Nostalgie - stará verze webu věnovanému filmu Pán Prstenů
Nová verze - http://lotr.jcsoft.cz



[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]

23.5. 2002BelcarnenZlatý věk tolkienovských akcí; Provázej tě síla, milovaná komerce; Plakáty ze soutěže na TheOneRing.Net; Příspěvky do soutěže - povídka a vtípky; Klasické počítačové hry - Utumno a War in Middle-Earth

Zlatý věk tolkienovských akcí ...
Včera jsem informoval o chystaném Ring*Conu v Německu (více informací na oficiálních stránkách www.ringcon.de ). Přišel mi mail, zda by nebylo zajímavé něco takového (i když asi ne v rozsahu 5000 účastníků) zorganizovat i zde. Jistě hezká myšlenka, ale mám pocit, že i naše malá zemička byla schopna vybudovat si slušnou tradici podobných podniků a to dlouho před filmem. Jen prostě nejsou tak na očích. A hlavně proč pořád něco speciálního, když každý sraz lidí z tohoto webu se dříve či později zvrhne na takový menší LOTR-Con, kdy každý je zároveň přednášejícím i posluchačem :o) A je to moc fajn ...
Jistě vás ale především zajímá, které akce jsem měl na mysli v předcházejícím odstavci ...

Na prvním místě musím jmenovat dnes již legendární ElfCon. Tato akce si našla za krátkou dobu své existence velikou spoustu příznivců a není se čemu divit. Báječná atmosféra, spousta fajn lidiček a úžasný ElfLarp zaměřený na nějaký úsek např. Silmarillionu. Co více říct? Můžete si přečíst můj report z toho letošního a podívat se na hromady zajímavých fotografií například zde či zde.

Klasickou akcí je také dřevárna Pán Prstenů. O konání té letošní jsem informoval, snad někdo z vás jel a mohl by třeba zaslat své dojmy. I letos se spousta lidiček řezala dřevěnými zbraněmi a snažila se získat Jeden Prsten a nadvládu na Středozemí. Nějakou tu fotografii najdete zde.

24.-26. května 2002 se uskuteční již třetí ročník Bitvy Pěti Armád. Nedaleko městečka Doksy na Českolipsku se střetnou davy válečníků ve jménu ještě větší slávy Tolkiena a jeho díla. Také máte pocit, že na rozdíl od zahraničí se naše akce zaměřují ponejvíce na boj? :o) Více informací o této dřevárně najdete na http://sweb.cz/Bitvapetiarmad

Ale to určitě není vše. Nesmíme zapomenout třeba na Oslavu zničení Prstenu. Nějaké ta bašta, divadelní hra, turnaj v šermu ... no nezní to zajímavě? Reportáž z loňské oslavy najdete tady. Letošní již také proběhla, pokud někdo zašle reportáž rád ji uveřejním.

Myslíte si, že tohle už je všechno? Mýlíte se. Durinův den, Oslava Bilbových narozenin, Hobití Nový rok ... Pokud toto budou číst organizátoři příslušných akcí ... prostor v článcích je volný pro případná upozornění na termín konání a tak podobně ...

Tolkienovi a filmu Pán Prstenů bude jistě věnován prostor i na letošním Euroconu, který se koná v Chotěboři. Šušká se cosi o pozvání některých herců z filmu, ale nejspíš to bude jen chytrý trik, jak přilákat davy fanynek Orlanda a Elijaha :o)

Provázej tě síla, milovaná komerce ...
Nedávno se objevila tato zajímavá vafle s dost nelogickým názvem Pán Prstenů a Gandalfem na obalu. Asi nemá cenu začít další kolo spílání na téma komerce. Vždyť už dlouho jsou tu oplatky Hobbits ... A hlavně nová LOTR vafle asi moc dlouho na trhu nevydrží, protože používá motivy z filmu, ale přitom nevypadá dost "oficiálně" a "New Line Cinemou posvěceně". Jistě je to velký nevkus. Ale co jsme mohli čekat? Dnešní filmy prostě spoléhají na to, že merchandising jim přinese třeba dokonce stejné nebo větší zisky než vlastní snímek (jak je tomu například u Hvězdných Válek). Není lepší to prostě všechno ignorovat, kryty na telefony, sušenky, plastové figurky a podobné věci si nekupovat? Toť otázka.
V posledních dnech se také znova dostala na přetřes "aféra" se soutěží jedné z našich minerálek. Nemám zájem tady pravidla, obrázky ani jiné věci propagovat. Celá akce se mi vůbec nelíbí, ale to je asi tak vše, co proti tomu mohu dělat. Jak správně řekl pan Sedláček z Warner Bros, dotyčná minerálka sponzorovala reklamní kampaň na film a možná právě díky ní si jeho existenci spousta lidí uvědomila. Několikrát jsem si říkal, že přeci o LOTRovi ví každý. Můj pohled je zkreslený, pohybuji se především v komunitě vás, fanoušků Tolkiena. Spousta lidí o filmu opravdu netušila a až díky soutěži najednou překvapeně začala plánovat návštěvu kin. Přejme jim trochu té zábavy při sbírání prstýnků z obalů minerálky. My máme zase své úchylky. A přiznejte si, že vítězi zájezd na Nový Zéland závidět budete :o)

Plakáty ze soutěže na TheOneRing.Net
Největší web věnující se filmu Pán Prstenů, TheOneRing.Net, vyhlásil před nějakou dobou soutěž o nejlepší plakát na Dvě Věže. Obrázky z prvních třech míst si můžete prohlédnout níže. Nechť poslouží třeba jako inspirace pro tvůrce obrázků a tapetek do soutěže na tomto webu :o)

Příspěvky do soutěže - povídka a vtípky 
Fosko zaslal do soutěže několik vtípků a svojí povídku ...

PRAVDIVÝ PŘÍBĚH aneb Kdo chce, ten tomu může věřit

Kdysi dávno, v jedné velmi vzdálené vesnici…
" Pane, zvědové pár mil odtud zjistili, že k naší milované vesnici míří elitní jednotka skřetů!"
" Nu což, jídla i piva máme dost, po boji hochům zřejmě notně vyhládlo…"
" Vy to nechápete, pane, víte vůbec, kolik toho taková elitní jednotka skřetů spořádá? Navíc, jak jsem byl od správce velkoskladu informován, žádné hory jídla a hektolitry pití již nemáme, vše padlo za oběť včerejší oslavě." 
Ach ták, hmmm, ano, oslava, hrabě Lidumil se pomalu, ale jistě rozpomínal na to, co se včera v jeho sídle dělo. Nyní ale musel rychle jednat. Nechtěl si Skřety Severu, jak si tito "tvorové" sami říkali, rozhádat, až doposud s nimi vycházel dobře. Zároveň ale musel narychlo sehnat suroviny pro alespoň malé pohoštění, jinak by to mohlo mít nepředstavitelné důsledky, asi jako když si vezmete nějakou ženu, a pak teprve zjistíte, co je její tchýně zač. Najednou však dostal hrabě vynikající nápad, který se jal ihned realizovat…

…Nedaleko odtud, ve stínu mohutných hor, kterým se všeobecně zdejším nářečím říkalo Mrtve Gory, a to právem, neboť na prudkých svazích ani na ledových vrcholcích nikdy nikdo prokazatelně nežil a pokud ano, záhy umrzl z důvodu velké zimy, která zde ve všech ročních obdobích panovala, pochodovala…ano, tušíte správně, byla to ta elitní jednotka Skřetů Severu (SS). Cestou ke svému cíli, který se stále přibližoval a byl už jen několik mil blízko, si skřeti prozpěvovali svou udatně-ukrutnou píseň.

Dlouho jsme bojovali, hlavy rozráželi,
teď bysme se nažrali,jó to bysme chtěli!
Sežerem všecko, kýtu anebo plecko,
dej si pozor mámo, neb příjdeš o své děcko!
Nepohrdnem ani kostí a to tě naplňuje zlostí,
že ti spořádáme celej barák, vypijem i z okurek lák
a esli nechceš bejt v průseru, pohosti Skřety Severu,
pohosti Skřety Severu, jinak poznáš nejednu hroznou příšeru!

Celý text povídky ve formátů WORD DOC o velikosti 60 KB ke stažení ZDE

Klasické počítačové hry - Utumno a War in Middle-Earth

Utumno je klasické RPGčko, které je postaveno na hrách Angband a potažmo i The Dungeons of Moria. Jednoduchá 3D grafika, poměrně dost velká rozsáhlost podzemních prostor, po troše cviku skvělá hratelnost. Je škoda, že autor na hře přestal pracovat. Ale dal k dispozici zdrojové kódy, takže při troše štěstí a dnešním zájmu o LOTRa ji někdy někdo dokončí.

Hra je k dispozici v několika verzích:

War in Middle-Earth je zajímavým mixem strategie a RPG z roku 1988. Tak trochu stylem hry připomíná pozdější Heroes of Might & Magic. Tentokrát jde o oficiální hru schválenou Tolkien Estate a distribuovanou firmou Virgin Games. Prodávána byla od ZX Spectra, přes Commodore 64 a Amigu, až po PCčka. Verzi zdarma nebo hratelné demo se mi nějak nepodařilo nalézt. Ale třeba bude mít někdo z vás větší úspěch. Zajímavý web věnovaný této hře najdete zde.



Tři obrázky výše jsou z Amigy, PC ve verzi EGA a MCGA. Následující je ze ZX Spectra

[ <<< Další článek ] [ Všechny články ] [ Předchozí článek >>> ]
Pokud se Vám tento článek líbil, můžete pomocí systému I Like Q přispět drobnou částkou pro autora či případně překladatele.
Přispět Q (100 Q = 1 Kč)

Galadrielka, přidáno 2.6. 2002 14:57:04
Tak hra se mi teda moc nelíbí. Ani se mi nezdá že by měla s Pánem prstenů něco společnýho. To War in Middle earth by bylo něco jinýho,škoda!

Fosko, přidáno 26.5. 2002 18:04:44
Ruby, díky!:-)
Kementári:Já vím, na těch lepších ještě dělám...

Kementári, přidáno 26.5. 2002 16:53:44
máš ty ale štěstí, nenwen.
Fosko, bez urážky, ale ty vtípky jsou trochu laciné, hlavně Bin Ládin. Ale ty zbylé dva se mi moc líbí...

Ruby, přidáno 26.5. 2002 13:42:27
Už jsem jí četla. Fajn parodie ;o)
Fosko, přidáno 24.5. 2002 19:02:37
JO!JO!JO!Konečně je to tady!!!!!!!!
Povídku doporučuji přečíst!!!

Ivetir, přidáno 24.5. 2002 10:03:22
Stááááhnu!
(v)Eru, přidáno 24.5. 2002 8:40:01
Fosko ty jsi ale vtipalek!
Jméno: E-mail:

Komentář:

09.11.2023
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2024 [ více ... ] [ 0 ]
8.11.2022
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2023 [ více ... ] [ 6 ]
4.11.2019
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2020 [ více ... ] [ 497 ]
12.11.2018
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2019 [ více ... ] [ 1 ]
8.11.2017
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2018 [ více ... ] [ 507 ]
7.11.2016
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2017 [ více ... ] [ 2 ]
18.1.2016BelcarnenTolkienCon 2016 – fotky, video, atd. (doplněno: 18.1. 11:58) [ více ... ] [ 608 ]
12.11.2015
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2016 [ více ... ] [ 450 ]
9.11.2014
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2015 [ více ... ] [ 489 ]
23.1.2014BelcarnenTolkienCon 2014 – fotky, záznamy tak vůbec (doplněno: 24.1. 22:47) [ více ... ] [ 134 ]
9.11.2013
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2014 [ více ... ] [ 184 ]
26.1.2013BelcarnenTolkienCon 2013 – fotky, reportáže, přednášky a tak vůbec (poslední aktualizace 29.1. 21:19) [ více ... ] [ 11 ]
19.12.2012BelcarnenHobit: Neočekávaná cesta [ více ... ] [ 172 ]
2.11.2012
BelcarnenPozvánka na TolkienCon 2013 [ více ... ] [ 202 ]
18.1.2012BelcarnenTolkienCon 2012 aneb +1 dítě, +2 děti, … (poslední aktualizace 6.2. v 13:42) [ více ... ] [ 103 ]

 
[ Všechny články ]

[ Zpět na stránku o filmu Pán Prstenů ]


Nacházíte se na JCsoft's FANTASY Homepage - http://www.jcsoft.cz/fantasy/
Tuto stránku vytvořil Jan "Belcarnen" Čeřovský - Cerovsky@jcsoft.cz 

Optimalizováno pro Microsoft Internet Explorer 4.x (5.x) a rozlišení 1024x768x16/32bit
Jan Čeřovský (c) 2000 All rights reserved
Jakékoliv nalezené chyby ( špatné odkazy, chybějící obrázky, hrubky, ...) se nebojte nahlásit na můj e-mail.

TOPlist