Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

4.6. 2002LáďaReport z Plzeňského srazu tohoto webu jak jej sepsal Láďa ...

Report z Plzeňského srazu jak jej sepsal Láďa ...
(pár mých poznámek a pocitů)

Přicházím těsně před 16.hod v pátek do nádražní haly, jediní kdo tam jsou načas, jsou Belcarnen a Ruby, poté doráží Andre, Kahlan a Gwynenbleidd, „Zaklínače“ vidím poprvé, ještě netuším, že se z něj vyklube kolega, co se studia týče. Po zoufalých pokusech dovolat se mobilem, se zjistí, že Kanyapi a Nanthei neuvízly v metru, nýbrž si s námi prostě daly sraz někde jinde. Na Kanyapi jsem se obzvláště těšil, vzhledem k pověsti, která ji předcházela a nezklamal jsem se, jen jsem zjistil, že ačkoliv její příspěvky jsou psány vznešeným elfím stylem, ona sama má blíže k rozvernému hobitovi . Takže nakonec dopadne všechno dobře, dorazí ještě Flycyber a vyrážíme směr Plzeň. Protože se ocitám na sedačce na okraji dění, vystrnadím (jemně pochopitelně) jednoho cizího studenta (resp. nejprve jeho batoh, on odešel sám, až když pochopil, že uprostřed naší skupiny se tu anatomii opravdu nenaučí, soucítil jsem s ním, vím o co jde).
Plzeň - jsme nadšeně přivítáni dvojicí Gail a Garion, na místě je i Desgenais a Alchymistka. Vzhledem k naprosté nefunkčnosti plzeňských automatů na lístky (vyzkoušeli jsme pravda jeden), jede větší část tramvají na černo, což se nadále stane tradicí a už se o lístky ani nepokoušíme (na revizory ale máme celou dobu štěstí, lépe řečeno na jejich nepřítomnost).
Cesta k táboráku se ale zkomplikuje, protože u prvního ohnište je už nějaká partička. Nejprve máme sice přesilu, ale jim dochází posily a my litujeme, že jsme si nevzali meče. Ačkoliv bychom s brněnskou skupinou přesilu opět získali, nakonec se raději přesunujeme ke vzdálenějšímu tábořišti ( byla to lítost co nám zadrželo ruku... ). 
Sotva rozděláme oheň, doráží moravská část webu, ty co ještě neznám z dubna a z Elfconu, poznáván podle fotek a Buzze neomylně podle kloboučku, a začíná pravá zábava u táboráku, s kytarou, opékáním buřtů, pivem, vínem, medovinou. Naše oslavenecká lavice ( Desgenais, Andre, Wulf a já) zpívá z plných plic, zbytek, s vyjímkou Ellanor a Ymber, pouze pobrukuje. Po půlnoci se Megajohn začne procházet vyzývavě s ručníkem, následován Buzzem. Nakonec vyráží většina lidí k rybníku na zlatý hřeb programu – noční koupání. Ačkoliv ještě jen o deset minut dříve jsem zdaleka nebyl rozhodnut se také zůčastnit, nakonec se přidávám, protože jde o jedinečnou událost, o které se vypráví ještě vnoučatům a kterou by si člověk neměl nechat ujít. Voda je skutečně tak studená jak jsem předpokládal a nebýt předtím vypité Wulfovi medoviny asi bych tam nevlezl, ale nakonec se vše zdaří, jen někteří si odnesou menší či větší nastuzení (ale vzpomínat na to budou určitě všichni).
Po usušení u táborového ohně se nakonec přesouváme zpět do města, velkým, 3km nočním pochodem s batohy na zádech. Plánovaný tichý příchod do bytu G&G se téměř zdaří, ovšem jen do chvíle, kdy dojde k již vícekráte popisované scéně s uzavřením Wan a Kahlan v koupelně. K takovým koncům vedou nápady jít se mýt ve čtyři ráno . Nakonec se je ale ven dostat podařilo, takže zůstaly jen narušené dveře do koupelny a narušené vztahy se sousedy, které se ale snad časem opraví a napraví. Takže jsme mohli jít se konečně uložit ke spaní všude po podlaze i po postelích, kde bylo místo.

Ráno po devaté nastává hromadný budíček a po hygieně se kupíme v hlavní místnosti, jíme snídaňo-oběd a vytváří se debatující kroužky a kruhy. Doráží Renno, takže jsme na chvíli v max. počtu, než ve dvě odjede Ymber (tedy, v té době tomu ještě věří). Před druhou se zvedáme a odcházíme na plánovanou prohlídku staroslavného pivovaru. K našemu překvapení se v úvodním sále setkáváme znovu s Ymber, které ujel vlak, takže do dalšího si stihne pivovar s námi projít. Paní průvodkyni jsem podle přízvuku tipoval nejprve za jednoho z neodsunutých v r. 45., ale poté nám sama vysvětluje, že ho získala po 30 letech provádění německých skupin. Prohlídka je zajímavá, ve sklepech ale poněkud chladno na kraťasy a trička, ale přežíváme, zvláště vzhledem k ochutnávce kvasnicového piva ze sudů, kde obsluhující pán naznačuje, že na nějakém kalíšku navíc mu nesejde, čehož rádi někteří využíváme .
Poté se odebíráme opět domů (s delší zastávkou u stánku s pivem), kde se část věnuje rozličným dětským deskovým hrám a následuje přesun na 19.hod do čajovny. Tam se kromě čaje věnujeme diskuzím hodných naší intelektuální úrovně (např. o Ainur a mechorostech ). Když vše vypijem a sníme, přesuneme se zpět do bytu G&G, kde na nás čekají dorty určené pro květnové a červnové oslavence (díky Gail, Ellanor a další), které ale samozřejmě snědí všichni a také další pití, tentokrát alkoholičtější. Zde se nadpoloviční část začne věnovat nové zábavě, a to, již jinými popisované, hře na vrahy a oběti, kdy jde doslova každý každému po krku (naštěstí jen lžící) Tuto zábavu vymyslela Kanyapi (a pak se jí neúčastnila, cha,cha) a podařilo se při ní vytvořit atmosféru “strachu”, vzájemného “podezírání” a totální “paranoie”. Já jsem se při pohledu na ně pouze dobře bavil a měl tak mimo jiné možnost probrat s Andrem a dalšími náš mírový plán pro Blízký východ, který přežil pátek v mé kapsy a také další “zásadní” otázky. Po vypití lihovin, snězení dortu, úplném vyvraždění všech hráčů a vyřešení všech plánů jsme se pak kolem 3-4. odebrali opětovně na lože (do spacáků).

Poslední den, neděle – znovu po 9. vstáváme, tentokrát by se mi chtělo ještě docela spát, posnídáme druhý dort a hurá na Výstavu strašidel do podzemí. Ta je udělaná tak trochu jako dungeon, kdy jednotlivá strašidla jsou umístěna nasvícená v různých výklencích a záhybech a navíc se zde pohybují i živí, roztodivně namaskovaní lidé, kteří vyrážejí z temných koutů na návštěvníky. Když jsem jako vedoucí naší skupinky na první křižovatce typu T zahnul tak, že jsem byl až po chvíli upozorněn na baziliška, co mi zůstal na druhé straně za zády, tak jsem pochopil, že takto bych v opravdovém Dungeonu dlouho nepřežil. Chlap s vidlemi namaskovaný za rohatého čerta, co vypadal jako Darth Mahoul ze SW-I, svou roli opravdu prožíval, brousil si vidle o zeď a každého se s nimi pokoušel alespoň jednou bodnout.
Část lidí pokračovala i v podzemí ve hře na lžícovrahy, jako ostatně celé dopoledne, takže ti si to doopravdy “užili” Několik jiných zase zaujalo vzpomínání na hlášky z jedné, i mnou velmi oblíbené, počítačové hry ( “My life for Aiur”, že ). Takže nám poslední dopoledne příjemně ubíhalo, někteří včetně mě navštívili ještě chrámovou věž, nejvyšší v Čechách a také znovu stánek s pivem, no a už jsem se rozloučili s částí pražáků, včetně našeho slavného Webmastera, kteří museli odjet dříve. Ostatní jsme stihli dojíst v bytě u G&G co se dalo, Thingol a já ještě svedli polštářovou “bitvu” s malou dcerou Jany a už jsme hnali na vlak směr Praha-Brno. Tak tak ho stihli a seskupili se v chodbičce, většina se tvářila poněkud znaveně, já měl tendenci si povídat s lidmi, s kterými jsem si ještě dost nepopovídal dříve a tak je budil z letargie. Nakonec jsme se v Praze definitivně (ale jen pro tentokrát!) rozžehnali s moravskými a nechali je pokračovat dále. A tak skončil dosud největší a nejslavnější ze srazů JCsoftu.cz.

Fotogalerie - snímky od Gwynbleidda a Gariona


Klikněte na obrázek pro zobrazení náhledu na všechny obrázky v setu

Děkuji Láďovi za jeho reportáž. Snad i já něco sepíšu. Ale budou to spíš vzlyky webmastera nad tím, čím také se může stát malý web dělaný pro vlastní potěšení ... Bel ...

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 7.6. 2002 22:52:42
Ariadna: přidej se k nám do fóra a přístě vědět budeš :o)
Desgenais, přidáno 7.6. 2002 15:12:28
Myslím Kahlan a Flye!!!!
Ellanor, přidáno 6.6. 2002 19:08:29
Desi, myslis jako ty.. a kdo jeste ?! ;o))))
(v)Eru, přidáno 6.6. 2002 15:30:17
Tak jsem si vas aspon prohlidla na fotkach, Lado - moc hezky jsi to napsal! Celkove to vyzniva jako spravna chlivarna! :oD Tak spoustu lepsich a lepsich srazu!
Desgenais, přidáno 6.6. 2002 11:41:47
Pod osumnáct byli dva. A tuším, že oba se koupali s námi;-)
Ruby, přidáno 5.6. 2002 23:16:48
Láďa: Nédherný reportek! Ňam ňam! ;o)
Tak tak, všichni hned na fórum! Ať je nás víc a nebudem se vlka bát nic. Nebo jak to je... :o)))

Garion, přidáno 5.6. 2002 20:24:12
Rozhodně si další takovou akci nenechte ujít. Stálo to za to! Kdo ještě nebyl, pojďte k nám do DISKUSNÍHO FÓRA!
Láďa, přidáno 5.6. 2002 15:41:11
Ano tu maličkost s plavkami jsem "cudně" zamlčel. Taky kdo by se v noci tahal takovou dálku s mokrým prádlem, že?
kobieta, přidáno 5.6. 2002 7:42:48
no vypadá to dost dobře...příště jedu taky a kašlu na všechno ostatní.Jen kdybyste se přiblížili trošku víc aspoň do středu republiky (pro chudáčky Moraváčky......)
Shire, přidáno 4.6. 2002 22:10:50
Láďo napsal si to fakt krásně,vidim to dění docela živě a jako mnoho ostatních domazůstavších strašně závidímmmm
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 4.6. 2002 21:46:30
Múmen: bylo, bylo :o) Ale ti pili jen čaj a minerálku, to jsme si hlídali :)))
Númen, přidáno 4.6. 2002 21:30:27
Hele,obyvatelé Plzňo,Brňo a Prahozemě,kolik tam bylo nejmladšímu členovi?Teda...bylo tam někomu pod osumnáct?:-DDDDDDD
Jan Belcarnen Čeřovský, přidáno 4.6. 2002 20:34:58
Debata o sraze se živě vede v příslušné místnosti na fóru. Jinak Láďa opomenul napsat jednu VELICE důležitou věc a to tu, že při nočním koupání rozhodně nikdo neměl plavky :o))) Takový "obnažený web" to byl :)
MEGAJOHN, přidáno 4.6. 2002 20:07:22
procpak si nedoslaaa? Bylo to supeeer
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist