Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

24.3. 2003BelcarnenVýsledky Oscarů, aneb když je téměř vše předem jasné a úroveň klesá... (25.3. doplněno o video); Sméagol až v Návratu Krále; Video - interview s Peterem Jacksonem

Výsledky Oscarů, aneb když je téměř vše předem jasné a úroveň klesá...
Pokud se podíváte na některý předoscarový odhad vítězů zlatých sošek, asi se dobře pobavíte. Bylo vše předem jasné? Ano, téměř vše. Oceňují se skutečné kvality filmů, nebo hraje podstatnou (hlavní?) roli něco úplně jiného? Kdo ví, ale je jasné, že divácký zájem se pomalu ale jistě přesunuje k cenám v Cannes a dalším, protože Oscarům už se nedá tolik věřit. Zda pomůže jejich přesunutí už na konec února, které nás čeká příští rok, nevím. Každopádně to dopadlo přesně tak, jak se dalo očekávat. Dvě Věže mají své dvě jisté sošky. Ale vezměme to po pořádku...

Letošní předávání cen Akademie bylo poznamenáno válkou v Iráku. Nedorazila spousta lidí, z týmu okolo Pána Prstenů se na show vybodla valná většina protagonistů, včetně Petera Jacksona. Moderátor Steve Martin byl vtipný, rýpal do každého... "Miluju Pána Prstenů, toho downloadování fakt nelituji... erghhh..."

Nikdo nepředpokládal, že by se nejlepším filmem stala cokoliv jiného než Chicago. Překvapení se nekonalo. Nejlepší kameru získala zaslouženě Road to Perdition. Pravda, Pán Prstenů v této kategorii vůbec nebyl nominován. Nejlepší výpravu má Chicago, Dvě Věže opět nic. Pokud si vzpomínáte, loni získal sošku za výpravu místo Společenstva snímek Moulin Rouge. A letos? Podívejte se na obrázek vpravo, možná vám něco připomene. Inu Návrat Krále už si cenu za výpravu odnese, i když bude stejná jako u předchozích dílů. Ale objektivita není v rámci Oscarů na místě. Něco velmi podobného by šlo napsat i ohledně kostýmů. Dvě Věže opět prohrávají a cenu si odnáší Chicago.

Cena za hudbu patří snímku Frída a Elliotu Goldenthalovi. Howard Shore nebyl vůbec nominován. Cenu za střih opět musí tým Petera Jacksona oželet a slaví tvůrci Chicaga. A totéž u zvuku. Zajímavé je, že za střih zvuku (což je dost podivná technická kategorii) Akademie Dvě Věže ocenila. A pak tu máme vizuální efekty. Zde není co řešit, Dvě Věže opět vítězí a Epizoda II má smůlu. Ostatně Goerge Lucas vůbec neměl dobrý večer. Jeho dílo nezískalo žádnou sošku, ale naopak si o den dříve odneslo hned dva antioscary - Zlaté Maliny. Za nejhorší scénář a Hayden Christensen (Anakin Skywalker) byl vyhlášen nejhorším hercem roku. Mimochodem ocenění za vizuální efekty se tak trochu rozkecali a musela je utnout hudba :-)

A to je asi tak všechno k Oscarům. Nejsem naštvaný, i když to z článku možná tak vypadá. Tenhle výsledek byl předem jasný. A příští rok budu mít u přepisu ocenění stejnou náladu. Až budu psát, že Návrat Krále má Oscara za kostýmy, které jsou stejně dobré jako u prvního a druhého dílu. A to samé u kamery, režie... Oscaři jsou jednou velkou show, která možná znamená něco pro tvůrce filmu, ale v podstatě moc nevyjadřuje skutečné kvality filmů. Každý z nás dobře ví, jak to ve skutečnosti je. Uděláme si vlastní názor. Ale na Chicago stejně do kina půjdu. Už kvůli těm šesti soškám co dostalo...

Doporučuji k přečtení i minulý článek, kde jsem se problematice Oscarů také věnoval. A gratuluji k dobrému tipu v minulé anketě, přes 30% hlasujících odhadlo výsledek správně.

Na adrese http://www.oscars.com/oscarnight/press_video.html najdete krátká videa z Oscarové show. Pokud vás tedy zajímá, co říkal Jim Rygiel při přebírání ceny za efekty, vesele stahujte.


Sméagol až v Návratu Krále
Dnes je již téměř jistě, že scéna se Sméagolem a Déagolem se objeví až v Návratu Krále. Sice se spekulovalo, že by se mohla dostat ještě na rozšířené DVD Dvou Věží, ale v posledním rozhovoru se Andy Serkis zmínil o tom, že pro Návrat Krále si i on musel projít složitým postupem vytváření latexových masek a make-upu, což o mnohém napovídá. Také se těšíte na Serkise jako "předchůdce" Gluma?


Kliknutím otevřete detail...



Video - interview s Peterem Jacksonem
Pokud sbíráte vše, co se kolem Pána Prstenů jen šustne, jistě vám přijde vhod záznam z show Sunday, ve které byl Peter Jackson a mluvil, jak jinak, o svých filmech. Video má velikost 13 MB, formát Real.

  • 13 MB RM (hostována na TheOneRing.net)

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

kgCtMgVXj, přidáno 20.11.2023 15:03:57
Research Center, Farmos Group LTD, Turku and Oulu, Finland cialis buy online usa read more may be present
Ruby, přidáno 27.4. 2003 17:26:25
Já bych byla daleko šťastnější, kdyby dostali nějakou skutečně hodnotnou cenu jako je berlíncký lev nebo na festivalu v Cannes. Oscaři svojí prestiž stejně pomalu ztrácejí a IMHO i právem.
Altáriel, přidáno 27.4. 2003 17:12:30
Já myslím, že příště dostanou víc těch oskarů. Přála bych jim to/JSOU TOTIŽ NEJLEPŠÍ!!!!! Nemám pravdu?
luis, přidáno 27.4. 2003 10:00:14
letos mne vysledky oscaru moc nepotesily... chicago jsem videla a prijde mi to dost blby.

jediny dobry bylo tech par oceneni pro lotra (proc tak malo???) :(
a oscar pro eminema za lose yourself

loni to bylo o neco lepsi...

Arwen Undomiel Elessar, přidáno 29.3. 2003 19:14:27
Jsem aspon rada, ze tam vystoupil ten tlustej scenarista, mela sem pocit, ze kdyby tam byl Viggo, ze by rekl to samy :-)

Ungel, přidáno 26.3. 2003 20:19:33
Brenos:Díky!(Doufám,že 13.4. to bude ještě v kinech.):-)
Brennos, přidáno 26.3. 2003 13:59:19
Ungel: Už 3.4. ;o)
Ungel, přidáno 25.3. 2003 20:40:54
Brenos:Aspoň něco!Nevíš prosím tě přesné datum???
Arsiméné, přidáno 25.3. 2003 18:39:01
Už se nemůžu dočkat Sméagluma!
Ramgad, přidáno 25.3. 2003 14:49:15
No tak to je pre mňa novinka.
Ruby, přidáno 25.3. 2003 14:40:52
Ramgad: Connery šišlá, to je známá věc. Je to strašně roztomilý :o) Asi je to částečně i tím skotským přízvukem, nevim...
Ramgad, přidáno 25.3. 2003 13:49:33
Ble,pozerala som Oscary naživo,celá na kofeíne,ale už môžem otvoriť oči.Herci z LOTRa majú pravdu, načo tam chodiť,keď fantasy snímok aj tak Oscara nezíska.Ale možno Akadémii krivdím a to najlepšie si nechávajú nakoniec...Srandovný bol aj Mickey Mouse:Ha,Frodo,do you think you are funny?(alebo taj nejak),Sean Astin sa zas na všetkom škeril.
Mimochodom,Sean Connery v reáli naozaj tak šušle alebo si robil halušku?

EBviroza, přidáno 25.3. 2003 10:01:21
Jsou to BLBCI! Nechápu, co je tak vyjimečnýho na pitomým studiovým muzikálu. Ti, co seděli v porotě by se měli postřílet.
Brennos, přidáno 25.3. 2003 0:00:13
Ungel: Cesta do fantazie má u nás premiéru až příští měsíc... filmeček je to opravdu pěkný. Třeba takové The Hours (Oscar: Nicole Kidman) u nás budou až v srpnu!!! Distributoři holt chtějí ušetřit každou korunu...
Ungel, přidáno 24.3. 2003 23:43:54
JBC:Já bych Episodě II dala všechny maliny.Jediný,co mě přinutilo dívat se až do konce,bylo vědomí,že někde ke konci je Christopher Lee...

K tomu Chicagu:Strašně mě štve,že se k nám takovýhle filmy dostávaj tak pozdě.Třeba v zahraničí dost oceňovaný snímek Cesta do fantasie u nás jenom prolítl a už vyšuměl...:o(

Corwin, přidáno 24.3. 2003 17:34:36
Lucyova:v podstate mas pravdu ale ke krasobrusleni byx to neprirovnaval:-)Myslim jako ze mne by to nenapadlo:-))Jinak vysledek je k smixu:-)))
glad, přidáno 24.3. 2003 15:27:57
je my jedno ake su oskary obiektivne keby blo pan prstenov neobiektyvne vyhral 6 alebo viac sosiek bolo by vam to jedno je to onicom ked tam nebol nik z pp to clovek ani nemusi pozerat

Lucyova, přidáno 24.3. 2003 14:52:48
Bel: k těm nominacím: připomíná mi to kauzy z porotování MS v krasobruslení. Tam se taky krásně ukázalo, že ani ti porotci, co by tomu měli děsně rozumět, to nezvládají hodnotit objektivně. Což je pochopitelné, když se tam hodnotí kategorie jako je "umělecký dojem". To je přece vyloženě subjektivní záležitost. A u hodnocení filmů to je ještě horší - tam není vůbec žádná kategorie, která by se dala nějak "změřit" - u toho krasobruslení aspoň vyloučíš závodníky, kteří padají při skocích, ale co u filmu?
A druhá věc: nejlepší film podle USA snad nerovná se nejlepší film světa?
Chci tím vším říct, že se není třeba nad výsledky Oskarů pohoršovat. Prostě je to názor amerických porotců. Tečka.

Jo, a ještě k tomu Christensenovi: nepovažuju se v žádném případě za někoho, kdo rozumí herectví, navíc je to věc názoru (viz výše :-)). Ale mě se hodně líbil proto, že prostě toho Anakina-puberťáka vystihl jako dokonalýho puberťáka. Znala jsem před x lety kluka, který se v reálu choval úplně stejně. A najednou to samé vidím na plátně. To mě prostě dostalo.

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 24.3. 2003 14:26:49
Lucyova: osobně jsem neobjektivní jen trošku :) A sama musíš uznat, že když nenominují Dvě Věže za kameru, je to docela... divné. A ty kostýmy, masky (make-up) a výprava... nevím, Chicago jsem zatím v kině neviděl. Ale z toho, co jsem viděl, to nevypadá nějak lepší než u LOTRa, spíše naopak.¨

Christensen rozhodně nebyl nejhorším hercem roku, ale byl dost hrozný... :)

Galadriel, přidáno 24.3. 2003 13:53:56
to je škoda že dvě věže nedostali víc oskarů,ale zas dvě je taky něco !!!!

hOBITKA, přidáno 24.3. 2003 13:35:58
Míšánku:snad ne,ale jestli jim to fakt ani napotřetí nedojde,tak ode mně "akademie" něco uslyší!
Míšánek, přidáno 24.3. 2003 12:42:03
A já si myslím, že sestli Hollywood narychlo spíchne nějaký dojemný válečný drama z Iráku, tak ostrouhá i Návrat krále... ale co, jsou to jen Oskaři, nikoli anketa o skutečně nejlepší film.
Lucyova, přidáno 24.3. 2003 12:12:28
Tak nebuďte smutní,stejně nikdo na tomhle webu nejsme vůči PP objektivní :-))
A Christensen nejhorším hercem roku? uhuuu, to jsem asi dost divná, mě jeho výkon we Star Wars přišel hodně dobrý, no, minimálně úplně standardní... a je to skoro to jediný, co si ze S.W. pamatuju. No to jsou teda věci.

Brennos, přidáno 24.3. 2003 11:09:41
..."Oscaři".
Brennos, přidáno 24.3. 2003 11:08:48
... ale jsou to přeci jenom Oskaři.
Brennos, přidáno 24.3. 2003 11:07:09
Nejvíc se děsím toho, že to Akademii nedojde ani napotřetí... Jinak tento výsledek se dal předpokládat. Jediné příjemné překvapení: Polanski (režie).
Brennos, přidáno 24.3. 2003 11:03:54
Elian: Ahhhg... tak to byla rána do srdce ;o). No nic, kdybychom měli všichni stejný vkus...
Peta, přidáno 24.3. 2003 9:26:59
Já koukal na celý předávání Oscarů a můžu říct, že to byl moc hezkej večer.Jen s jednou chybkou a to, že Toho Pán prstenů dvě věže nezískaly víc.Avšak s tím nikdo nic už nenaděla.Třeba se to povede napřesrok ne?Měj te se hezky.Peta
Sandy, přidáno 24.3. 2003 8:54:30
To se dalo čekat. Dvě věže jsou prostě druhý díl a nemají ani začátek ani konec. Kostýmy a hudba mě mrzí. A vůbec se nepodivuji nad StarWars. Je to jeden z nejhorších dílů. Je to odfláknuté (dějem) a moc umělé. Někde jsem četl, že herci všechny scény natočili za 2 měsíce. Takže no comment.
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 24.3. 2003 8:54:16
Mne mrzí, že jsem ještě neměl možnost Chicago v kině vidět. Nebudu ho odsuzovat předem, Čistá duše byl moc fajn snímek...
Elian, přidáno 24.3. 2003 8:51:15
Nepozerala som ,nahrala som na video.Asi budem roniť horké slzy.Ak bude Chicago taká údesná blbosť ako Moulin Rouge vlani, škoda chodiť do kina.
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist