Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ]  [ Přidat recenzi ] [ Předchozí recenze >>> ]

31.1. 2002 19:02:13kiwiJá a kniha: Četl několikrát nejen ji, ale i další díla JRRT
Mám za sebou už druhou návštěvu Pána prstenů, a přestože mé závěry a pocity z filmu se ještě průběžně tvoří, zkusím jich tu pár vyjádřit a přispět několika myšlenkami do úctyhodně plodné debaty. Předem předesílám, že patřím ke skalním obdivovatelům díla JRRT, mé komentáře a závěry jsou tímto nutně poznamenány.
Jak jsem již uvedl, odvažuji se vyjádřit k filmu až po jeho druhém shlédnutí, při první návštěvě jsem jen seděl užaslý „jak Alenka“, nechával se ohromovat tím, co se odehrávalo na plátně a snažil se ignorovat brnění otlačených sedacích partií těla. Podruhé, již znalý možných překvapení, jsem už měl čas si film vychutnat. To je také můj první (a nijak ohromující :-) postřeh: je skutečně lepší jít na film někilokrát, jsou detaily, které při prvním shlédnutí unikají. Z mnoha, které jsem zachytil při druhém shlédnutí, vyjímám například Gandalfův kontakt s vážkou při jeho uvěznění na Orthanku. První přílet vážky se nedá přehlédnout, napoprvé jsem ale význam tohoto záběru v kontextu filmu nepochopil. Podruhé jsem mi už neuniklo, že krátce před Gandalfovým útěkem, ve chvíli, kdy je vyslýchán Sarumanem a dostává volbu spojenectví či smrti, přeletí tato vážka před Gandalfovým obličejem. Krátce poté se Gandalf vrhá z Orthanku a prchá za pomoci krále orlů. Jiným příkladem by mohly být detaily neuvěřitelně propracované výpravy filmu. Při průletu kamery skřetími dílnami pod Orthankem je vidět záběr na hnací kolo, ve kterém skřet šlapáním á la veverka v kleci pohání cosi (buchar, měch, gramofon... ?). Při tomto „švenknutí“ kamery (prý filmařský terminus technikus pro rychlý přesun záběru) je celý mechanismus na plátně zlomek vteřiny, navíc neprojede přes celé plátno, ale jen v jeho pravé horní čtvrtině. Bylo by pochopitelné, kdyby se při konstrukci tohoto mechanismu až zas tak nedbalo na detailní propracování, pokud se ale zaměříte na tento okamžik, nutně oceníte vypiplanost filmu do poslední maličkosti.
Můj druhý postřeh se váže ke vztahu knihy a filmu. Film je pochopitelně postaven tak, aby byl přijatelný i pro návštěvníky neznalé příběhů JRRT. Nemohu se ale ubránit dojmu, že byť i základní povědomí o těchto příbězích výrazně obohacuje porozumění filmu. Kdo knihy nečetl, některým částem neporozumí a neocení jemné detaily a narážky na zbytek příběhu (mám tu na mysli Silmarilion a Hobita), a je tak ve svém prožitku značně ochuzen. Například ve chvíli, kdy Gandalf ve Dnu pytle sedí u ohnì, přemýšlí o Bilbově / Frodově prstenu a začíná mít podezření, že se jedná o Prsten moci, nahlas prohodí „... hádanky ve tmě“. Pro nezasvěceného jde o neutrální, s dějem nujak nesouvisející slova, mně se ale okamžitě spojila se situací, kdy Bilbo nalezl prsten a setkal se s Glumem (pro již zmíněné nezasvěcené, viz Hobit :-). Podobně také není objasněna úloha Narsilu (má být opět zkut pro příštího krále), původ a význam Gondoru, jak vznikly a jakou úlohu mají Palantíry, chybí historie postav (Elrond, Galadriel,...) i ras Středozemě (nesmrtelní elfové, dlouhověcí trpaslíci, lidé, hobiti, spory elfů a trpaslíků,...).
Nyní trochu k technické stránce filmu...
Z herců podle mého nikdo vysloveně nepropadl (neznám jména všech představitelů hlavních rolí a jsem příliš líný na to, abych si je vyhledával, budu je tedy nazývat jmény jejich postav). Ze srovnání dvojice Aragorn - Boromir vychází lépe Boromir, možná proto, že dal více příležitosti k vyjádření kladných i záporných emocí. U Aragorna jsem viděl příležitost k projevení bohatšího hereckého rejstříku pouze v okamžiku, kdy pochyboval o svém „královském“ osudu s tím, že jako Isildurův dědic má ve své krvi stopy lidské síly a statečnosti, ale i slabosti. Frodo mě příjemně překvapil. Jeho úkol patřil k nejnáročnějším, přesto se ho zhostil se ctí. Osobně bych mu vytknul snad jen okamžiky, kdy jedná s Gandalfem, v těch chvílích na mě působí až moc naivně. Gandalf je skvělý a nemám mu co vytknout, podobně jako Bilbovi a Galadriel. Arwen... Před premiérou jsem se bál přehnané amerikanizace příběhu (vymyslel jsem ale ještě divočejší slovo: zholywoodštění :-) přílišným akcentem na postavu Arwen, a jak jsem sledoval příspěvky na síti, patřila tato odchylka od původního Tolkienova románu obecně mezi ty nevíce sledované a obávané. V porovnání s tímto napjatým očekáváním naštěstí není v konečné podobě filmu natolik zdůrazňovaná (prý na zásah režiséra, víte o tom někdo něco?). Do děje sice zasahuje poprvé v místě, kde podle knihy zatím nemá co dělat, ale až zase tolik samotný děj nedeformuje a nevadí.
Hudba je vynikající a podle mého skvěle doplňuje děj filmu, Howard Shore odvedl vynikající práci. Někde jsem četl kritickou poznámku, jejíž autor si vzdychal nad tím, že kdyby hudbu skládal John Williams, to by teprve bylo ono... Nechápu, proč bylo srovnáváno s právě J.Wiliamsem (měl snad původně dělat Pána prstenů on?), ale dovolím si na tu výtku odpovědět slovy: ačkoliv hudbu neskládal Williams, je to ono.
Výprava filmu mě okouzlila. V roce 92 jsem měl přiležitost v Oxfordu shlédnout výstavu věnovanou 100. výročí narození JRRT, jejíž součástí byla i obsáhlá expozice ilustrátorů Mistrova díla snad z celého světa. Pro sebe jsem si udělal ten (smutný, ale pochopitelný) závěr, že pouze na základě četby si každý může představit vizuální podobu románů velice výrazně jinak (přál bych Vám vidět, jak si Vietnamci předstvují např. elfy nebo Hobitín :-). Skutečně jsem se zpočátku bál, jak „to bude vypadat“, naštěstí již první zveřejněné fotky mě výrazně uklidnily. Ilustrátoři Howe a Lee dnes tvoří jakýsi výrazový standard Tolkienova díla, a výsledná podoba, kterou filmu dali, překvapivě odpovídá mým představám. Triky jsou zvládnuty dobře, a to přesto, že se na nich nepodílela ILM, jak již také bylo někde vyčítáno. K nim bych měl jen jedinou výtku - moc se i nelíbilo ztvárnění Balroga. I když se výtvarníci opět snažili maximálně přiblížit Tolkienovu popisu (a úspěšně, podobě Balroga se nedá vytknout vůbec nic, na fotkách je dokonalý), mám výhrady k jeho trhavému pohybu, který působí dost nepřirozeně. Chybí mu jakákoliv živočišná dynamika, na to, že má být bytostí zrozenou z ohně a žáru, na mě působí dost prkenně. V silném kontrastu s ním jsou např. bílí koně říční pěny, která smetla Devítku. Jinak musím ještě jednou zmínit své nadšení a pochválit skutečnost, do jakých detailů jsou scény ve filmu propracovány (viz např. hnací kolo ve skřetích dílnách, zmíněné v prvním odstavci).
Ještě se krátce vrátím k souboji Gandalfa s Balrogem. Této scéně bych věnoval víc pozornosti. Na to, jak zásadním způsobem ovlivňuje následující děj (smrt Gandalfa je prvním krokem ve sledu událostí, které vedou v konečném důsledku k rozpadu společenstva), byla podle mého názoru přejitá moc povrchně.
Ke konci si dovolím pár slov ke snad nejcitlivější otázce, která se zmiňuje v souvislosti s filmem, totiž ke vztahu knihy a filmu a odlišnostem mezi nimi. Peteru Jacksonovi patří můj velký dík za to, jak se úpěnlivě snažil držet se původní románové předlohy. Chápu, že s ohledem na odlišné techniky vyprávění nelze tak náročnou knihu, jakou Pán prstenů je, převádět na plátno slovo od slova, a jsem rád, že všechny nutné zásahy do děje jsou provedeny citlivě a s pietou vůči přeloze. Ano, chybí Tom Bombadil, i tak se ale délka filmu blíží třem hodinám, a jakkoliv je děj bez této postavy chudší, nepozbývá smysluplnosti. Troufnu si tvrdit, že nebyla okleštěna žádná z podstatných scén. Přesto se i v tomto filmu vyskytují momenty, kdy se režisér snaží domoci se vyšší dramatičnosti scény na úkor věrohodnosti a pravděpodobnosti. Někdo již zmínil těžko uvěřitelný blízký kontakt hobitů a nazghúlů. Souhlasím s tímto názorem, pokud nazghúlové hledali Prsten, asi by jej cítili půl metru pod svahem. Podobně stíhací jízda Devítky a Arwen je možná efektní, těžko ale uvěřit záběrům koní běžících tryskem těsně u sebe, kdy Devítka několikrát jasně stahuje náskok elfky, které ale vzápětí střihem zázračně uniká :-). Dalším příkladem může být scéna, při níž společenstvo prchá v Morii před Balrogem ke Khazad Dúm. Moment, kdy Aragorn a Frodo na zůstanou jako poslední na kymácejících se troskách zdi, balancováním chvíli udržují rovnováhu, aby nakonec vychýlením těžiště navedli zbytek té zdi směrem k ostatním, tak to už Jackson skutečně trochu přehnal.
A skutečně už posledních pár slov...
... kterými bude moje odpověď na Tu Jedinou Základní Otázku, která trápila příznivce JRRT od té doby, co se rozšířila informace o natáčení Pána prstenů: Co z toho nakonec bude? Bude to Tolkien? Nebo to Peter Jackson podlehne tlakům Holywoodu a celý příběh dopadne tak, jako když Disney přetváří Krásku a zvíře, Aladina nebo Popelku? Podle mého JE TO TOLKIEN. Je to filmové převyprávění příběhu o Pstenu moci, a jako v každém převyprávění se na něco zapomnělo, něco se trochu proházelo, něco se malinko přibarvilo, ale výsledkem je stále Tolkienův příběh, a to v nádherném balení.
 10/10 [Celkové hodnocení]
 
 10/10 [Vizuální dojem]
 10/10 [Hudba]
 10/10 [Herecké výkony]
 10/10 [Zpracování změn oproti knize]
[ <<< Další recenze ] [ Všechny recenze ]  [ Přidat recenzi ] [ Předchozí recenze >>> ]

Oznámkujte recenzi (jako ve škole)

1

2

3

4

5

qqq, přidáno 1.3.2019 2:23:19

michael kors outlet clearance


pandora sale clearance


nike basketball shoes


canada goose coats


pandora jewelry


coach factory outlet online


air jordan


coach outlet online


marc jacobs handbags


adidas outlet online


michael kors outlet canada


nike shoes


kate spade handbags


moncler outlet online


moncler


clarks


white sox jerseys


adidas yeezy boost 350


ugg boots


pandora jewelry outlet


coach outlet online


michael kors outlet clearance


canada goose coats


moncler jackets


michael kors outlet store


nike factory store


air max pas cher


canada goose outlet store


coach outlet online


ralph lauren polo


nike sneakers


yeezy shoes


true religion jeans


coach factory outlet online


coach factory outlet


coach factory outlet online


ralph lauren pas cher


mulberry handbags


jordans


coach outlet store


pandora outlet


kyrie 2


true religion outlet store


jordan 31


air max outlet


coach factory outlet online


yeezy boost 350


190301yueqin

qqq, přidáno 1.3.2019 2:22:34

north face outlet store


ubiq shoes


polo ralph lauren outlet


gucci outlet online


kate spade bags


jordan 4


supra shoes


new england patriots jersey


ralph lauren outlet


cheap air jordans


michael kors outlet store


michael kors bags


guess clothing


ugg italia


philipp plein outlet


cheap jordans free shipping


adidas ultra boost


cheap jordan shoes


jaguars jersey


coach factory outlet


prada sunglasses


true religion


nike kd 10


nobis outlet


cheap jordan shoes


red sox jerseys


michael kors outlet clearance


coach purse


coach canada outlet


canada goose outlet store


moncler jackets


nike outlet store


cheap jerseys


canada goose outlet


gucci bags


balenciaga triples


fila shoes


michael kors outlet clearance


pandora sale clearance


nike basketball shoes


canada goose coats


pandora jewelry


coach factory outlet online


air jordan


coach outlet online


marc jacobs handbags


adidas outlet online


michael kors outlet canada


nike shoes


kate spade handbags


moncler outlet online


190301yueqin

qqq, přidáno 1.3.2019 2:22:02

north face outlet store


ubiq shoes


polo ralph lauren outlet


gucci outlet online


kate spade bags


jordan 4


supra shoes


new england patriots jersey


ralph lauren outlet


cheap air jordans


michael kors outlet store


michael kors bags


guess clothing


ugg italia


philipp plein outlet


cheap jordans free shipping


adidas ultra boost


cheap jordan shoes


jaguars jersey


coach factory outlet


prada sunglasses


true religion


nike kd 10


nobis outlet


cheap jordan shoes


red sox jerseys


michael kors outlet clearance


coach purse


coach canada outlet


canada goose outlet store


moncler jackets


nike outlet store


cheap jerseys


canada goose outlet


gucci bags


balenciaga triples


fila shoes


michael kors outlet clearance


pandora sale clearance


nike basketball shoes


canada goose coats


pandora jewelry


coach factory outlet online


air jordan


coach outlet online


marc jacobs handbags


adidas outlet online


michael kors outlet canada


nike shoes


kate spade handbags


moncler outlet online


190301yueqin

qqq, přidáno 1.3.2019 2:21:58

north face outlet store


ubiq shoes


polo ralph lauren outlet


gucci outlet online


kate spade bags


jordan 4


supra shoes


new england patriots jersey


ralph lauren outlet


cheap air jordans


michael kors outlet store


michael kors bags


guess clothing


ugg italia


philipp plein outlet


cheap jordans free shipping


adidas ultra boost


cheap jordan shoes


jaguars jersey


coach factory outlet


prada sunglasses


true religion


nike kd 10


nobis outlet


cheap jordan shoes


red sox jerseys


michael kors outlet clearance


coach purse


coach canada outlet


canada goose outlet store


moncler jackets


nike outlet store


cheap jerseys


canada goose outlet


gucci bags


balenciaga triples


fila shoes


michael kors outlet clearance


pandora sale clearance


nike basketball shoes


canada goose coats


pandora jewelry


coach factory outlet online


air jordan


coach outlet online


marc jacobs handbags


adidas outlet online


michael kors outlet canada


nike shoes


kate spade handbags


moncler outlet online


190301yueqin

wty123, přidáno 3.6.2017 5:26:15
thing: http://www.horlogesrolexs.nl/ the http://www.timberland-boots.com.co/ decision is http://www.soft-ballbats.com/ only http://dolphins.nfljersey.us.com/ the beginning http://www.hogans.com.de/ of http://www.burberry-outletcanada.ca/ a http://www.oakleys.com.de/ thing. http://pacers.nba-jersey.com/ When http://www.raybans-sunglasses.net.co/ a http://www.bcbg-maxazria.ca/ person http://www.toms-shoesstore.com.co/ makes http://www.retro-jordans.net/ a http://www.burberry-outlett.co.uk/ decision, http://www.handbagsoutlet.in.net/ in http://www.raybans-outlet.net.co/ fact, http://www.jordan.com.de/ he http://www.louboutin.jp.net/ will http://www.burberrys-outletonline.com/ go http://www.air-maxschoenen.nl/ down in http://www.adidas-store.net/ the http://www.nikeairmax.com.de/ body http://www.nike-skos.com/ into a http://www.jordanshoes.net.co/ huge http://www.swarovski-online-shop.de/ flood, http://www.michael-kors.com.es/ the http://www.ray-bans.co.uk/ flood http://www.timberlandbootsoutlet.us.com/ will http://www.cheap-jerseys.mex.com/ take http://www.coach-outlet.store/ him http://www.marc-jacobs.us.com/ to http://rockets.nba-jersey.com/ a http://www.ralph-laurens.org.uk/ decision http://lakers.nba-jersey.com/ at http://trailblazers.nba-jersey.com/ the http://www.rayban-sunglasses.co/ time http://www.oakleys.org.es/ he http://www.levisjeans.com.co/ never http://www.ralphlaurens-outlet.co.uk/ imagined http://www.valentino-shoesoutlet.us.com/ a http://michaelkors.euro-us.net/ place http://airmax.misblackfriday.com/ "When http://www.soccer-shoesoutlet.com/ I http://www.mcmbackpacks.com.co/ decided http://coachoutlet.euro-us.net/ to http://www.cheap-rolex-watches.org.uk/ go http://www.raybanoutlet.ca/ looking http://www.philipp-pleins.com/ for http://www.hugo-boss.com.co/ I http://pelicans.nba-jersey.com/ treasure, http://www.rolexwatchesforsale.us.com/ never http://knicks.nba-jersey.com/ imagined http://www.converses-outlet.com/ would http://www.michael-kors-outlet.us.org/ be http://warriors.nba-jersey.com/ working http://www.raybans.com.de/ in http://www.northfacejackets.fr/ a http://www.adidas-shoes.in.net/ crystal http://www.timberlandshoes.net.co/ shop. http://www.woolrich-clearance.com/ "the http://www.bottega-venetasoutlet.com/ boy http://www.ralphlaurens.ca/ thought http://www.calvin-kleins.in.net/ for http://www.nike-huaraches.nl/ confirm http://www.michaelkors-outletonline.cc/ his http://www.nikeair-max.ca/ inference. http://grizzlies.nba-jersey.com/ there http://www.lacoste-outlet.com.co/ is http://www.montblanc-pens-sale.com/ always http://www.basketballshoes.com.co/ frustrating http://www.hermes-birkinoutlet.net/ when, http://www.hoganshoes.org.uk/ do http://www.nike-airmax.com.de/ not http://www.cheap-pandoracharms.co.uk/ be http://www.michael-kors-australia.com.au/ afraid, http://www.fendi-outlet.in.net/ he http://bucks.nba-jersey.com/ woke http://www.nike-mercurial.com/ up http://www.beatsheadphone.in.net/ to http://www.polo-ralphlaurens.us.com/ start http://www.mlb-jerseys.us.com/ over, http://spurs.nba-jersey.com/ smiled, http://www.swarovski-canada.ca/ and http://www.oakleys-frame.com.co/ so http://www.christianlouboutinshoesoutlet.org/ spring!March http://www.iphone-cases.net/ fireworks, http://www.nike-air-max.com.au/ pink http://www.nfl-jersey.us.org/ Ying http://www.oakley--sunglasses.com.au/ and http://www.cheap-watches.in.net/ leaves, http://www.coachoutlet-online.com.co/ spring http://76ers.nba-jersey.com/ green http://ravens.nfljersey.us.com/ south. http://packers.nfljersey.us.com/ Orioles http://www.mk-outletonline.us/ season http://hornets.nba-jersey.com/ long http://steelers.nfljersey.us.com/ grass, http://www.women-clothes.com/ flowers, http://www.designer-handbags.vip/ moon http://jets.nfljersey.us.com/ breeze, http://www.toms-outletonline.com.co/ a http://www.katespadeoutlet.gb.net/ good spring http://patriots.nfljersey.us.com/ beauty http://www.pandorajewelry.top/ volumes. http://www.michael-kors.cc/ Even http://www.cheapjerseys.us.org/ if http://bills.nfljersey.us.com/ there http://www.the-northfacejackets.net.co/ is rain, http://www.converse-shoes.net/ and http://wizards.nba-jersey.com/ if http://www.nikerosherun.us/ the http://michaelkors.blackofriday.com/ smoke fog, http://timberwolves.nba-jersey.com/ a http://www.nikefree-run.net/ small http://www.converseschuhe.com.de/ town http://www.ok-em.com/ south http://www.pradahandbags.net.co/ of http://www.true-religions.com/ the http://www.rolexwatches-canada.ca/ dip http://www.uhren-stores.de/ in http://www.ralph-laurenoutletonline.com/ the http://kings.nba-jersey.com/ humid http://www.prada-outlet.com.co/ air, http://www.tommy-hilfiger.net.co/ propped http://coach.blackofriday.com/ umbrella http://www.airmax-shoes.com/ walking http://www.airhuaraches.co.uk/ in http://www.michaelkors-canadaoutlet.ca/ the http://www.longchampbags.com.co/ bluestone http://www.the-northfaces.us.com/ lanes, http://www.jimmy-choosshoes.com/ leisurely http://www.timberlandspaschere.fr/ past http://www.burberry-store.com/ curtain http://www.toms-shoes-outlet.us/ curtain http://www.mcms-bags.com/ surfaced http://www.omegas-relojes.es/ in http://www.raybans-outlet.nl/ are http://www.puma-shoes.de/ various http://www.michaelkors-ins.com/ memories, http://www.michael-kors.in.net/ searching http://www.burberry-outlets.org.uk/ the http://www.longchampoutlet.com.co/ past. http://www.vans-shoes.co.uk/ Kissed http://www.jimmy-chooshoes.com/ spring http://www.ferragamos.us.com/ shower http://chargers.nfljersey.us.com/ in http://www.ralphs-laurenpolos.net/ the http://www.ed-hardy.us.com/ warm http://jazz.nba-jersey.com/ spring, the http://www.asics-outlets.com/ world appreciate http://www.christian-louboutins.in.net/ the http://www.prada-bagsoutlet.com/ sweets http://www.tommy-hilfigers.in.net/ March.A http://www.new-balance-schuhe.de/ person, http://www.puma-shoesoutlet.com/ lonely http://www.nikestoreoutlet.us/ for http://www.beatsbydrdrephone.com/ company, http://www.ralphlaurenonlineshop.de/ a http://www.nike-roshe-run.de/ city, http://www.the-northfaces.org.uk/ a http://www.nike-airmaxs.fr/ large http://www.christianlouboutin-shoes.ca/ boundless http://www.adidassuper-star.de/ promise. http://www.christian-louboutinshoes.in.net/ Discard http://www.tommy-hilfigers.de/ tedious work, http://www.thomas-sabos.com.de/ break http://www.cheap-michaelkors.com.co/ the http://www.tracksuits-store.com/ shackles http://www.longchamp-bags.us.com/ of http://www.ralphlauren-polos.com.co/ reality, http://www.hollister.com.se/ toward http://www.pandorajewellery.com.au/ the http://www.oakleys-outlet.com.co/ embrace http://buccaneers.nfljersey.us.com/ of http://www.cheap-baseballbats.us/ the http://clippers.nba-jersey.com/ earth, http://www.mcmbackpacks.net/ to http://www.salomonshoes.com.de/ restore http://coach.euro-us.net/ the http://www.cheap-nike-shoes.net/ true http://www.eyeglasses-outlet.com/ self, http://www.mizuno-running.net/ free http://www.montrespaschers.fr/ to http://www.under-armouroutlet.com/ feel http://www.barbour-jackets.com/ warmth http://www.givenchy.com.co/ of http://www.omega-watches.com.co/ nature, http://www.tomsshoes-outlet.us.org/ such http://www.cheap-raybansoutlet.com.co/ as http://www.p90xs-workout.com/ the http://www.coachfactory.shop/ warmth http://www.burberrys-outlet.in.net/ of http://www.nike-rosheruns.nl/ the http://www.truereligion-outlet.us.org/ mother's http://www.beats-by-dre.com.co/ arms. http://www.babyliss-pros.com/ Happy http://www.air-jordanshoes.us/ Hour http://saints.nfljersey.us.com/ end http://www.mbt-outlet.com/ is http://www.michaelkorsoutlet.se/ as http://www.oakleys-outlet.net.co/ short http://www.long-champbags.com/ glance, http://www.soccers-shoes.net/ a http://www.nike-shoesoutlet.com/ chance http://www.juicycoutureoutlet.net.co/ to http://raiders.nfljersey.us.com/ savor http://www.michaelkorsoutlet-online.ar.com/ a http://www.swarovski-crystals.com.co/ taste http://www.nikeshoes-outlet.com/ of http://www.swarovskissale.co.uk/ everything http://www.oakley-sbocco.it/ as http://www.pandora-jewelry.com.de/ early http://www.nfljersey.us.com/ as http://oakley.blackofriday.com/ pouring http://www.michaelskors-outlet.co.uk/ sand, http://www.nike-schoenen.co.nl/ lost http://www.raybans-glasses.com.co/ time!Quietly http://www.coachsoutletonline.in.net/ standing http://www.rosheruns.us/ in the http://www.co-aol.com/ window, http://www.new-balanceoutlet.org/ watching http://www.oakley-outlet.fr/ the http://www.oakleys-store.com.co/ beautiful http://www.versace-outlet.com/ fireworks http://nuggets.nba-jersey.com/ over http://www.converse.net.co/ the city http://raptors.nba-jersey.com/ indulge http://www.cheapjerseys.net.co/ in http://giants.nfljersey.us.com/ a http://www.nike-shoesfactory.us/ foreign http://www.dsquared2s.com/ land http://www.chiflatiron.net.co/ bloom http://www.airmax.com.se/ An http://rayban.blackofriday.com/ endless http://www.truereligions.net/ loneliness http://celtics.nba-jersey.com/ slowly http://www.burberry-outlets.net.co/ rising http://www.michael-korsbags.com.co/ from http://www.nikeairmax2015.org/ the heart, http://www.salvatore-ferragamos.com/ like http://www.michael-korsoutlet.cc/ smoke http://www.rolex-watches.us.com/ or http://www.new-balancecanada.ca/ fog, http://www.michaels-kors.us/ lingering http://www.cheapshoes.net.co/ throughout http://www.niketnrequinpaschers.fr/ the http://thunder.nba-jersey.com/ cabin. http://www.air-yeezys.com/ Pawn http://www.oakley-sunglasses2017.com/ youth, http://www.hoodies-store.com/ trafficking http://www.supra-shoes.org/ soul, exclusive http://www.roshe-runs.co.uk/ lonely. http://www.cheapoakleyss.com.co/ This http://www.hollisteronlineshop.com.de/ city, http://www.cheap-mlbjerseys.us.com/ regardless http://longchamp.blackofriday.com/ of http://www.adidas-schuheonline.de/ the http://www.burberrybags.com.co/ night http://www.oakleys-outlets.net/ the http://www.beatsbydre.com.co/ day, http://www.hollisters-canada.ca/ regardless http://www.toryburch-shoesoutlet.com/ of http://www.polos-outletstore.net/ the http://www.raybans-outlet.org.uk/ fall http://www.adidas-shoes.ca/ and http://www.hollister-clothing.com.co/ winter http://www.michael-kors.net.co/ seasons, always http://www.michaelkors-store.us.org/ kind http://bulls.nba-jersey.com/ of http://www.marcjacobs-outlet.com/ want http://www.nhl-jerseys.net/ to http://www.philipp-plein.us.com/ escape http://www.cheapthomas-sabos.org.uk/ the http://azcardinals.nfljersey.us.com/ panic, http://www.polos-ralphlauren.com.co/ and http://www.oakley-outletonline.com.co/ no http://www.true-religion-jeans.com.co/ place http://www.the-northface.ca/ to http://www.swarovski-australia.com.au/ place http://www.ralphlauren-au.com/ wistful.With http://seahawks.nfljersey.us.com/ recall http://lions.nfljersey.us.com/ once http://www.michaelkors.so/ young http://www.new-balanceshoes.es/ and http://www.michaelkorsoutlet.ar.com/ frivolous, http://www.nike-air-force.de/ alone bile http://www.tory-burch.us.org/ hesitate http://www.toryburchsale.com.co/ to http://www.zcoachoutlet.com/ defect http://www.asics-outlet.com.co/ to http://www.michael-korsoutlet.top/ the http://49ers.nfljersey.us.com/ South http://suns.nba-jersey.com/ of http://www.nikeshoesoutlet.org.uk/ the http://www.ralph-laurenoutletonline.in.net/ city, http://www.raybans.org.es/ this http://browns.nfljersey.us.com/ all http://www.the-northface.com.de/ aspire. http://broncos.nfljersey.us.com/ Back http://magic.nba-jersey.com/ pack, http://bengals.nfljersey.us.com/ to http://www.nike-max.fr/ pursue http://www.toms-shoe.us.org/ a http://www.armani-exchange.in.net/ dream, http://www.celine-bags.com/ leisurely http://www.oakley-sunglassessale.com.co/ time http://www.ray-bansoutlet.com.co/ off, http://www.nikefree-runs.org.uk/ still http://www.juicycouture.com.co/ can http://www.nike-airmax.us.com/ not http://www.adidas-shoes.es/ get http://celine.blackofriday.com/ around http://www.oakleys-sunglasses.com.co/ the http://www.designer-handbagsoutlet.us.com/ glossy http://www.tommyhilfigerca.ca/ surface http://www.hollister-store.com/ of http://www.coach-outletonline.ca/ the http://www.instylers.us/ bustling http://www.replica-handbags.com.co/ city, http://www.christian-louboutin.jp.net/ like http://www.burberryoutlet-sale.com.co/ an http://www.true-religion.com.co/ outsider http://www.nba-shoes.com/ like http://www.cheap-jordans.net/ himself http://chiefs.nfljersey.us.com/ watching http://www.oakleys-2017.in.net/ everything http://falcons.nfljersey.us.com/ changing http://www.lauren-ralphsoutlet.co.uk/ clouds, http://www.newbalance-shoes.org/ flashing http://www.barbour.in.net/ Nihong, http://www.giuseppezanotti.com.co/ dazzling http://nets.nba-jersey.com/ fireworks http://www.raybans-outlet.com.co/ and http://www.pulseraspandora.com.es/ not mine. Once http://coach-outlet.tumblr.com/ as http://www.vans-shoesoutlet.com/ like http://colts.nfljersey.us.com/ a http://www.polo-ralph-lauren.de/ lost child, http://www.chiflatirons.in.net/ they http://www.rayban-sunglasses.fr/ lost http://www.coach-outlets.net.co/ themselves http://www.toms--outlet.com.co/ in http://www.omegawatches.in.net/ the http://www.ferragamoshoes.in.net/ city, nowhere to find.Familiar and http://bears.nfljersey.us.com/ unfamiliar http://www.burberryonlineshop.de/ city, http://www.outlet-burberry.net/ dubious http://www.newoutletonlinemall.com/ taste, http://www.scarpehogans.it/ charm http://www.air-huaracheshoes.co.uk/ atmosphere, http://www.nike-shoes.com.co/ Guys http://www.wedding-dresses.cc/ and http://www.mk-com.com/ Dolls http://www.michael-korsoutlet.co.uk/ busy http://www.coachoutlet-inc.net/ with their http://www.michaelkorsoutletonline.net.co/ busy http://www.nikeair-max.es/ combing http://www.nike-airmaxnc.co.uk/ their http://www.longchamps.com.co/ thoughts, http://www.truereligion-outlet.com.co/ chewing http://cowboys.nfljersey.us.com/ their http://www.vibram-fivefingers.in.net/ loneliness, their http://www.katespades.com.co/ taste http://vikings.nfljersey.us.com/ bitterness. http://www.nikeshoes.de/ One http://www.burberry-handbagssale.net.co/ from http://www.pandoracharms-canada.ca/ the distant http://www.cheap-rayban.com.co/ border http://www.polos-outlets.com/ town, http://www.michaelkors-bags.us.org/ village, http://www.toms-outletstore.com/ catch http://www.cheapnhljerseys.us.com/ a http://www.nikefreeshoes-inc.co.uk/ train http://www.burberry-handbags.net.co/ tour http://www.nikeairmax-90.net/ of http://www.ralphslaurenoutlet.us.com/ the times, http://www.supra-footwear.net/ starting http://www.iphonecases.net.co/ toward http://www.thenorth-face.com.co/ the http://www.prada-shoes.com.co/ dream. http://www.raybans-outlet.cc/ As http://www.poloralphlaurenoutlet.net.co/ countless http://www.pradas.com.de/ wellhead http://www.barbour-jackets.us.com/ splendor http://www.long-champoutlet.com/ desire http://www.coachfactory.cc/ to http://www.reeboks.com.de/ inspire http://www.long-champ.com.de/ in http://www.north-face.com.co/ Shenzhen http://www.vansschuhe.com.de/ over, http://cavaliers.nba-jersey.com/ the http://www.nba-jersey.com/ eyes http://www.hollisterclothings-store.com/ filled http://www.nike-outlet.us.org/ with http://www.adidas-shoes.nl/ dreams, http://www.tommyhilfigers.nl/ no http://heat.nba-jersey.com/ longer http://www.jordan-retro.org/ shiny http://www.hermes-bags.net.co/ gloss, http://www.raybans-cher.fr/ any http://www.ralphs-laurenpolo.co.uk/ dark http://www.ray-bans.net.co/ night http://www.michaelkors.com.de/ sky http://www.the-northfaces.net.co/ lit http://www.adidasshoes.com.se/ the http://titans.nfljersey.us.com/ fireworks.Time, http://www.bcbg-dresses.net/ such http://www.swarovski-jewelrys.com/ as http://www.oakley-sunglass.net.co/ flow, http://www.tommys-hilfigers.com/ years http://www.nike-store.in.net/ such as sand, http://www.tnf-jackets.us/ pouring http://ralphlauren.blackofriday.com/ from http://www.dsquared2-outlet.com/ between http://www.nike-store.com.de/ the http://hawks.nba-jersey.com/ fingers, http://www.burberry-bags.net.co/ if http://rams.nfljersey.us.com/ meandering http://www.coach-factory.com.co/ circling http://www.nike-skors.com.se/ the http://mavericks.nba-jersey.com/ mountain, http://www.oakleysunglasses-canada.ca/ twists http://www.ralph-laurenpolos.co.uk/ and http://www.mcm-handbags.org/ turns, http://www.giuseppes-zanotti.com/ but http://www.soccershoes.us.com/ no http://www.kate-spades.com.co/ flowers http://www.coachblackfriday.com/ are http://www.hollisters.us.com/ blooming. http://www.nike-free-runs.de/ Life http://www.ferragamo.net.co/ is http://www.hermesoutlet.shop/ like a http://www.toms-outlets.us.com/ circle, http://pistons.nba-jersey.com/ years removed http://www.chrome-hearts.com.co/ from http://www.barbour-factory.net/ play http://eagles.nfljersey.us.com/ back http://www.raybansbocco.it/ to http://www.michaelkors.co.nl/ the http://www.barbours.us.com/ end, http://www.toryburch-outlet.com.co/ like http://www.nike-rosherun.com.es/ the http://www.bottega-bags.com/ death http://www.christianlouboutinoutlet.net.co/ of http://redskins.nfljersey.us.com/ a http://www.mcmhandbags.com.co/ dream. http://www.nikefree5.net/ Carding http://www.rolex-watchoutlet.com/ Cantabile http://www.coach-factoryoutlet.net.co/ years, http://www.christian-louboutins.co.uk/ the http://www.kates-spade.com/ memories of http://www.tommyhilfigers.de/ those http://panthers.nfljersey.us.com/ green http://www.nikeshoes.org.es/ years http://www.ralph-laurenpolosoutlet.com/ there http://www.ecco-shoes.us.com/ anymore, http://www.oakleys.mex.com/ but http://jaguars.nfljersey.us.com/ unfortunately http://www.nike-shoescanada.ca/ the http://texans.nfljersey.us.com/

http://www.jerseys-store.com/

Jméno: E-mail:

Komentář:

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/

Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 
Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist