebují. Potěšující v tomto ohledu je výzkum provedený ve Velké Británii. 90% rodičů dětí do 10 let v anketě potvrdilo, že svým dětem pravidelně předčítají knihy. V roce 2000 bylo toto číslo pouze 40% a na jeho dramatickém vzrůstu se nejvíce podílely knihy jako Harry Potter a Pán Prstenů. Právě tyto série, jak říká psycholog Aric Sigman, mají co říct jak dětem tak dospělým. Pomáhají upevňovat jejich vztahy vytvářením objektů pro vzájemné sdílení zájmu. "Sdílení myšlenek a nápadů je zásadní pro emocionální a tvůrčí rozvoj dítěte."
Omluvte tento text, který se možná tak úplně netýká tématu. Ale přišlo mi to velmi .. potěšující. 


Stane se Společenstvo nejprodávanějším DVD?
Experti se domnívají, že mu to nebude činit nejmenší potíže. V tomto ohledu zatím vede Shreck!, který se na DVD stal absolutním hitem. Společenstvo trůnilo na vrcholu TOP 100 nejprodávanějších titulů Amazonu ještě před tím, než bylo vůbec uvedeno do prodeje. New Line Home Entertainment odmítla sdělit, kolik kopií DVDčka nechala vyrobit. Veškerou poptávku ale prý okamžitě pokryje. Zdroj od Roadshow Home Video uvádí, že pro Nový Zéland bylo doručeno nejméně 200 tisíc kopií DVD a VHS. Spousta obchodů v USA se zásobí tak trojnásobkem obvyklého počtu kopií tohoto titulu a počítá s prodloužením otevíracích dob do pozdních nočních hodin. 45 milionů dolarů, které New Line investovala do reklamní kampaně, se brzy začne vyplácet ...


Příspěvky do soutěže - ikonky, melodie, kresby ...
Tony zpracoval 50 ikonek ze Dvou Věží pro potěchu vašich Windows. Stáhnout si je můžete ZDE (228 KB ZIP)
A opět Tony zaslal melodii pro mobilní telefony Nokia ...

4e1,4#f1,32b1,
32e1,32g1,2#g1,
32-,2b1,32b1,
32#d1,2#g1,16-,
2#f1,32a1,32#c1,
1e1,4*,32b1,
32e1,2-,16-,
4#g1,4b1,32e1,
32a1,32c2,2#c1,
32-,2e1,32#f1,
32b1,2#d2,16-,
2b1,32b1,32e1,
2#g1,16-,4-,4a1,
4#g1,32b1

Sešlo se (konečně) také pár dalších vlastnoručních kreseb ...


Drak Šmak
- autorka Olorea (předloha John Howe)


"Tom Bombadil zaslechl přicházející Společenstvo"
od Galadüne


Náčrtek k obrázku Rohanských jezdců
od Merlkira

 
Morgoth bojuje s Fingolfinem
od Merlkira 


A jeden náčrtek ze sešitu (Moria)
od Merlkira


J.R.R T. - Co se panu profesoru honilo hlavou těsně před vydáním Pána Prstenů
Příspěvek do soutěže zaslala Paní Prstenu

Je to tady. Přišel můj velký den, jak všichni říkají. Dnes vyrazí do světa mé dílo, můj poklad. Všechno, co jsem tak dlouho zpracovával a sepisoval, bude konečně vystaveno na obdiv lidem. 
Mám však všechno dostatečně dobře promyšlené? Nesmím udělat jedinou chybu, neboť každý krok vedle by mohl celou mou námahu a práci v jedné vteřině setřást z nebe na tvrdou zem. Všechno jsem tak dlouho plánoval, vymýšlel. Můj životní sen se stal skutečností a nyní vyjde na světlo Boží, před zraky všech kritiků i spisovatelů a čtenářů. 
Dnes vychází první svazek Pána Prstenů, nazvaný Společenstvo Prstenu. Celý můj příběh se v této knize rozbíhá a je v ní mnoho vysvětlování, ale také mnoho dobrodružství. Celá se nese v duchu jejích pokračování, dalších svazků Dvou věží a Návratu krále. 
Vše jsem detailně promyslel a stejně tak popsal do knih, popsal jasný obraz v mé mysli. Popisy míst jsou dostatečně podrobné a i charaktery postav dobře vystižené. 
Dokonalá fantasy se objevuje na světě a já mohu jen čekat, jak se s ní svět seznámí a ztotožní. 
Celý ten příběh je dokonale skutečný, přestože se odehrává v naprosto jiném světě. Světě tak rozdílném od toho nynějšího, a přece tak podobném. Světě, který nemusí být jen fantasií. 
Vše, co se v něm odehrává, je závislé na tom, co neprodleně poté nastane. Činy mužů, hobitů, elfů i ostatních jsou závislé na jejich následcích. Tak to je i ve skutečném životě. Vše, co uděláme, si musíme promyslet a musíme zvážit možné následky.
Totéž jsem udělal já, než jsem dal knihu do tisku. Pečlivě zvážil následky. Někteří mě jistě budou odsuzovat, ale otázkou je proč? Pro mou fantazii, pro mou knihu, nebo kvůli mně samotnému? 
Tolik otázek přede mnou vyvstává na každém kroku a odpovědí na ně mnohdy nejsem schopen. Ale přes ta všechna úskalí, které můj počin může mít, je tu něco velmi silného. Má radost, mé odhodlání a má vůle. Pocity tak silné, že se dokážu přenést přes problémy a čelit kritice se vztyčenou hlavou.



..:: Článek na webu: http://www.jcsoft.cz/fantasy/viewnews.asp?id=264 ::..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento text byl převzat 28.03.2024 20:52:20 z webu Film Pán Prstenů - http://lotr.jcsoft.cz/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------